Dunaújváros Hetilap

Félszáz új parkolóhely a Rómain

2020. június 12. (péntek) 19:38 - doszerk

Ideiglenes parkolóhelyeket alakított ki az önkormányzat a korábbi extrémsport-pálya helyén, a Víztorony mellett. Ezzel igyekeznek a Római városrészt súlyozottan érintő parkolási problémákat átmenetileg enyhíteni. Mint az átadón elhangzott: a közeljövőben nemcsak átmeneti, hanem végleges megoldás is születik majd a körzetben.
 

Már ma birtokba vehetik az autósok a korábbi extrémsport-pálya betonos területét, hiszen az előkészítést követően ideiglenes parkolót alakított ki az önkormányzat a Víztorony melletti beton egységen. 

Enyhíteni a gondokon

Mivel a korábbi sportpálya két körzet határán fekszik, az átadáson Motyovszki Mátyás és Utassy Éva önkormányzati képviselők is részt vettek. Mint azt Utassy Éva elmondta, elsősorban arra törekedtek, hogy mentesítsék a zöld területeket, hiszen jobb híján oda állnak autóikkal a gépjármű tulajdonosok. Hangsúlyozta: mivel most már adottak a feltételek ahhoz, hogy szabályosan is megállhassanak az autóvezetők, az ellenőrzés is szigorúbb lesz, és aki tilosban parkol, annak a következményekkel, azaz a bírsággal is számolnia kell. 
Motyovszki Mátyás kifejtette: régóta foglalkoztatta őket a gondolat, hogy költséghatékony módon tudják megoldani a parkolók kérdését, anélkül, hogy a zöld területek rovására menne. Mivel a pálya használaton kívül volt az utóbbi hónapokban, a jó ideje csupán rozsdásodó eszközök eltávolítása és egy alapos takarítás után a mai naptól ideiglenes parkolóként funkcionál az eddig kihasználatlan terület. 

Ideiglenesből állandó

Nem csupán takarítás, hanem további előkészületek is megelőzték azonban a parkoló kialakítását – ezt már Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester hangsúlyozta a helyszínen. Kiemelte: a világítást is újból ki kellett alakítani a betonrészen, ám miután ez is elkészült, már minden feltétel adott ahhoz, hogy az autósok  igénybe vegyék a nagyjából ötven szabad helyet, amelyet valószínűleg nyár végéig használhatnak majd. 
Az alpolgármester kiemelte: a terület az átmeneti időszakot követően is parkolóként üzemel majd, ám akkor már felfestett helyekkel és új burkolattal. Mivel ez egy nagyobb beruházás részeként valósul majd meg, amely várhatóan ősszel kezdődik meg, a későbbiekben várható tájékoztatás a végleges parkoló kialakításának részleteiről.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

Közgyűlés: 12 fontos döntés született a rendkívüli ülésen

2020. június 30. (kedd)

Halaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont ma délelőtt. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt – részletek a hajtás után.