Újra munkában!

2020. május 8. (péntek) 14:00 - spigott

A dunaújvárosi felnőtt jégkorongozók hétfőn, míg az Acélbikák utánpótlása szerdán vágott neki a szokásos nyári felkészülésnek.

Ugyan a jégkorong szezon csak ősszel veszi kezdetét, ez nem jelenti azt, hogy a hokisok munka nélkül tengetnék mindennapjaikat az jeges edzések megkezdéséig. A tavasz vége, nyár eleje ugyanis rendkívül fontos időszaka a felkészülésnek, s nincs ez másként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál sem, akik már ezen a héten nekivágtak a közös munkának, hogy a lehető legjobb alapokra építve folytathassák majd a későbbi, jeges edzéseket, árulta el ifjabb Azari Zsolt, a DAB felnőtt csapatának kapitánya.

"Az elmúlt időszak nehéz volt az egyéni munka miatt, mert mi mindannyian abban nőttünk fel, hogy rendre együtt készültünk. Az enyhítések hatására azonban elkezdhettünk együtt edzeni, így hétfő óta már közösen készülünk, elkezdtük a száraz felkészülést erőnléti edzőnk, Somogyi Szabolcs irányítása alatt. Szabolcs egy nagy tapasztalattal rendelkező edző, remek szakemberektől tanult, s a legjobb programokból állította össze azt az edzésmunkát, mely a dunaújvárosi körülmények között leghatékonyabban elvégezhető, és ami hitünk szerint a leginkább szolgálja azt, hogy egy jégkorong játékos felkészüljön a következő évadra. Jelenleg azok a játékosok edzenek a legmagasabb korosztályban (innen fognak kikerülni a felnőtt keret tagjai), akik dunaújvárosiak, akik itt élnek a városban. Arra most nincs lehetősége a klubnak, hogy azok a fiatalok, akik nem itt élnek Dunaújvárosban, de számítunk rájuk jövőre, ide költözhessenek már a nyáron, s együtt eddzünk, így ők az otthoni munkát csinálják, folytatják az egyéni felkészülést. Jelenleg körülbelül tíz fő edz a "felnőtt" korosztályban, tizenkét héten keresztül, s a tervek szerint július 26-án végzünk a felkészülés "nyári alapozás" részével, s majd ezt követően látjuk meg, hogy mikor kezdődik a jeges felkészülés. Eddig rendre augusztus 1-jén vágtunk neki a jeges edzéseknek, de ez most nem tűnik tarthatónak, szóval augusztus második felére tervezzük az indulást, de még nem tudjuk, hogy itthon lesz-e jég, vagy esetleg elmegyünk valahova edzőtáborba." – árulta el Azari Zsolt, akitől megtudtuk, hogy izgatottan várják az előttük álló időszakot.

Képek forrása: DAB

"Az utánpótlás többi korosztálya szerdán kezdte meg a felkészülést, természetesen minden szabályt betartva, szabadtéren zajlanak majd az edzések, utánpótlás edzőink kiválóan felkészültek, remek programokat írtak a gyerekeknek. Izgatottan várja az egész szakosztály, hogy mindenki belevágjon a szokásos nyári munkába, mely az egyik legfontosabb szakasza a felkészülésünknek, nagyon sokat kell dolgozni, fejleszteni magad, hogy jobb legyél a következő szezonban. Változatos munkát végzünk, de a legtöbb napon átmozgatjuk minden izmunkat, persze van mikor valamelyik részünket jobban, másikat kevésbé. Rengeteget futunk, gyorsítunk, erősítünk, fokozzuk az állóképességünket, sportágspecifikus munkát végzünk. Most már egyre divatosabb, hogy délutánonként mindenki gyakorol az ütőjével, képzi magát technikailag is, elengedhetetlen, hogy egy jégkorongos gyakoroljon otthon önszorgalomból, de amit most az első hetekben végzünk, az az alap fizikai felkészítés. Az első napok azért megterhelőek mindenkinek, kiestünk egy kicsit a munkából, ez mindig így van a száraz felkészülés első hetében, de az előttünk álló tizenkét hét az rengeteg idő, hogy becsületes, kemény munkával megszerezzük a szükséges alapokat a későbbi, remélhetőleg szép eredményekhez."

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia mégsem indul a Világkupán

Kovács Zsófia mégsem indul a Világkupán

2020. szeptember 30. (szerda)

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia mégsem indul a péntektől vasárnapig tartó torna világkupaversenyen, Szombathelyen.

Meghosszabbították a kajak-kenu kapitányok szerződését

Meghosszabbították a kajak-kenu kapitányok szerződését

2020. szeptember 30. (szerda)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szeptemberben megválasztott új elnöksége Boros Gergely szakmai igazgató előterjesztése alapján 2021. szeptember 30-ig meghosszabbította Hüttner Csaba felnőtt-, és Weisz Róbert parakenu szövetségi kapitány idén lejáró szerződését.

Botlott az éllovas!

Botlott az éllovas!

2020. szeptember 30. (szerda)

A Kemi-Ker csapata szakította meg a Multisteel Hungary győzelmi sorozatát a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályában.

Volt értelme megrendezni a versenyt

Volt értelme megrendezni a versenyt

2020. szeptember 30. (szerda)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a késői időpont ellenére volt értelme megrendezni a szegedi kajak-kenu világkupaversenyt, amelyen a magyar válogatott 15 érmet, 6 aranyat, 6 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a hétvégén.

Háromból két siker!

Háromból két siker!

2020. szeptember 30. (szerda)

Az ifjúságiak nagy csatában kikaptak, a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabdázói viszont biztos sikerrel zárták a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulóját.

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.