Dunaújváros Hetilap

Szünidei étkeztetés – itt az összes tudnivaló!

2020. május 19. (kedd) 20:28 - Öcaline

Ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a nyári szünidőben a rászoruló gyerekeknek Dunaújváros önkormányzata: a feltételekről részletes összegzés látott napvilágot a város hivatalos oldalán.

A szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít Dunaújváros önkormányzata a  hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára. Az étkezési lehetőséget a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmezheti, áll a város hivatalos honlpaján megjelent tájékoztatóban. Az étkezés általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára eső 54 munkanapra (a június 16-ától augusztus 31-ig terjedő időszakra), míg az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 21 munkanapra (augusztus 1-jétől augusztus 31-ig) igényelhető – utóbbi azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.
A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű-e a gyermek.)
A nyári szünet idejére az ingyenes szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről a Polgármesteri Hivatal szociális osztályának munkatársa a nyilvántartás alapján, tértivevényes levélben értesíti az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét.
A nyári szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik – amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a nyári szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell behoznia vagy beküldenie a Szociális Osztályra (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2.) május 25-ig. 

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A kitöltött és aláírt nyilatkozatot benyújthatják személyesen, ügyfélfogadási időben – minden szerdán 8-12, valamint 13-16 óra között a Városháza "B" épületének földszinti 14-es irodájábaban; a nyilatkozatot postai úton az alábbi címen
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztály
2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. 

A dokumentum e-mailen is eljuttatható a szocialisosztaly@pmh.dunanet.hu címre.
A nyilatkozatok ügyintézője Rodek Andrea, hivatali telefonszáma: 25/544-164.

Fontos előírás, hogy a Nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik márciusban már behozták azt a hivatalba! A nyilatkozat letölthető formátuma az alábbi címről elérhető!

Nyári szünidei gyermekétkeztetés – .odt (katt) >>

Szintén lényeges tudnivaló, hogy az étkeztetés helyszíne a Campus Étterem lesz a Dózsa György út 33. alatti címen; az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a szociális osztályon vehetik át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy más törvényes képviselő által. Akadályoztatás esetén a szülő vagy más törvényes képviselő által megbízott személy számára az étel elvitele írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.
A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelet visszavonásáig a megjelölt helyszínen az ebéd kizárólag ételhordóban történő elvitelére van lehetőség. Amennyiben a veszélyhelyzetet megszüntetik, akkor a jogosult gyermekek az ebédet a megjelölt helyszínen helyben fogyaszthatják el az ebédjegy felmutatásával.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

2020. június 05. (péntek)

Méltó módon emlékeztek a trianoni békediktátum 100. évfordulójára városunkban a nemzeti összetartozás napján: az önkormányzat az evangélikus templomban és az emlékhelyen rendezett ünnepséget – koszorúkkal, szép szavakkal, közös áhítattal.
 

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.