A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 8. (szerda) 9:00 - spigott

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Nemcsak a nagypályás labdarúgók szüneteltetik jelenleg bajnokságaikat, hanem a helyi kispályás szezon is félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közvetlen vezetésének ne lennének feladatai, árulta el Petrás Gábor, akitől arra kértünk választ, hogy miként döntöttek pontvadászatok szüneteltetése mellett, illetve milyen munkát tudnak elvégezni a jelenlegi helyzetben.

- A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése is figyelte azokat a rendeleteket, amelyeket a koronavírus-járvány kitörése után hozott a kormány, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség. Minket már a legelején érintett is ez, hiszen a beltéri rendezvényeinket már nem tudtuk megrendezni, így március 12-én lemondtuk a Nemzeti Kupát, a Miklós István Senior Kupát, illetve a női bajnokság második fordulóját is, melyeket nemzeti ünnepünkön, március 15-én rendeztünk volna meg. Úgy gondolom, hogy felelős sportvezetőként ekkor már csak ez lehetett a jó döntés, figyelembe kellett vennünk a közösség érdekeit. Ezt követően egymás után jöttek a korlátozások, a bajnoki fordulókat még megrendezték nagypályán, de már nézők nélkül, majd fel is függesztették a különböző bajnokságokat, így mi sem tehettünk mást, mint a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetséggel egyeztetve mi is felfüggesztettük a Dunaújváros Kupa, valamint a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság küzdelmeit, melyek március második felében kezdődtek volna el.

Petrás Gábor a nehéz helyzet ellenére is bízik a bajnokságok folytatásában! (Képek: DO-archív)

Sportemberként, sportvezetőként természetesen mindig bizakodunk, hogy az utolsó pillanatban is meg lehet nyerni egy mérkőzést, s most is abban reménykedünk, hogy meg lehet nyerni a vírus elleni csatát is, éppen ezért felkészültünk arra is, hogy ha kitisztul az ég és rendeződik a helyzet, akkor újraindítjuk a bajnokságokat, de természetesen figyelembe kell vennünk a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának iránymutatásait. Ezt fogjuk követni, ehhez igazodunk, s bár a végső szót mindig az elnökség mondja ki, valószínűleg követni fogjuk az MLSZ iránymutatásait. Így sem maradtunk azonban munka nélkül, mert most pont az Esőemberek Egyesületével nyújtunk be egy közös pályázatot, ezen dolgozunk. Közben egyéb pályázatokat írunk, társzervezetekkel végünk pályázati előkészítéseket, a működési szabályzatainkat frissítjük, hiszen a speciális sportok bizottságával még jobban kibővül a DLSZ tevékenységi köre, s bár ezek nagy munkák, most van időnk megcsinálni mindent. Emellett tartjuk a kapcsolatot a helyi kispályás csapatok vezetőivel, s bár mindenki tudja, hogy a jelenlegi helyzet nem a DLSZ-en múlik, először a világnak kell legyűrnie a vírust, de mindenki bízik abban, hogy ez minél hamarabb sikerül, s visszatérhetünk oda, ahol a legjobban szeretünk lenni, a focipályára. Abban viszont nagyon bízom, hogy a veszély elmúltával egy kicsit megváltozik az emberek gondolkodásmódja, s jobban odafigyel majd mindenki magára, a családjára, arra, hogy egészségesen étkezzen, mozogjon, éljen.

A rovat további hírei: Sport

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.