Újabb egyesületek tartanak szünetet

2020. március 16. (hétfő) 10:41 - doszerk

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia összes korosztálya, valamint a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlása is leállt a közös munkával.

Újabb két dunaújvárosi sportegyesület jelentette be, hogy határozatlan ideig szünetelteti a közös edzések megtartását. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia az alábbi közleményben tudatta, hogy minden korosztálya számára véget vetett a közös gyakorlásoknak, s a jövőben egyéni edzésterv alapján készülnek tovább játékosai.

"A koronavírus-veszély miatt, a sportolók, edzők és a hozzátartozók egészségének védelme érdekében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia úgy határozott, hogy felnőtt és utánpótlás korú csapatai esetén is a mai naptól beszüntetik közös edzéseiket, így játékosaink a jövőben egyéni edzéstervek alapján készülnek tovább. A határozat 2020. március 16-ától visszavonásig érvényes.

Fontos megjegyeznünk, hogy klubunkat jelenleg nem érinti koronavírusos megbetegedés, de a Magyar Kormány határozataival teljes egyetértésben a megelőzést tartjuk szem előtt.

Ezúton ugyancsak tájékoztatjuk kollégáinkat és a szurkolókat, hogy akadémiánk irodája bizonytalan ideig ugyancsak zárva tart. Az ügyintézés természetesen nem áll meg a titkarsag@kohaszkezi.hu e-mail címen továbbra is elérhetőek leszünk. A legfontosabb információkat honlapunkon és közösségi oldalunkon is megosztjuk szurkolóinkkal!"

A Dunaújváros PASE labdarúgói egyelőre csak az utánpótlás korosztály edzéseit szünetelteti, derült ki az egyesület ma délelőtti közleményéből.

"A kormány pénteki határozata értelmében március 16-tól új oktatási rend, „tantermen kívüli, digitális munkarend” lép életbe az országban. Az iskolásokra vonatkozó döntést követően a Magyar Labdarúgó Szövetség ugyancsak március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás korosztályú bajnokságát (az U19 és fiatalabb korosztályokban).

Fentieknek megfelelően a Dunaújváros PASE március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás korosztály edzéseit. A Dunaújváros Stadion és edzőpályáink sem csoportosan, sem pedig egyénileg nem látogathatóak játékosaink számára. Az egészség, az emberi élet mindennél előbbre való. Be kell tartanunk azokat az előírásokat, amelyeket az egészségügyi szervezetek és a hatóságok hoztak, vagy ajánlanak!

Csak így léphetünk fel hatékonyan a betegség ellen. Reméljük, hogy Egyesületünk mindennapjai hamarosan a megszokott módon folytatódhatnak!"

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a kézilabda szezon

Véget ért a kézilabda szezon

2020. április 09. (csütörtök)

Befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as versenyszezont a Magyar Kézilabda Szövetség.

Döntésre várnak a futsalosok

Döntésre várnak a futsalosok

2020. április 09. (csütörtök)

Gazdaságilag és szakmailag is megviseli a hazai futsal klubokat a koronavírus-járvány okozta helyzet, árulta el Zemankó Zoltán, a Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosainak operatív vezetője.

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

2020. április 09. (csütörtök)

Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10-12-re kiírt szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a sportág nemzetközi szövetsége (ICF).

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

2020. április 08. (szerda)

A FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy – miként az várható volt – a trieszti és a rotterdami májusi selejtezőket is elhalasztja.

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

Körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál

2020. április 07. (kedd)

Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív.