Vereséggel zártak a fiatalok

2020. március 18. (szerda) 9:08 - spigott

A Dunaújváros PASE U16-os és U17-es labdarúgó csapata is hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget a Budai FC együttesétől.

A különböző bajnokságok hétfői leállítása előtt volt még feladata a Dunaújváros PASE U16-os és U17-es labdarúgó csapatának is, melyek hazai környezetben, a vidámparki műfüves pályán folytatták a korosztályos pontvadászatok küzdelmeit a Budai FC ellen.

Az U16-osok találkozója előtt a mieink a tizenhat csapatos mezőny utolsó helyén álltak, míg a vendégek a hetediken, s mivel a két gárda őszi meccsét a fővárosiak nyerték, így ezúttal is a vendégek számítottak esélyesebbnek. A mérkőzést fiataljaink kezdték jobban, s már a 4. percben megszerezték a vezetést Maronyai Zalán révén, ám sokáig nem örülhettek a fórnak a DPASE focistái, mert a vendégek a félidő derekán egalizáltak, majd a 38. percben az előnyt is magukhoz ragadták, s a szünetre 2-1-es fórral vonulhattak. A fordulást követően újra a mieink pillanatai következtek, így Szabó Bence 47. percben szerzett találatával sikerült egyenlíteniük, ám rögtön a középkezdés után ismét betaláltak a fővárosiak, így megint fiataljainknak kellett rohanniuk az eredmény után. Nehezítette a helyzetet, hogy a 70. percben megszerezte negyedik gólját is a Budai FC, s bár Németh Kristóf gyorsan szépített, a hajrában újabb két találatnak örülhettek a vendégek, akik végül 6-3-as sikerrel erősítették meg hetedik helyüket a tabellán, míg a mieink sereghajtóként várhatják a remélhető folytatást.

Kép: DO-archív

Az U17-esekre sem várt könnyű feladat, mert hiába volt a két csapat között mindössze öt pont különbség a tabellán, ősszel nagyon sima, 6-1-es győzelmet arattak a Budai FC labdarúgói a mieink ellen. A meccset ráadásul ismét a vendégek kezdték erősebben, már a 12. percben előnybe kerültek, s minimális fórjukat a szünetig sikerült is megőrizniük. A fordulást követően szűk tíz percig élt a remény az egyenlítésre, ám az 55. percben megszerezte második találatát is a vendégcsapat, mely innentől még magabiztosabban játszhatott, majd a 81. percben végleg eldöntötte a találkozót, s végül 3-0-s sikerrel vitte el a három pontot Dunaújvárosból. A DPASE U17-esei így maradtak a másodosztályú bajnokság utolsó helyén úgy, hogy hátrányuk négy, illetve öt pont a 15. Szeged és a 14. Békéscsaba együtteseihez képest.

Eredmények, gólszerzőink

U16
DPASE – Budai FC 3-6
(1-2)
Gólszerzőink: Maronyai, Szabó, Németh.

U17
DPASE – Budai FC 0-3
(0-1)

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.