Dunaújváros Hetilap

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda) 17:27 - Öcaline

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

A segélycsomag program áprilisi nyitányának tapasztalatait is beépítve folytatták az együttműködő szervezetek azt a támogató kezdeményezést, amely révén a napokban ismét rászoruló családok részesültek segélycsomagban. Az RNÖ kezdeményezéséhez több segítő szervezet, közösség is csatasorba állt – a programhoz a DHHF Nonprofit Kft, az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete, a Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi egysége és a Boldog Délután civil összefogás is csatlakozott, hangsúlyozta érdeklődésünkre Hosszú János, a kezdeményező szervezet vezetője:
– Példás összefogást tapasztaltunk, és nagy örömünkre szolgál, hogy minden közreműködő szervezet, közösség részéről érzékelhető volt a segítő szándék. Nagy örömmel mondhatom, hogy a májusi akciónk során 260 csomagot tudtunk átadni, ez 260 rászoruló családot jelent – összesen mintegy ezer fő közvetlen segítséget kapott az akciónk révén. 
Hosszú János érdeklődésünkre megerősítette, ismét közös döntés nyomán alakult ki a kedvezményezettek köre: az RNÖ és az Útkeresés által összeállított közös listája alapján, rászorultsági alapon választották ki, pontosan kik részesüljenek a támogatásból.
Mint megtudtuk, a segítő program havi költségkerete májusban mintegy 1 millió forint volt – minden rászoruló család 3500-4000 forint értékű csomagot vehetett át. Egy-egy csomag tartalma tartós élelmiszer (liszt, rizs, cukor, olaj, sütőpor, tészta), valamint konzerv volt, valamint tisztasági szerek is kiegészítették az adományt. A segítő szervezetek a gyerekekre is gondoltak – még csokitojás is került a csomagokba!

Hosszú János kérdésünkre hangsúlyozta: az egyértelműen és egybehangzóan pozitív visszajelzés természetesen folytatásra ösztönzi a program kezdeményezőjét és a partner szervezeteket egyaránt – hamarosan meg is kezdődnek a júniusi segítő akció előkészületei. 
 

A rovat további hírei: Közélet

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról nevezik el a Martinász szobor környékét

2020. július 09. (csütörtök)

A Vasmű legendás vezérigazgatójának nevét veszi fel a Vasmű úti Martinász szobor környezetében lévő, jelenleg „névtelen park”. Pályakép és kezdeményezés a hajtás után.

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

Faültetéstől a fogorvosi megelőzésig

2020. július 09. (csütörtök)

Több fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
 

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala.