A férfiak a vb-re, míg a nők az Eb-re jutottak ki

doszerk - 2020. április 25. 8:32

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a jövő januári, egyiptomi világbajnokságra, a női csapat pedig a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra, miután az európai szövetség (EHF) pénteken törölte a két selejtezősorozat hátralévő mérkőzéseit a koronavírus-járvány miatt.

MTI-fotó

A férfi válogatott egy oda-visszavágós párharc során Bosznia-Hercegovinával találkozott volna, míg a magyar női csapat Montenegró ellen kétszer, Litvánia és Olaszország ellen egy-egy alkalommal lépett volna pályára. Az EHF mindkét szakág esetében a legutóbbi Európa-bajnokság végeredményét vette alapul a továbbjutók megállapításánál. Ezek alapján a férfiaknál Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország, Ausztria, Magyarország, Fehéroroszország, Izland, Csehország és Franciaország jutott ki az észak-afrikai tornára. Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Dánia és a házigazdák válogatottja már eddig is biztos résztvevőnek számított.

A nőknél Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Svédország, Magyarország, Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország és Horvátország csatlakozott a házigazda Norvégia és Dánia csapatához. Az Európa-bajnokság sorsolását június 18-án Bécsben tartják. A női olimpiai selejtezőtornák - amelyek egyikén, győri helyszínnel a magyarok is érdekeltek - új időpontjait egyelőre nem határozták meg, csak az tűnik biztosnak, hogy ezekre jövő tavasszal kerül sor. A végső döntést a nemzetközi szövetség (IHF) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mondja majd ki. Némileg módosul a 2022-es férfi Európa-bajnokság selejtezőinek menetrendje is, ezen azonban a magyarok nem érintettek, mivel a szlovákokkal együtt rendezői lesznek a tornának.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.