Dunaújváros Hetilap

Vöröskereszt: versenyfelhívás és donortoborzó

Öcaline - 2020. március 3. 9:39

Idén immár 49. alkalommal hirdeti meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt a Magyar Vöröskereszt. A nemes viadalra dunaújvárosi diákok, közösségek csapatait is várják! Bónusz: márciusi donortoborzó a véradásra!

Idén is megrendezi az elsősegélynyújtók országos viadalát a Magyar Vöröskereszt, tudatta lapunkkal Feth Katalin, a dunaújvárosi területi szervezet vezetője. A cél ezúttal is kettős:
– A Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása, és ezzel összefüggésben a humanitárius szemléletmód terjesztése. Céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 49. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket. 
A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetik, három kategóriában – a Gyermek kategóriában a felső tagozatos általános iskolások, az Ifjúságiak mezőnyében a középiskolások, míg a Felnőtt kategóriában olyan 18 év feletti személyek csapatai versen, akik nem hivatásos mentésügyi dolgozók, nem hivatásos egészségügyi szakdolgozók, nem rendelkeznek egészségügyi szakképesítéssel, illetve még nem fejezték be felsőfokú egészségügyi képzésük második évét. 
A viadal három fordulóból áll, a területi forduló legjobbjai a megyei erőpróbán bizonyíthatnak, a továbbjutók az országos döntőben versengenek – kategóriánként rendre az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba, illetve az országos döntőbe. Jelentkezni április 6-ig lehet, a Vöröskereszt szakmai anyaggal segíti a felkészülést, a lapunkhoz eljuttatott menetrend szerint a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros területi versenye április 17-én, pénteken 9 órakor kezdődik a dunaújvárosi atlétikai futócsarnokban és környékén (Radari Sporttelep). A megyei fordulóra Dégen kerül sor április végén, az országos döntőt a tervek szerint szeptember derekán rendezik!

Ez utóbbi kapcsán felhívják a nevező csapatok és felkészítőik figyelmét, hogy az országos döntőbe bejutott csapatok felkészítése átnyúlik a 2020/2021-es tanév elejére. A döntőn való részvétel a területi nevezés alapján történik. A versennyel kapcsolatos információkról a területi szervezet elérhetőségein érdeklődhetnek a jelentkezők a dunaujvaros@voroskereszt.hu címen, illetve a 70/9338515-ös telefonszámon.

Nemes versengésre fel – várják a jelentkezéseket!

Így hónap elején nem maradhat el a dunaújvárosi területi szervezet havi véradási terve - bónuszként máris itt!

Márciusi véradások (donortoborzó)

03.10.   8-11     Dunaferr iskola villamos tagozat (Apáczai Cs. J. u. 13.)
03.17.   12-15   Széchenyi gimnázium (Dózsa Gy. u. 15/a.)
03.19.   8-10     Vérellátó (Vasmű út 10.)
03.24.   9-11     Lorántffy középiskola (Radnóti u. 6.)
03.26.   8-11     Rendőrség (Szent György tér 1.)
03.31.   8-10     Vérellátó (Vasmű út 10.)

A jelszó a régi: adj vért és ment meg három életet!

(Archív fotók: Magyar Vöröskereszt)

A rovat további hírei: Közélet

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

2022. szep. 25.

Az elmúlt időszak távhőszolgáltatással kapcsolatos vitáiban sokszor hangzott el érvként, hogy folyamatban lévő peres ügyről van szó, meg kell várni a bíróság döntését. Megérkezett és rögtön tizenegy.

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

2022. szep. 24.

Városunk idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 21. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése volt. 

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

2022. szep. 24.

Az alaphírt már megírtuk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy a Móricz iskola diákjai nagy KÖSZÖNJÜK felirattal akcióztak a Vasmű úton a napokban. A nebulók az autósok fokozott figyelmét köszönték meg – az iskolakezdés idején ez kiemelten fontos tényező! Hangkép.
 

Végre tisztul a kép a távhő frontján

Végre tisztul a kép a távhő frontján

2022. szep. 23.

Az elmúlt időszakban rengeteg fals információ látott napvilágot a távhőszolgáltatást illetően, amelyből az egyik, ha nem a legfontosabb a legutóbbi rendes közgyűlésen tisztázódott, ugyanis a dunaújvárosi Fidesz is elismerte: Dunaújvárosban a DVG Zrt. a távhőszolgáltató és az érintett lakosoknak a DVG felé kell fizetniük. 

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

2022. szep. 22.

Eredetileg kilenc téma szerepelt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjén, és már előre is tudtuk, a legfajsúlyosabb a Dunaferr körül kialakult helyzet lesz, hiszen városvezetésünk közgyűlési határozat formájában kívánta javaslatait megfogalmazni, amit Magyarország kormányának címez. 

DSTV: válságban a Dunaferr

DSTV: válságban a Dunaferr

2022. szep. 22.

A vállalatcsoport történetében eddig példátlan krízisre fókuszál a DSTV összeállítása. Mint felidézik, Pintér Tamás a Dunaferr közleménye utáni tájékoztatón kiemelte: minden lehetséges eszközt be kell vetni a Vasmű megmentése érdekében. Hangkép.
 

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

2022. szep. 21.

Kilenc napirend, köztük a város jövőjét alapjaiban meghatározó vasgyári krízis megoldását szorgalmazó javaslat is szerepel a közgyűlés rendkívüli nyílt ülésén csütörtökön délelőtt.