Dunaújváros Hetilap

Már közel tíz személyt megbüntettek a szemetelés miatt

doszerk - 2020. május 5. 11:28

Szigorúbban lép fel az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtők mellé dobált szemét miatt – hívta fel a figyelmet Mezei Zsolt. Az alpolgármester emlékeztetett: eddig figyelmeztették a városlakókat arra, hogy szabálysértést követ el az, aki nem a hulladékgyűjtőbe, hanem a mellé teszi le a szemetet; a városkép javítása érdekében mostantól viszont büntetnek is.

Mezei Zsolt hozzátette: aki a szelektív sziget mellé teszi a hulladékot, az ne ringassa magát abban a hitben, hogy ő szelektíven gyűjti a szemetet, ez ugyanis ugyanolyan szemetelés, mintha például az erdő szélére hordaná azt.
Egy hét alatt közel tíz személyt büntettek meg a rendőrök Dunaújvárosban az elmúlt időszakban, akik a szelektív hulladékgyűjtő mellett helyezték el szemetüket. A részletekről, és a további szigorításokról Mezei Zsolt alpolgármester adott tájékoztatást.
– Eddig szépen kértük, hogy ne tegyék a szelektív hulladékgyűjtő mellé a szemetet. Azt akartuk, hogy mindenki megértse, hogy ez milyen lényeges; fontos a szép városkép, fontos, hogy ne lepje el a szemét Dunaújvárost. Sajnos nem mindenkit érdekelt a kérés, így drasztikus lépésekhez kellett folyamodnunk, és megálljt parancsolni az illegális szemetelőknek. A közterületfelügyelők a rendőrséggel összefogva az elmúlt időszakban már közel tíz személyt büntettek meg, akik a szelektív mellé tették a szemetüket, és akik ellen eljárás is indult emiatt. Még egyszer hangsúlyozom, nagyon fontos, hogy ne rontsuk a városképet. Menjünk el a hulladékudvarba, és hagyjuk ott a szelektíven gyűjtött hulladékunkat. 

Tóth Kálmán önkormányzati képviselő a Budai Nagy Antal úti hulladékudvarban elmondta, ő mindig oda hordja a szelektív hulladékot, hogy ne terhelje a város különböző területein található gyűjtőpontokat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a hulladékudvarban nagy mennyiségben is átveszik a szelektíven gyűjtött, ráadásul műszaki cikkeket is le lehet adni. A képviselő szintén hangsúlyozta: a viharos időkben a szelektív gyűjtők mellé helyett szemetet gyorsan elfújja a szél, emiatt különösen romlik a városkép – ezért is fontos, hogy aki teheti, használja a hulladékudvart a szelektíven gyűjtött hulladék térítésmentes elhelyezésére.

(Fotó: Hankusz Kálmán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.