Véget ért a kézilabda szezon

spigott - 2020. április 9. 15:23

Befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as versenyszezont a Magyar Kézilabda Szövetség.

Kép: DO-archív

Mint ismert, a Magyar Kézilabda Szövetség március 13-án döntött arról, hogy 14-étől minden hazai bajnoki és kupasorozatot felfüggeszt, így azok folytatására meghatározatlan ideig nem kerülhet sor. A szövetség elnöksége ma újabb ülést tartott, ahol egyhangú (11-0-s aránnyal) szavazással arról döntött, hogy a 2019/2020-as idény valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei szakszövetségek által kiírt bajnokságot és kupasorozatot befejezettnek nyilvánítja.

Az elnökségi döntés alapján egyik sorozatban sem osztanak ki helyezéseket, valamint nem lesznek alacsonyabb bajnoki osztályba kieső és magasabb bajnoki osztályba feljutó sportszervezetek sem. A nemzetközi kupaindulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, akik erre a 2018-2019. évi bajnokság alapján jogosultak voltak. Ez alapján a nemzetközi kupaindulásra jogosultságot szerzett sportszervezet, a nemzetközi szövetség vonatkozó szabályzata szerint indulhat az adott nemzetközi kupasorozatban – derült ki a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos közleményéből.

Az MKSZ elnökségének határozata

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.