Készülnek tovább!

spigott - 2020. június 10. 8:30

A Dunaferr SE két kiváló kenusa, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is szerepelt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett szolnoki edzésversenyen.

Szolnokon adtak egymásnak randevút kedden a legjobb magyar kenusok a szövetség által szervezett edzésversenyen, ahol a kenu egyesek ezer méteres versenyszámában mérte össze egymással erejét a Dunaferr SE két versenyzőjével, Kiss Balázzsal és Hajdu Jonatánnal felálló mezőny. A megméretésen két futamot rendeztek, s mindkettőt a DVTK-s Bodonyi András nyerte Fejes Dániel és Adolf Balázs előtt. A dunaújvárosiak közül Kiss Balázs kétszer végzett az ötödik helyen, míg Hajdu Jonatán a hetedik, majd a hatodik helyen fejezte be a futamokat, melyek után Kiss Balázs edzője, Molnár Gergely, valamint Jonatán trénere, Vajda Attila is értékelte versenyzője teljesítményét.

"Az alapozó szakaszon vagyunk túl Balázzsal, most kezdődik majd a gyorsítási szakasz, ami alatt ugyanúgy készülünk az ezer méterre, csak jobban be fog tudni gyorsulni, tehát a következő ilyen versenyen már azt szeretnénk, hogy jobb formában versenyezzen. Úgy gondolom, hogy ahhoz képest, milyen alapozó munkán vagyunk túl, ahhoz képest a Balázs jól teljesített, fel kell majd tudni pörgetni őt magasabb fordulatszámra, de szerintem ez menni fog ezekkel az edzésekkel. A következő ilyen edzésversenyünk két hét múlva lesz a kenu kettesekkel, majd újabb két hét elteltével ismét jönnek az egyesek, mindkettőre készülünk" – fogalmazott Molnár Gergely.

Kép forrása: MTI (Kovács Tamás felvétele)

"Összességében nagyon jó volt a verseny, mert tudtunk tesztelni egy-két dolgot, amit az elmúlt időszakban gyakoroltunk. Különböző edzésprotokollokat próbálgatok Jonival végrehajtani annak érdekében, hogy lássam azt, mi hogy működik. Most volt egy négy hetes ciklusunk, amiben gyakoroltunk egyfajta felkészülési metodikát, aminek látszik, hogy vannak jó és rossz oldalai. Nagyon örülök, hogy vannak ezek a tét nélküli edzésversenyek, mert így tényleg van mód arra, hogy megtaláljam Joninál azt a metodikát, amivel a legjobban fel tud készülni az ezer méterre. Nagyon sok mindenben fejlődött, de még vannak hiányosságok, amiket láttam. Két pályát mentünk tegnap, az első futamban egyféle dolgot teszteltünk, a másodikban másféle taktikát teszteltünk, így most látjuk mindkettőnek a jó és rossz oldalát, s nagyon bízom abban, hogy augusztusig sikerül megtalálni azokat az edzésprotokollokat számára, amiben a legjobban tud fejlődni. Szeptember óta foglalkozom Jonival száz százalékosan, nekem is meg kell ismernem őt és neki is engem, eddig elég sok mindenben tudtunk fejlődni, de még azért az út elején járunk. Örülök annak, hogy az olimpiát eltolták egy évvel, mert így több időnk van a munkára, s nekem most az a legfontosabb feladatom, hogy megtaláljam, neki mi lesz a legjobb" – árulta el Vajda Attila.

(főoldali kép forrása: mti)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.