Dunaújváros Hetilap

Mozimaratonnal startol a "Dózsa"

Öcaline - 2020. június 18. 11:56

Célegyenesbe fordul a Dózsa Mozicentrum felújítása, már a belső rész kialakításánál tartanak a szakemberek – a munkálatokat sajtóbejárás keretében tekintették meg a város vezetői és a majdani üzemeltetők. Egy hónap múlva start – naná, mozimaratonnal!

Közös sajtóbejárást tartott a kívül-belül megújuló Dózsa Mozicentrumban Pintér Tamás polgármester Mezei Zsolt és Szabó Zsolt alpolgármesterek társaságában – a város vezetőit Szabó Krisztián, az üzemeltetésre kiírt pályázaton nyertes KULTIK Mozihálózat ügyvezető igazgatója kalauzolta a tegnapi eseményen. 

A tervek szerint

A munkálatok állásáról megtudtuk: javában tart a napokban megérkezett 512 mozifotel beszerelése, emellett a világszínvonalú vetítőgépek és hangtechnika üzembe állítása is. A nagyterem mellett megújul a mozicentrum kamaraterme is – a 45 férőhelyes minibázis ritkán látható filmcsemegék sorával várja majd a művészfilmek szerelmeseit.
A bejárás során elhangzott: az 1952-ben átadott, műemléki védettségű épület külső-belső rekonstrukció – a már említett tényezők mellett korszerű légkondicionáló rendszer telepítése – jelentős kihívást jelentett a szakembereknek. De már a célegyenesbe fordultak, a tervek szerint július derekán valódi mozimaratonnal veheti újra birtokba a közönség a dunaújvárosi kulturális élet (és szórakoztatóipar) ikonikus helyszínét.

Minden ízében vonzó

A felújítás kapcsán a bejárást követő tájékoztatón Pintér Tamás kiemelte, nagy öröm a városlakóknak és a város vezetésének, hogy az összesen 635 millió forintos, az épület mellett annak környezetét is megújító rekonstrukció a végéhez közeledik:
– A bejárás során elégedetten nyugtázhattuk, hogy minden ízében vonzó lesz a mozicentrum. Így jó esély van arra, hogy a XXI. századi igényeket maximálisan kielégítő, a minőségi szórakozást garantáló bázist vehet birtokba a közönség. A pályázat nyertesével kötött szerződés nyomán a mozi üzemeltetésből a városnak is bevétele származik – a jelenlegi, feszített költségvetés  időszakában ez sem utolsó szempont.

(Fotó: Hankusz Kálmán)

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.