Dunaújváros Hetilap

Szünidei étkeztetés – itt az összes tudnivaló!

2020. május 19. (kedd) 20:28 - Öcaline

Ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a nyári szünidőben a rászoruló gyerekeknek Dunaújváros önkormányzata: a feltételekről részletes összegzés látott napvilágot a város hivatalos oldalán.

A szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít Dunaújváros önkormányzata a  hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára. Az étkezési lehetőséget a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmezheti, áll a város hivatalos honlpaján megjelent tájékoztatóban. Az étkezés általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára eső 54 munkanapra (a június 16-ától augusztus 31-ig terjedő időszakra), míg az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 21 munkanapra (augusztus 1-jétől augusztus 31-ig) igényelhető – utóbbi azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.
A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű-e a gyermek.)
A nyári szünet idejére az ingyenes szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről a Polgármesteri Hivatal szociális osztályának munkatársa a nyilvántartás alapján, tértivevényes levélben értesíti az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét.
A nyári szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik – amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a nyári szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell behoznia vagy beküldenie a Szociális Osztályra (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2.) május 25-ig. 

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A kitöltött és aláírt nyilatkozatot benyújthatják személyesen, ügyfélfogadási időben – minden szerdán 8-12, valamint 13-16 óra között a Városháza "B" épületének földszinti 14-es irodájábaban; a nyilatkozatot postai úton az alábbi címen
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztály
2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. 

A dokumentum e-mailen is eljuttatható a szocialisosztaly@pmh.dunanet.hu címre.
A nyilatkozatok ügyintézője Rodek Andrea, hivatali telefonszáma: 25/544-164.

Fontos előírás, hogy a Nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik márciusban már behozták azt a hivatalba! A nyilatkozat letölthető formátuma az alábbi címről elérhető!

Nyári szünidei gyermekétkeztetés – .odt (katt) >>

Szintén lényeges tudnivaló, hogy az étkeztetés helyszíne a Campus Étterem lesz a Dózsa György út 33. alatti címen; az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a szociális osztályon vehetik át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy más törvényes képviselő által. Akadályoztatás esetén a szülő vagy más törvényes képviselő által megbízott személy számára az étel elvitele írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.
A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelet visszavonásáig a megjelölt helyszínen az ebéd kizárólag ételhordóban történő elvitelére van lehetőség. Amennyiben a veszélyhelyzetet megszüntetik, akkor a jogosult gyermekek az ebédet a megjelölt helyszínen helyben fogyaszthatják el az ebédjegy felmutatásával.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

2020. szeptember 29. (kedd)

Rendkívüli közgyűlést tartott Dunaújváros Önkormányzata szeptember 29-én, kedden a Városháza „C” szárnyában. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaztak a döntéshozók, melyek többek között: az Élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintették.

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

2020. szeptember 29. (kedd)

Sikeresen debütált az új lomtalanítási szisztéma a Római városrészben a hét végén, a folytatásban komoly sorozatra készülnek: a lomtalanítás a Béke városrészben folytatódik, az elektronikai és fémhulladék gyűjtésére három napon öt városrészben, összesen hét helyszínen nyílik lehetőség.

Reform az autóbusz-közlekedésben

Reform az autóbusz-közlekedésben

2020. szeptember 28. (hétfő)

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Folytatódik a korábban megígért faültetés a Vasmű úton. Az eredetileg tavaszra tervezett ültetést a rendezetlen közműhelyzet miatt kellett őszre halasztani. 

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

2020. szeptember 28. (hétfő)

Rendkívüli közgyűlést tart Dunaújváros önkormányzata a Városháza "C" szárnyában szeptember 29-én, kedden. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaznak majd a döntéshozók. Ezek egyebek mellett az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintik majd. 

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

Jobb buszközlekedést akar? Töltse ki a kérdőívet!

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Gyökeres változtatásra készül a város elavult buszközlekedése terén az önkormányzat. A város hivatalos honlapján is elérhető az az online kérdőív, amely a lakosság véleményét és javaslatait gyűjti össze. Felhívás és közvetlen elérhetőség máris itt!

"Fuss velünk, fuss értünk!" – negyedszerre is nagy siker! (galériával)

"Fuss velünk, fuss értünk!" – negyedszerre is nagy siker! (galériával)

2020. szeptember 26. (szombat)

A súlyos fellegek sem tántorították a résztvevőket, közel ötszázan kapcsolódtak be az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete és a Carissa Sportegyesület akciójába ma délelőtt. Azt direkt nem árulom el, ki nyerte az "50+ Újságírók" viadalát... cserébe sok-sok kép mesél, milyen jó program kerekedett!