Csak előre: Péntek Esti Örömzene és Hálataps – hadd szóljon a "Mama, kérlek"!

2020. május 1. (péntek) 16:08 - Öcaline

A zenetippet a Városvédők Újtelepért Egyesület felajánlása nyomán és picit már a közelgő anyák napjára kacsintva Csapó Nóra adta, reméljük, ezúttal is sokan csatlakoznak ma este; a hálataps előtt, pontban nyolctól a "Mama, kérlek" szóljon városszerte!

Töretlen lelkesedéssel folytatják, töretlen lelkesedéssel hírverjük: a DO műhelye is  csatlakozott a Városvédők Újtelepért Egyesület közösségi akciójához: ma este új felvonásához érkezik a Péntek Esti Örömzene és Hálataps akciója! 

A képlet továbbra is egyszerű: az újtelepi csapat immár heti rendszerességgel zajló közösségi kezdeményezését városi szintre bővítve ezúttal a Vasmű úti zenebona "felelőse", Csapó Nóra dönthetett, aki kicsit már az anyák napját megelőlegezve egy friss feldolgozást, a Mama, kérlek című nótát választotta!

A hetek óta futó össz-városi kezdeményezés célja, hogy a városlakók együtt mondjanak köszönetet mindazokért, akik extrém energiát mozgósítanak annak érdekében, hogy az életünk viselhető legyen. Ha te is így gondolod, s úgy érzed, hogy kifejeznéd a szereteted, gyere ki ma este pontban 20 órakor az erkélyedre, állj az ablakodba és csatlakozz! Kapcsold be a zenét, és amikor legurult a "Mama, kérlek", tapsolj! Hadd hallják az ápolók, az orvosok, a mentősök, a szociális ágazatban segítők, a rend őrei és a védelmező katonák,  a polgárőrök, a megfáradt bolti eladók, és mindenki, aki segít a bajban! Hallják a tanárok, a tanítók, az informatikusok, a kamionosok, a postások, és érjen el mindenki szívébe, hogy érte is tapsolunk. Tapsoljunk együtt a gyerekekért, akiknek új kihívásoknak kell megfelelni – és szóljon a taps az otthon maradó időseknek is, köztük persze az anyukáknak, nagymamáknak, hogy türelemmel viseljék a bezártságot.

Ez lesz a dal – hadd szóljon!

 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

Időjárás: változékony idővel köszönt ránk a nyár

2020. június 02. (kedd)

Felhős, csapadékos és szeles, az évszakhoz mérten hűvös idő várható a hét első napjaiban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére már mutat valamit magából a nyár!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat)

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

Véradás: több helyszín, több alkalom

Véradás: több helyszín, több alkalom

2020. május 30. (szombat)

Nem könnyű, de lépést szeretnének tartani a nyár elején szokásos növekvő vérigénnyel, mondta Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. Egyre több helyszínen egyre több alkalmat szerveztek; hajtás után a teljes havi donortoborzó!

Pünkösd ünnepére készülnek

Pünkösd ünnepére készülnek

2020. május 29. (péntek)

"Az Úr lelke betölté a földkerekséget" – a több hetes húsvéti idő végén, tavasz és nyár határán a változó időpontú pünkösd főünnepe vezet át a több hónapos évközbe. Szeretetvallás a hajtás után.

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

2020. május 26. (kedd)

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

A vírus ingatlanpiacot is lefertőzte

2020. május 26. (kedd)

A hazai ingatlanpiac egészére kiterjednek a koronavírus okozta hatások. Egyelőre még nem nagyon érezhetők a következmények ebben az ágazatban, az viszont látszik, hogy az árak korábbi éveket jellemző emelkedő tendenciája véget ért – legalábbis egy időre. Ingatlannet, elemzés, a fókuszban Dunaújvárossal.

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.