Dunaújváros Hetilap

Szünidei étkeztetés – itt az összes tudnivaló!

Öcaline - 2020. május 19. 20:28

Ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a nyári szünidőben a rászoruló gyerekeknek Dunaújváros önkormányzata: a feltételekről részletes összegzés látott napvilágot a város hivatalos oldalán.

A szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít Dunaújváros önkormányzata a  hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára. Az étkezési lehetőséget a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmezheti, áll a város hivatalos honlpaján megjelent tájékoztatóban. Az étkezés általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára eső 54 munkanapra (a június 16-ától augusztus 31-ig terjedő időszakra), míg az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 21 munkanapra (augusztus 1-jétől augusztus 31-ig) igényelhető – utóbbi azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.
A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű-e a gyermek.)
A nyári szünet idejére az ingyenes szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről a Polgármesteri Hivatal szociális osztályának munkatársa a nyilvántartás alapján, tértivevényes levélben értesíti az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét.
A nyári szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik – amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a nyári szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell behoznia vagy beküldenie a Szociális Osztályra (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2.) május 25-ig. 

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A kitöltött és aláírt nyilatkozatot benyújthatják személyesen, ügyfélfogadási időben – minden szerdán 8-12, valamint 13-16 óra között a Városháza "B" épületének földszinti 14-es irodájábaban; a nyilatkozatot postai úton az alábbi címen
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztály
2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. 

A dokumentum e-mailen is eljuttatható a szocialisosztaly@pmh.dunanet.hu címre.
A nyilatkozatok ügyintézője Rodek Andrea, hivatali telefonszáma: 25/544-164.

Fontos előírás, hogy a Nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik márciusban már behozták azt a hivatalba! A nyilatkozat letölthető formátuma az alábbi címről elérhető!

Nyári szünidei gyermekétkeztetés – .odt (katt) >>

Szintén lényeges tudnivaló, hogy az étkeztetés helyszíne a Campus Étterem lesz a Dózsa György út 33. alatti címen; az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a szociális osztályon vehetik át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy más törvényes képviselő által. Akadályoztatás esetén a szülő vagy más törvényes képviselő által megbízott személy számára az étel elvitele írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.
A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelet visszavonásáig a megjelölt helyszínen az ebéd kizárólag ételhordóban történő elvitelére van lehetőség. Amennyiben a veszélyhelyzetet megszüntetik, akkor a jogosult gyermekek az ebédet a megjelölt helyszínen helyben fogyaszthatják el az ebédjegy felmutatásával.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.