Dunaújváros Hetilap

Szabó Zsolt: "Amikor csak lehet, hagyjuk hátra az autót!"

2020. május 20. (szerda) 15:24 - doszerk

Nemcsak a levegő lesz tisztább, de a parkolási nehézségeken is segíthetünk, ha kerékpárral közlekedünk a városban, amikor csak lehet – hívta fel a figyelmet Szabó Zsolt. A jó idő beköszöntével az alpolgármester is bringára pattant és legtöbbször így jár be a hivatalba. 

A gazdasági és koordinációért felelős alpolgármester érdeklődésünkre kiemelte, szeretnék, ha Dunaújváros igazi kerékpáros fellegvár lenne. A városban kicsit a távolságok, nincsenek nagy szintkülönbségek, ezért teljesen ideális terepe a biciklizésnek, nyomatékosította Szabó Zsolt:
– Amikor csak lehet, hagyjuk hátra az autót! Ez természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne gondolkodnánk az úthálózat fejlesztéséről vagy a parkolók kialakításáról, de az elmúlt három évben több mint ezerrel nőtt az autók száma a városban – amivel lehetetlen lépést tartani. Azt szeretnénk, ha az autók helyett a biciklik száma nőne ilyen jelentősen.
Ehhez persze szükség van a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére is, árulta el az alpolgármester: Dunaújvárosban a közeljövőben 3 TOP projekt keretében alakítanak ki kerékpáros létesítmények, illetve bővítik az úthálózatot is összességében több mint 7 kilométer hosszúságban. A cél az, hogy úgy kössék össze a jelenlegi kerékpárút-szakaszokat, hogy azzal kialakuljon egy városi szintű kerékpáros főhálózat, ami a négy fő irányból biztosítja a városhatár és a városközpont közötti összeköttetést. 
A fejlesztések a tervek szerint nem állnak meg a városhatárnál – a városvezetés célja, hogy a környező települések is jól megközelíthetők legyenek kerékpárral. Szintén fontos terv, hogy a munkahelyek környékén, valamint a közterületeken is lehessen megfelelő számú és minőségű kerékpártárolót találni.

(Fotó: Hankusz Kálmán)

A rovat további hírei: Közélet

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

2020. június 05. (péntek)

Méltó módon emlékeztek a trianoni békediktátum 100. évfordulójára városunkban a nemzeti összetartozás napján: az önkormányzat az evangélikus templomban és az emlékhelyen rendezett ünnepséget – koszorúkkal, szép szavakkal, közös áhítattal.
 

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.