Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 2. (kedd) 8:05 - spigott

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

A koronavírus-járvány miatt sorozatban álltak le a különböző sportrendezvények, s így volt ez városunkban is, ahol a Dunaújváros PASE labdarúgóinak március 14-i hazai mérkőzése után (a Szekszárdot verték 2-0-ra Lőrincz Emil tanítványai) már nem tartottak országos bajnoki rendszerbe tartozó összecsapásokat. A vírushelyzet alatt kivártak a különböző sportági szövetségek, majd egymás után nyilvánították befejezettnek az idei bajnoki küzdelmeket is, így jelenleg egyedül a labdarúgók NB I-es és Magyar Kupa összecsapásain húzhatnak szerelést a sportolók.

A korlátozások könnyítésével azonban mindenki elkezdte tervezni a jövőt, s nem volt ez másként a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnél sem, melynek vezetése a háttérben azon dolgozott, hogy maradjon esély a helyi kispályás bajnokságok és a különböző kupasorozatok folytatására. Az áttörésre végül pénteken került sor, árulta el érdeklődésünkre Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség végre áldását adta arra, hogy a játékvezetők újra mérkőzéseket vezethessenek. "Erre vártunk, ezt reméltük, mert az MLSZ döntése után a Dunaújváros Kupával, valamint az eredetileg március 15-ére tervezett Nemzeti Kupával elkezdhetjük újraindítani kispályás labdarúgó sorozatainkat" – fogalmazott a sportvezető.

Képek: DO-archív

A két torna közül a Nemzeti Kupára már nem is kell túl sokat várni, ugyanis június 6-án, szombaton a DLSZ Arénában mérhetik össze egymással erejüket azok a csapatok, akik beadják nevezésüket a hatodik alkalommal sorra kerülő megméretésre. Pár nappal később, június 10-én veszi kezdetét a 18. Dunaújváros Kupa is, melyen egy hónapon keresztül játszhatnak mérkőzéseket a viadalra jelentkező kispályás labdarúgó csapatok. A speciális helyzetre való tekintettel a DLSZ idén csavart egy kicsit a versenykiíráson, így az eddig egyenes kieséses rendszerben megrendezett sorozatban ezúttal csoportmérkőzések, majd rájátszás vár a résztvevő csapatokra. A Dunaújváros Kupára június 5-éig jelentkezhetnek az együttesek, ekkor alakítják majd ki a különböző csoportokat is a nevezett csapatok számától függően, árulta el Petrás Gábor, akitől megtudtuk azt is, hogy a korlátozások könnyítése egyelőre csak a csapatokat érinti, a drukkereket nem, így sajnos a Nemzeti Kupa, valamint a Dunaújváros Kupa találkozóit is zárt kapuk mögött, nézők nélkül kell megrendezniük.

A rovat további hírei: Sport

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.

Távozók és érkezők!

Távozók és érkezők!

2020. július 10. (péntek)

Három játékos máshol folytatja pályafutását, ketten viszont érkeztek az NB III-as pontvadászat rajtjára készülő dunaújvárosi labdarúgókhoz.

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

2020. július 09. (csütörtök)

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni, írja az mti.hu 

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.