Új frontot nyitunk a gasztró vonalon!

2020. május 30. (szombat) 18:41 - Öcaline

Elhatározott célja műhelyünknek, hogy egy-egy tematikus összeállítással is kedveskedjünk olvasóinknak. Enni jó, a minőségi koszt hívei vagyunk, ezért is jelentjük örömmel, hogy mostantól megjelennek nálunk a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekei!

A múltkori hírverés – a minőségelvű örömszakács, Grónás Henrik miniportréja – után született meg az elhatározás: a korábban kidolgozott programot finomítva tér vissza a DO felületére, valamint a Dunaújváros hetilap hasábjaira a Konyhatündér rovat. 

Főzzünk finomat!

A koncepció abból a szempontból változatlan, hogy szeretnénk mindenki által elkészíthető, mégis finom és minőségi receptekkel kirukkolni. Nem mondtunk le arról, hogy olvasóink segítségében is bízva felelevenítsük anyáink-nagyanyáink receptgyűjteményének kincseit, ugyanakkor komoly szakmai partnert, egyúttal pedig egy nagyon elkötelezett közösséget is találtunk az együttműködésre. A Terítéken Dunaújváros oldal és a kapcsolódó facebook-közösség céljai maximálisan egybevágnak a miénkkel – máris mutatom az elérhetőséget!

Terítéken Dunaújváros és környéke (katt) >>

És ha látják Juhász Gabika ételkölteményét (zabpelyhes-diós rántott sajt zöldbabbal és szárított gyümölcsvirág szósszal, címlap- és nyitóképünk), vagy Márkus Diána egyszerűen nagyszerű sütikéjét („francia croissant, meg a mamim házi barack lekvárja”, belső oldali képünk), akkor egyből világossá válhat, miért éppen erre a szépen gyarapodó csapatra esett a választás.

A jövő itt van

És hogy mire is számíthatnak a DO (és a Dunaújváros hetilap Konyhatündér rovatának) olvasói? Egyfelől sok-sok remek tippre, receptre természetesen, másrészt azért idővel egy-egy miniportrét is becsempészünk – számunkra is nagyon tanulságos, ki miért választja kikapcsolódása, mániája, szenvedélye helyszínéül a konyhát.

Tartsanak továbbra is velünk – örüljünk együtt a Terítéken/Dunaújváros együttműködésnek; jó étvágyat!

(Szakmai partnerünk hivatalos oldala a www.teritekujvaros.hu címen érhető el!)

A rovat további hírei: Mozaik

Eötvös Cirkusz: száz éve a porondon!

Eötvös Cirkusz: száz éve a porondon!

2020. július 10. (péntek)

Kerek évfordulót ünnepel idén a világhírű társulat – ráadásul az Eötvös Cirkusz e napokban éppen Dunaújvárosban vendégszerepel.

Kiskedvenceink is megszomjaznak a nagy melegben. Ha sétálni megyünk velük, mindig legyen nálunk friss víz!

Kiskedvenceink is megszomjaznak a nagy melegben. Ha sétálni megyünk velük, mindig legyen nálunk friss víz!

2020. július 09. (csütörtök)

A nyári meleg időben nagyon fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékmennyiség fogyasztásáról. Azonban ne felejtsünk el kedvenceinkről is gondoskodni egy-egy séta alkalmával, de akkor sem, ha csak otthon kell hagyjuk őket, amíg dolgozni megyünk. 

"Hello Me": szégyen a testszégyenítés

"Hello Me": szégyen a testszégyenítés

2020. július 09. (csütörtök)

A body shaming, vagyis testszégyenítés jelensége meglehetősen gyakori napjainkban. Egy amerikai felmérés szerint a nők közel 93, illetve a férfiak 86,5 százaléka kapott már olyan megjegyzéseket, melyek kritizálják a testüket. Harsányi Kata pszichológus a jelenség hátteréről ír.

Közösségi adománygyűjtés – állatmentésre!

Közösségi adománygyűjtés – állatmentésre!

2020. július 07. (kedd)

Két szervezet összefogásával hirdettek adománygyűjtő akciót az állatmentés és az állatok körülményeinek javítására – várják a felajánlásokat, felhívás a hajtás után!

Ha nyár, akkor smoothie (1. rész)

Ha nyár, akkor smoothie (1. rész)

2020. július 07. (kedd)

Újabb sorozatot indít online felületünk, melyben heti több alkalommal mutatunk be olyan ételeket és italokat, melyek kimondottan jól esnek a nyári hőségben. Elsőként néhány kedvenc smoothie. Lássuk!

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!