Nem pihennek a röplabdázók

spigott - 2020. április 6. 14:29

Bár mindenkinek hiányzik a labda, amíg lehet, maximális fegyelemmel dolgoznak tovább a dunaújvárosi röplabdázók.

Hosszú ideje felhagytak már a közös gyakorlásokkal a Dunaferr SE és a DSE Röplabda Akadémia röplabdázói, akik az elsők között álltak át az egyéni edzésmunkára. Arról, hogy jelenleg milyen állapotban vannak a csapatok és a játékosok, Tomanóczy Tibor, a Dunaferr SE felnőtt csapatának vezetőedzője, illetve a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője számolt be honlapunknak.

-A Magyar Röplabda Szövetség eredetileg április 4-éig függesztette fel a felnőtt és korosztályos bajnokságok küzdelmeit, ám ezt a közelmúltban május 15-éig meghosszabbította, így addig biztosan nem folytatódik a pontvadászat egyik korosztály számára sem. Ez azt jelenti a felnőtt csapat számára, hogy a játékosainkat továbbra is otthoni munkával próbáljuk formában tartani. Az egyéni edzéstervet mindenki napi szinten megkapja, ezeket online tudjuk ellenőrizni, így látjuk, hogy ki milyen munkát végzett, s értékelni is tudjuk az eredményeiket. Nem egyszerű persze a helyzet, azzal is foglalkoznunk kell, hogy a játékosok ne fásuljanak bele ebbe az egészbe, ami nagyon nehéz, főleg egy olyan sportágban, ahol a labda az egyik főszereplő, mert labda nélkül edzeni kínszenvedés. Emellett még azt is tudni kell, hogy a játékosaink nagyobbik része iskolás, szóval délelőttönként tanulnak, ott is teljesíteni kell, szóval nem könnyű, de tisztességgel helyt állnak, s így is mindent elkövetnek azért, hogy formában tartsák magukat. Figyelemmel követjük és betartjuk az ajánlásokat, a kormány, a röplabda szövetség és a Dunaferr SE határozatait is, s amíg valahonnan el nem hangzik, hogy fejezzük be a munkát, addig dolgozunk.

Képek: DO-archív

Egy fokkal talán nehezebb a helyzet a DSE Röplabda Akadémiánál, mert itt nem egy felnőtt csapatnyi gyereket kell megmozgatnunk, hanem több mint kétszázat. Igyekszünk itt is edzésben tartani a gyermekeket, minden edzőnek ki van adva a feladat, amit el kell végezni. Maximum két-háromfős csoportokban dolgoznak szabadtéren a gyerekekkel, megfelelő távolságtartással, de ezt is csak addig csináljuk, amíg nem jön egy olyan rendelet, ami a négy fal közé "száműz" minket. A gyerekek rendkívül lelkesek, le a kalappal előttük, kihozzák a helyzetből a maximumot, de a labda természetesen nekik is nagyon hiányzik.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.