Sikeres a nyári tábor

2020. június 26. (péntek) 8:30 - spigott

Kilenc héten keresztül várja a gyermekeket szokásos nyári táborában a DSE Röplabda Akadémia.

Idén is megtartja szokásos nyári táborát a DSE Röplabda Akadémia, mely kilenc héten át várja a röplabdát megismerni vágyó, vagy a sportágat űző gyerekeket a Rudas iskolában, árulta el Szabó Gábor táborvezető, a DSE Röplabda Akadémia edzője.

"Ez már a sokadik röplabda táborunk, én személy szerint a harmadik táborban vagyok már jelen, két évvel ezelőtt egy hasonló tábort szerveztünk, de akkor csak azoknak a helyi gyerekeknek, akik régóta röplabdáztak már, míg tavaly a Balatonnál voltunk két hetet. A körülmények miatt idén úgy határoztunk, hogy nem megyünk sehova, hanem itt a városban próbálunk kilenc héten keresztül, tehát június 16-ától egészen augusztus derekáig egy napközis tábort szervezni. Ezt úgy terveztük meg, hogy azok is jelen legyenek, akik már röplabdáznak, illetve nyolc éves kortól bárki jelentkezhetett és jelentkezhet a mai napig is, hogy itt legyen velünk egy-egy hetet, naponta reggel nyolctól délután három óráig, illetve délután négyig ügyeletben vigyázunk a gyermekekre" – fogalmazott a szakember.

Akitől megtudtuk azt is, hogy ugyan a tábor egyértelműen a röplabdára épül, igyekeznek szabadságot is biztosítani a fiataloknak.

"Kicsit ugyan későn kezdtük el a szervezést, de eddig elég sokan jelentkeztek, s most is naponta jönnek a telefonok arról, hogy szeretnének jönni a gyerekek. Úgy érzem, hogy sikeres a tábor, ezt bizonyította az első hetünk is, akkor tizenkét fővel kezdtük meg a foglalkozásokat, főleg kisgyerekekkel, az elsőstől az ötödik, hatodik osztályosokig, de nagyon élvezték a gyerekek még annak ellenére is, hogy az időjárás nem fogadott a kegyeibe minket, ugyanis péntek kivételével szinte minden nap esett az eső, így be voltunk szorítva a terembe.

Próbálunk a gyerekeknek olyan programokat kitalálni, ami nemcsak a röplabdáról szól, hanem arról is, hogy jól érezzék magukat, s amellett, hogy szeressék meg a sportágat, ismerjék meg egymást, úgy menjenek el a táborból, hogy visszajönnek még egy, netán több turnusra, vagy szeptembertől elkezdenek röplabdázni a DSE Röplabda Akadémián, ahogy erre már az elmúlt években is volt példa. A napi programunk úgy alakul, hogy reggel nyolckor találkozunk itt a Rudasban, a délelőtt az edzésekkel telik el, külön vannak a tapasztaltabbak és külön a kezdők, délben ebédelünk. Majd egy kis pihenőt kapnak a gyerekek, ilyenkor általában különböző kvízeket szervezünk, lehet filmet nézni, illetve az első héten nagyon bejött az is, hogy hagytuk a gyerekeket, hogy csináljanak azt, amit szeretnének, mert lejöttek a terembe, s egyénileg gyakoroltak. Egy nagyon zárt programot sem szeretnék ráerőltetni a gyerekekre, ők kialakítják maguknak azt, hogy mit szeretnének, s ez jó, ráadásul a felügyelet azért így is megmarad, mert legalább négy edzőnk itt van minden egyes nap. Jó idő esetén természetesen szabadtéri programokat is tervezünk, vagy itt a külső udvaron, vagy a Szalki-szigeten, ahol strandröplabdázni is lehet. Minden évben volt eddig egy akadályfutó versenyünk is a Duna-parton, ahol egy-másfél kilométeres távon kell különböző röplabdás gyakorlatokat végrehajtani, az első héten ez is remekül sikerült, így ezt is szeretnénk minden héten megrendezni."

Végh Zoltán felvételei

A DSE Röplabda Akadémia nyári tábora idén is nagyon népszerű, ám a szervezők továbbra is sok szeretettel várják azokat, akik jelentkeznének a későbbi turnusokra.

"A visszajelzések jók, például az első turnusból öt kislány szülei jelezték az utolsó nap, hogy a gyerekek szeretnének visszajönni a táborba, természetesen szeretettel várjuk őket, mint ahogy mindenkit, aki meg szeretné ismerni a sportágat, s jól szeretné érezni magát egy remek közösségben. Jelentkezni egészen az utolsó turnus előttig lehet, a DSE Röplabda Akadémia honlapján megtalálható Kövessy Balázs és az én elérhetőségem is, telefonon és e-mailben is fel lehet venni velünk a kapcsolatot, hogy tájékoztatást tudjunk adni a napközis tábor részvételi feltételeiről."

A rovat további hírei: Sport

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Meglepetéssel kezdődött a hét

Meglepetéssel kezdődött a hét

2020. július 01. (szerda)

Hiába a több osztálynyi különbség, a negyedosztályú FC Green-Go alaposan meglepte a Campus osztályú PW-Shield gárdáját a Dunaújváros Kupa hétfő esti mérkőzésén.

Javuló forma, javuló eredmények

Javuló forma, javuló eredmények

2020. július 01. (szerda)

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.