Dunaújváros Hetilap

Félszáz új parkolóhely a Rómain

doszerk - 2020. június 12. 19:38

Ideiglenes parkolóhelyeket alakított ki az önkormányzat a korábbi extrémsport-pálya helyén, a Víztorony mellett. Ezzel igyekeznek a Római városrészt súlyozottan érintő parkolási problémákat átmenetileg enyhíteni. Mint az átadón elhangzott: a közeljövőben nemcsak átmeneti, hanem végleges megoldás is születik majd a körzetben.
 

Már ma birtokba vehetik az autósok a korábbi extrémsport-pálya betonos területét, hiszen az előkészítést követően ideiglenes parkolót alakított ki az önkormányzat a Víztorony melletti beton egységen. 

Enyhíteni a gondokon

Mivel a korábbi sportpálya két körzet határán fekszik, az átadáson Motyovszki Mátyás és Utassy Éva önkormányzati képviselők is részt vettek. Mint azt Utassy Éva elmondta, elsősorban arra törekedtek, hogy mentesítsék a zöld területeket, hiszen jobb híján oda állnak autóikkal a gépjármű tulajdonosok. Hangsúlyozta: mivel most már adottak a feltételek ahhoz, hogy szabályosan is megállhassanak az autóvezetők, az ellenőrzés is szigorúbb lesz, és aki tilosban parkol, annak a következményekkel, azaz a bírsággal is számolnia kell. 
Motyovszki Mátyás kifejtette: régóta foglalkoztatta őket a gondolat, hogy költséghatékony módon tudják megoldani a parkolók kérdését, anélkül, hogy a zöld területek rovására menne. Mivel a pálya használaton kívül volt az utóbbi hónapokban, a jó ideje csupán rozsdásodó eszközök eltávolítása és egy alapos takarítás után a mai naptól ideiglenes parkolóként funkcionál az eddig kihasználatlan terület. 

Ideiglenesből állandó

Nem csupán takarítás, hanem további előkészületek is megelőzték azonban a parkoló kialakítását – ezt már Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester hangsúlyozta a helyszínen. Kiemelte: a világítást is újból ki kellett alakítani a betonrészen, ám miután ez is elkészült, már minden feltétel adott ahhoz, hogy az autósok  igénybe vegyék a nagyjából ötven szabad helyet, amelyet valószínűleg nyár végéig használhatnak majd. 
Az alpolgármester kiemelte: a terület az átmeneti időszakot követően is parkolóként üzemel majd, ám akkor már felfestett helyekkel és új burkolattal. Mivel ez egy nagyobb beruházás részeként valósul majd meg, amely várhatóan ősszel kezdődik meg, a későbbiekben várható tájékoztatás a végleges parkoló kialakításának részleteiről.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.