Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

doszerk - 2020. május 30. 8:38

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Kép: DO-archív

A szakvezető elmondta, már nagyon várta, hogy újra együtt dolgozhasson a versenyzőkkel, akikkel a jövő hét végéig Budapesten tréningeznek, majd edzőtáborozni mennek. "Úgy vettem észre, sikerült valamennyire átvészelniük ezt az időszakot, és annyira nem épültek le, ez egy jó alap" - mondta a szakember. Hozzátette, a közeljövőben a birkózásra fektetik majd a hangsúlyt, mivel a karantén alatt a futó- és erősítőmunkát elvégezték, a küzdelem az, amiben le vannak maradva. A versenyzőként olimpiai bajnok kapitány nagyon várja, hogy a nemzetközi szövetség nyilvánosságra hozza az új versenynaptárat, amelyhez a magyar szövetség is tudja alakítani a sajátját, mert ha ezek megvannak, akkor már a viadalokhoz "be lehet lőni" a felkészülést.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a felnőtteknek idén már nem lesz komolyabb nemzetközi versenyük, utánpótlásban ugyanakkor van szándék az Európa-bajnokságok megtartására. "A felnőtteknél azt azért mindenképpen szeretnénk, hogy magyar bajnokságot tudjunk rendezni" - jegyezte meg Sike András, aki azt is elmondta, hogy vélhetőleg azon kívül is lesz egy-két viadal, hogy ne maradjanak jövő év elejéig verseny nélkül a birkózók. Az olimpia halasztása a kapitány szerint a válogatott azon tagjait érintette rosszabbul, akiknek ez az utolsó nagy dobásuk, viszont már mindenki túltette magát az egyéves csúszáson és valamennyien folytatják a kemény munkát, hogy elérjék céljukat.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.