Újra munkában!

2020. május 8. (péntek) 14:00 - spigott

A dunaújvárosi felnőtt jégkorongozók hétfőn, míg az Acélbikák utánpótlása szerdán vágott neki a szokásos nyári felkészülésnek.

Ugyan a jégkorong szezon csak ősszel veszi kezdetét, ez nem jelenti azt, hogy a hokisok munka nélkül tengetnék mindennapjaikat az jeges edzések megkezdéséig. A tavasz vége, nyár eleje ugyanis rendkívül fontos időszaka a felkészülésnek, s nincs ez másként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál sem, akik már ezen a héten nekivágtak a közös munkának, hogy a lehető legjobb alapokra építve folytathassák majd a későbbi, jeges edzéseket, árulta el ifjabb Azari Zsolt, a DAB felnőtt csapatának kapitánya.

"Az elmúlt időszak nehéz volt az egyéni munka miatt, mert mi mindannyian abban nőttünk fel, hogy rendre együtt készültünk. Az enyhítések hatására azonban elkezdhettünk együtt edzeni, így hétfő óta már közösen készülünk, elkezdtük a száraz felkészülést erőnléti edzőnk, Somogyi Szabolcs irányítása alatt. Szabolcs egy nagy tapasztalattal rendelkező edző, remek szakemberektől tanult, s a legjobb programokból állította össze azt az edzésmunkát, mely a dunaújvárosi körülmények között leghatékonyabban elvégezhető, és ami hitünk szerint a leginkább szolgálja azt, hogy egy jégkorong játékos felkészüljön a következő évadra. Jelenleg azok a játékosok edzenek a legmagasabb korosztályban (innen fognak kikerülni a felnőtt keret tagjai), akik dunaújvárosiak, akik itt élnek a városban. Arra most nincs lehetősége a klubnak, hogy azok a fiatalok, akik nem itt élnek Dunaújvárosban, de számítunk rájuk jövőre, ide költözhessenek már a nyáron, s együtt eddzünk, így ők az otthoni munkát csinálják, folytatják az egyéni felkészülést. Jelenleg körülbelül tíz fő edz a "felnőtt" korosztályban, tizenkét héten keresztül, s a tervek szerint július 26-án végzünk a felkészülés "nyári alapozás" részével, s majd ezt követően látjuk meg, hogy mikor kezdődik a jeges felkészülés. Eddig rendre augusztus 1-jén vágtunk neki a jeges edzéseknek, de ez most nem tűnik tarthatónak, szóval augusztus második felére tervezzük az indulást, de még nem tudjuk, hogy itthon lesz-e jég, vagy esetleg elmegyünk valahova edzőtáborba." – árulta el Azari Zsolt, akitől megtudtuk, hogy izgatottan várják az előttük álló időszakot.

Képek forrása: DAB

"Az utánpótlás többi korosztálya szerdán kezdte meg a felkészülést, természetesen minden szabályt betartva, szabadtéren zajlanak majd az edzések, utánpótlás edzőink kiválóan felkészültek, remek programokat írtak a gyerekeknek. Izgatottan várja az egész szakosztály, hogy mindenki belevágjon a szokásos nyári munkába, mely az egyik legfontosabb szakasza a felkészülésünknek, nagyon sokat kell dolgozni, fejleszteni magad, hogy jobb legyél a következő szezonban. Változatos munkát végzünk, de a legtöbb napon átmozgatjuk minden izmunkat, persze van mikor valamelyik részünket jobban, másikat kevésbé. Rengeteget futunk, gyorsítunk, erősítünk, fokozzuk az állóképességünket, sportágspecifikus munkát végzünk. Most már egyre divatosabb, hogy délutánonként mindenki gyakorol az ütőjével, képzi magát technikailag is, elengedhetetlen, hogy egy jégkorongos gyakoroljon otthon önszorgalomból, de amit most az első hetekben végzünk, az az alap fizikai felkészítés. Az első napok azért megterhelőek mindenkinek, kiestünk egy kicsit a munkából, ez mindig így van a száraz felkészülés első hetében, de az előttünk álló tizenkét hét az rengeteg idő, hogy becsületes, kemény munkával megszerezzük a szükséges alapokat a későbbi, remélhetőleg szép eredményekhez."

A rovat további hírei: Sport

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.