Dunaújváros Hetilap

Közgyűlés: 12 fontos napirend a rendkívüli ülésen

2020. június 29. (hétfő) 18:38 - Öcaline

Halaszthatatlan ügyekben dönthetnek a képviselők a közgyűlés következő, rendkívüli ülésén – 12 tétel a Városháza "C" szárnyában tartandó nyílt ülés napirendjén kedden délelőtt.

Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte a törvény adta jogával élve Pintér Tamás polgármester: a nyílt tanácskozást a Városháza "C" szárnyának közgyűlési termében tartják június 30-án, kedden 9 órától. A napirendben 12 határidős és/vagy halaszthatatlan téma szerepel. Javaslat születhet az idei költségvetés módosításáról, és elfogadhatják a tavalyi zárszámadási rendeletet is. A képviselők módosíthatják a szociális ellátásokról szóló rendeletet, és módosíthatják a város közterületein a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátását célzó közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződést. 
A keddi tanácskozás napirendjén szerepel a sodorvonali vezeték rekonstrukciójának műszaki felülvizsgálatára bekért árajánlatok elbírálását célzó javaslat, és dönthetnek a veszélyhelyzet során nyújtott többletmunka elismeréseként az egészségügyi és egészségügyben dolgozókat érintő egyszeri rendkívüli juttatásról szóló kormányrendeletben meghatározott támogatási összeg szerepeltetéséről az önkormányzati költségvetésben.  Megbízási szerződések születhetnek több felnőtt háziorvosi körzet folyamatos ellátásáról, és több pályázati projektről is dönthetnek a képviselők.
Az ülés utolsó előtti napirendjeként sor kerülhet egy polgármesteri határozat módosítására, végül szabályzat születhet a polgármesteri hivatal, az önkormányzat és az önkormányzati intézmények munkavállalóinak lakáscélú munkáltatói támogatásáról is.

(Forrás: dunaujvaros.hu; a kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.