Kitüntették a hős dunaújvárosi tűzoltót

2020. június 17. (szerda) 17:18 - Öcaline

Hősies helytállásért vehetett át kitüntetést Székely Zoltán tűzoltó százados a katasztrófavédelem főigazgatójától – amint arról beszámoltunk, a dunaújvárosi lánglovag egy kotróhajón keletkezett tűz megfékezésében vállalt főszerepet.

A kitüntetés híréről  Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatta honlapunkat: mint összegzéséből kiderül, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Hősies helytállásért elismeréssel tüntette ki Székely Zoltán Áron tűzoltó századost, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát, aki szabadnapján segítette egy kigyulladt kotróhajó oltását és egy gázpalackot is távolabb vitt a tűztől.
Az esetről már a főszereplő szemüvegén át is beszámoltunk – idevágó összegzésünk itt olvasható!

Horgászni indult, tűzoltás lett a vége (katt) >>

A szóvivő összegzése felelevenítette: még május 21-én este nyolc órakor jelzés érkezett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére, hogy a Duna dunaújvárosi szakaszán, a sóderbányánál egy kotróhajó ég. Székely Zoltán Áron tűzoltó százados, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka éppen szabadnapját töltötte, és a folyón horgászott. Észrevette a helyszínre vonuló szert, a közelébe hajózott és az egység szolgálatparancsnokától megtudta az esemény részleteit. Az elmondott információk alapján beazonosította a helyszínt, amely a Duna túlpartján volt, a szalkszentmártoni öbölnél. Motorcsónakjával hamar a helyszínre ért, ahol már ott voltak a rendőrök egy sérülttel. Értesítette a kunszentmiklósi önkormányzati, valamint a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltókat, részletesen tájékoztatva őket, hogyan jutnak a helyszínre. A parttól nyolc-tíz méterre horgonyzó kotróhajó kapitányi fülkéje teljes terjedelmében égett. Székely Zoltán Áron motorcsónakjával felderítést végzett, valamint kézi tűzoltó készülékkel megkísérelte eloltani a tüzet, közben a lángok közeléből eltávolított egy szén-dioxid-palackot is. A helyszínre időközben megérkeztek a szalkszentmártoni önkéntes egyesület tagjai. Az erős szél miatt a partról nem lehetett volna hatékonyan oltani, ezért a százados egy gyorsbeavatkozó sugarat csónakjával a hajóra húzott, így sikerült a tüzet eloltani. 
Ezt követően a súlyos égési sérülést szenvedett embert a szabadnapos tűzoltó motorcsónakjával átvitte a dunaújvárosi oldalra, ahol átadta a mentőszolgálat munkatársainak, akik a sérültet kórházba szállították.
Bátor és példaértékű helytállásáért, önfeláldozó magatartásáért dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató a Hősies helytállásért elismeréssel tüntette ki ma Székely Zoltán Áron tűzoltó századost.

Szívből gratulálunk a dunaújvárosi lánglovagnak – innentől már nem kérdés: elismerten igazi hős!

(Fotó: FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A rovat további hírei: Sziréna

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.

Szirénapróbák július 6-án

Szirénapróbák július 6-án

2020. július 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 6-án, hétfőn.

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

Közlekedés: súlyos baleset, teljes útzár a 6-os úton

2020. július 04. (szombat)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Baracs és Kisapostag között, teljes szélességében lezárták a rendőrök a 6-os számú főutat, értesült a DO. Három gépjármű ütközött, két személy sérült.

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

Koronavírus: megelőző fertőtlenítés a napközis táborban

2020. július 03. (péntek)

Pozitív koronavírus-tesztet produkált egy kézilabdaedző, aki hétfőn foglalkozást vezetett a kempingben zajló napközis táborban, adta hírül a GESZ. Fertőtlenítő nagytakarítást tartanak a bázison, a tábor három napra bezár.

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

Kétszer szakadt le az ég városunkban - extra képtár máris itt!

2020. július 02. (csütörtök)

Nem, a nyitó képen nem egy esőerdőt mutatok - a délutáni (első) felhőszakadást örökítettem meg a Liget közben. Két tomboló vihar, a második jéggel jött. Nagy lépést tettünk a közösségi tartalomszolgáltatás felé, összeállításunkat jobbnál jobb böngészői képekkel színesítjük. Köszönet mindenkinek, aki segített!

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

Rendőrség: elfogás a Bocskai utcában

2020. július 02. (csütörtök)

Lopás miatt körözött férfit kerítettek kézre a rendőrök a Bocskai utcában tegnap. A 20 éves fiatalt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kereste.