A kezdésre készen lesznek!

spigott - 2020. június 17. 19:52

Fegyelmezett, játszós csapatot alakítana ki Dunaújvárosban Frank Tamás, a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának új vezetőedzője.

Kép: DO-archív

Sajtótájékoztatón számolt be a közelmúlt történéseiről, illetve a közeljövő feladatairól szerda délután a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának vezetése. Az összejövetel bevezetőjében Zemankó Zoltán operatív vezető beszámolt arról, hogy a koronavírus-járvány miatt milyen szakmai és gazdasági nehézségekkel kellett megküzdenie a szakosztálynak, mely szerencsére ebben a speciális helyzetben is meg tudta tartani jelentősebb támogatóit.

"Az elmúlt időszak nagy kérdése az volt, nemcsak nálunk, hanem a többi klubnál is, hogy hogyan tovább? A járványhelyzetnek voltak szakmai és gazdasági hatásai is, szakmailag ugye az edzéseket leállítottuk március derekán, s vártuk, hogy miként tudjuk folytatni a munkát. Teljes leállás azért nem történt, mert a háttérben dolgoztak az edzők és a játékosok is, de azzal is tisztában vagyunk, hogy az egyéni munka nem helyettesíthette a közös, labdás, sportágspecifikus edzéseket. Ami pedig a gazdasági hatásokat illeti, a dunaújvárosi futsal támogatása 85-90 százalékban piaci alapú szponzorokkal valósul meg, s a vírushelyzet őket érintette a legjobban. Éppen ezért az elmúlt hetek egyik legfontosabb feladata az volt, hogy a gazdasági kérdéseket a jövőre nézve tisztázzuk. Hála istennek a megkötött reklámszerződéseink nagyobbik része a mai napig is él, a nagy támogatóinkkal továbbra is szerződésünk van. Voltak olyan szponzoraink, akik kénytelenek voltak felfüggeszteni, voltak olyanok, akik csökkentették, vagy meg is szüntették a támogatást, de a névadó szponzorainkkal továbbra is élő szerződésünk van, s biztosítottak minket arról, hogy a támogatásukra a következő szezonban is számíthatunk.

A dunaújvárosi futsalosok első embere elárulta, miért Frank Tamás lett a felnőtt együttes vezetőedzője, s megtudhattuk azt is, hogy kikkel sikerült már szerződést hosszabbítania a klubvezetésnek.
"A csapat kialakítását illetően csúszásban voltunk, s csúszásban is vagyunk magunkhoz képest, s erről is elsősorban a vírushelyzet miatti bizonytalanság tehet. A tárgyalásokat májusban tudtuk megkezdeni, Fehér Zsolttal tárgyaltunk először, aki jelezte, hogy szeretne váltani, ezt tiszteletben tartottuk, és sok sikert kívánunk a veszprémi munkájához is. Helyére egy olyan edzőt szerettünk volna szerződetni, aki szakmailag és emberileg is illeszkedik a mi kis családias közösségünkbe, s úgy vélem, hogy Frank Tamás személyében meg is találtuk a megfelelő szakembert, így a következő szezonban ő irányítja felnőtt együttesünket. A munka itt nem állhatott meg, mert edzőnk már volt, csapatunk még nem, hiszen a szerződéseink június végén lejárnak a játékosokkal. Eddig Németh Péterrel, Rigó Lászlóval, Dorogi Benjaminnal, Csányi Dáviddal egyeztünk meg a folytatásról, míg a volt válogatott Sánta Attila Nyírgyulajról érkezik hozzánk. A háttérben folyamatosan dolgozunk a csapat megerősítésén, a jelenlegi keret magját szeretnénk együtt tartani, s bár vannak távozóink is, így Fridrich Dávid és Faragó Lajos sem nálunk folytatja tovább, de a felkészülésnek már végleges kerettel fogunk nekiállni úgy, hogy a reményeink szerint minél több dunaújvárosi fiatalnak adjunk lehetőséget a bizonyításra."

Németh Péter marad Dunaújvárosban! (Kép: DO-archív)

A sajtótájékoztatón tartotta meg "székfoglalóját" Frank Tamás vezetőedző, aki egy fiatalos, hajtós együttest szeretne kialakítani Dunaújvárosban.

"Nekem nagyon szimpatikus volt az, ahogy a Zemankó Zoltán hozzááll a dolgokhoz, de nem tagadom azt sem, hogy Németh Péterrel már volt egy nagyon sikeres időszakunk együtt, s ez is sokat nyomott a latban a döntésemnél. Ahogy teltek a napok, egyre jobban lehetett látni, hogy itt csapatot kell építeni, s ez egy olyan feladat, amiben eléggé otthon érzem magam. Arról, hogy milyen stílusú csapat leszünk, majd csak akkor nyilatkoznék, ha kialakult a végleges játékoskeret, de én egy fegyelmezett, játszós csapatot szeretnék kialakítani Dunaújvárosban is, olyat, amelyik soha nem adja fel a küzdelmet" – árulta el a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának új vezetőedzője, Frank Tamás.

Hankusz Kálmán felvételei

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.