Vereséggel zártak a fiatalok

2020. március 18. (szerda) 9:08 - spigott

A Dunaújváros PASE U16-os és U17-es labdarúgó csapata is hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget a Budai FC együttesétől.

A különböző bajnokságok hétfői leállítása előtt volt még feladata a Dunaújváros PASE U16-os és U17-es labdarúgó csapatának is, melyek hazai környezetben, a vidámparki műfüves pályán folytatták a korosztályos pontvadászatok küzdelmeit a Budai FC ellen.

Az U16-osok találkozója előtt a mieink a tizenhat csapatos mezőny utolsó helyén álltak, míg a vendégek a hetediken, s mivel a két gárda őszi meccsét a fővárosiak nyerték, így ezúttal is a vendégek számítottak esélyesebbnek. A mérkőzést fiataljaink kezdték jobban, s már a 4. percben megszerezték a vezetést Maronyai Zalán révén, ám sokáig nem örülhettek a fórnak a DPASE focistái, mert a vendégek a félidő derekán egalizáltak, majd a 38. percben az előnyt is magukhoz ragadták, s a szünetre 2-1-es fórral vonulhattak. A fordulást követően újra a mieink pillanatai következtek, így Szabó Bence 47. percben szerzett találatával sikerült egyenlíteniük, ám rögtön a középkezdés után ismét betaláltak a fővárosiak, így megint fiataljainknak kellett rohanniuk az eredmény után. Nehezítette a helyzetet, hogy a 70. percben megszerezte negyedik gólját is a Budai FC, s bár Németh Kristóf gyorsan szépített, a hajrában újabb két találatnak örülhettek a vendégek, akik végül 6-3-as sikerrel erősítették meg hetedik helyüket a tabellán, míg a mieink sereghajtóként várhatják a remélhető folytatást.

Kép: DO-archív

Az U17-esekre sem várt könnyű feladat, mert hiába volt a két csapat között mindössze öt pont különbség a tabellán, ősszel nagyon sima, 6-1-es győzelmet arattak a Budai FC labdarúgói a mieink ellen. A meccset ráadásul ismét a vendégek kezdték erősebben, már a 12. percben előnybe kerültek, s minimális fórjukat a szünetig sikerült is megőrizniük. A fordulást követően szűk tíz percig élt a remény az egyenlítésre, ám az 55. percben megszerezte második találatát is a vendégcsapat, mely innentől még magabiztosabban játszhatott, majd a 81. percben végleg eldöntötte a találkozót, s végül 3-0-s sikerrel vitte el a három pontot Dunaújvárosból. A DPASE U17-esei így maradtak a másodosztályú bajnokság utolsó helyén úgy, hogy hátrányuk négy, illetve öt pont a 15. Szeged és a 14. Békéscsaba együtteseihez képest.

Eredmények, gólszerzőink

U16
DPASE – Budai FC 3-6
(1-2)
Gólszerzőink: Maronyai, Szabó, Németh.

U17
DPASE – Budai FC 0-3
(0-1)

A rovat további hírei: Sport

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2020. szeptember 25. (péntek)

Hiába fordított a második félidőben, végül döntetlenre végzett a Kecskemét elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Válogatott összetartás keddtől

Válogatott összetartás keddtől

2020. szeptember 25. (péntek)

Szeptember 29-étől edzőtáborozik Budapesten a magyar női válogatott, az összetartáson 19 játékos vehet részt. A játékosok és a stábtagok COVID-tesztelést követően, negatív teszteredménnyel csatlakozhatnak az edzőtáborhoz. A Győri Audi ETO-ból érkező kerettagok a szeptember 27-i, franciaországi Bajnokok Ligája mérkőzést követő hazaérkezés, majd tesztelés után érkeznek meg az összetartásra.

Röplabda: ismét a legjobbak között!

Röplabda: ismét a legjobbak között!

2020. szeptember 25. (péntek)

Az idei szezont az Extraligában kezdte meg a Dunaferr SE röplabda csapata, melynek vezetése és játékosai is merész célokkal vágtak neki a bajnokságnak.

A karantén alatti edzések engedélyezése is egy lehetőség

A karantén alatti edzések engedélyezése is egy lehetőség

2020. szeptember 25. (péntek)

Elképzelhető, hogy lesznek sportolók, akiknek karanténba kell vonulniuk a tokiói olimpia helyszínén, de számukra is engedélyeznék az edzéseket a jövő nyárra halasztott tokiói nyári játékokat megelőzően a szervezőbizottság elnöke szerint.

Újra pályán a Dunaferr

Újra pályán a Dunaferr

2020. szeptember 25. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Szeptember 25-én reggel 9-kor rajtol az egyetlen idei felnőtt nemzetközi verseny, a szegedi ICF gyorsasági és parakenu világkupa. Az eseményen 33 ország több mint 400 sportolója vesz részt. Pénteken délelőtt az épek selejtezői mellett már döntőket is rendeznek.

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Három együttessel venne részt a korosztályos bajnokságokban a DUE DSE kosárlabda szakosztálya, mely egy rangos esemény megrendezését is elnyerte a szövetségtől.