Dolgoznak tovább!

spigott - 2020. április 15. 8:32

Ugyan több korosztályban is véget ért az idei bajnoki szezon, még nem állnak le a munkával a dunaújvárosi röplabdázók.

Mint arról beszámoltunk már, a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége április 9-én döntött arról, hogy a felnőtt, valamint az U15, U17, U19, és U21-es korosztályokban befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat úgy, hogy az említett korosztályokban a bajnoki helyezéseket sem határozzák meg. A szövetség elnökségének döntése természetesen nagyon érzékenyen érintette a dunaújvárosi röplabdázókat, árulta el érdeklődésünkre Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE felnőtt csapatának vezetőedzője, valamint a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője.

- Nyilván nem örültünk ennek a döntésnek, sportolók vagyunk, természetesen az lett volna a legjobb, ha a pályán tudjuk befejezni az idei bajnokságot, de az élet sajnos néha felülírja a reményeket. A Magyar Röplabda Szövetség, amit kellett és lehetett megtett azért, hogy normálisan befejeződjenek a bajnokságok, ám sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a vírushelyzet nem lesz rövid lefolyású, így el kell fogadnunk az elnökség döntését.

Képek: DO-archív

Talán az utánpótlás bajnokságokkal lehetett volna várni még, de a döntés megszületett, s ez ellen mit tenni természetesen nem lehet. A válogatott sportolóinkat ennek ellenére meg kell próbálnunk formában tartani, mert a nemzetközi versenyek sorsa még kérdéses, de igazából ezek megtartására sem látok komoly esélyt. Az elnökségi döntés szerint az U10, U11 és U13-as bajnokságok döntőit lehetőség szerint legkésőbb szeptemberben megtartják, ami a véleményem szerint egy korrekt és jó döntés, meglátjuk, hogy lesz-e rá lehetőség. Mi továbbra is próbáljuk edzésben tartani fiataljainkat, csakúgy, mint az elmúlt négy hétben, s azt örömmel mondhatom, hogy nagyon lelkiismeretesen dolgoznak a gyerekek és az edzők is, de ezen kívül mást most nem tudunk tenni, kivárunk, s bízunk abban, hogy minél előbb rendeződik a helyzet a világban és sportvilágban egyaránt.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.