Nem pihennek a röplabdázók

2020. április 6. (hétfő) 14:29 - spigott

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

Hosszú ideje felhagytak már a közös gyakorlásokkal a Dunaferr SE és a DSE Röplabda Akadémia röplabdázói, akik az elsők között álltak át az egyéni edzésmunkára. Arról, hogy jelenleg milyen állapotban vannak a csapatok és a játékosok, Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE felnőtt csapatának vezetőedzője, illetve a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője számolt be honlapunknak.

-A Magyar Röplabda Szövetség eredetileg április 4-éig függesztette fel a felnőtt és korosztályos bajnokságok küzdelmeit, ám ezt a közelmúltban május 15-éig meghosszabbította, így addig biztosan nem folytatódik a pontvadászat egyik korosztály számára sem. Ez azt jelenti a felnőtt csapat számára, hogy a játékosainkat továbbra is otthoni munkával próbáljuk formában tartani. Az egyéni edzéstervet mindenki napi szinten megkapja, ezeket online tudjuk ellenőrizni, így látjuk, hogy ki milyen munkát végzett, s értékelni is tudjuk az eredményeiket. Nem egyszerű persze a helyzet, azzal is foglalkoznunk kell, hogy a játékosok ne fásuljanak bele ebbe az egészbe, ami nagyon nehéz, főleg egy olyan sportágban, ahol a labda az egyik főszereplő, mert labda nélkül edzeni kínszenvedés. Emellett még azt is tudni kell, hogy a játékosaink nagyobbik része iskolás, szóval délelőttönként tanulnak, ott is teljesíteni kell, szóval nem könnyű, de tisztességgel helyt állnak, s így is mindent elkövetnek azért, hogy formában tartsák magukat. Figyelemmel követjük és betartjuk az ajánlásokat, a kormány, a röplabda szövetség és a Dunaferr SE határozatait is, s amíg valahonnan el nem hangzik, hogy fejezzük be a munkát, addig dolgozunk.

Képek: DO-archív

Egy fokkal talán nehezebb a helyzet a DSE Röplabda Akadémiánál, mert itt nem egy felnőtt csapatnyi gyereket kell megmozgatnunk, hanem több mint kétszázat. Igyekszünk itt is edzésben tartani a gyermekeket, minden edzőnek ki van adva a feladat, amit el kell végezni. Maximum két-háromfős csoportokban dolgoznak szabadtéren a gyerekekkel, megfelelő távolságtartással, de ezt is csak addig csináljuk, amíg nem jön egy olyan rendelet, ami a négy fal közé "száműz" minket. A gyerekek rendkívül lelkesek, le a kalappal előttük, kihozzák a helyzetből a maximumot, de a labda természetesen nekik is nagyon hiányzik.

A rovat további hírei: Sport

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.