Terítéken: nagy találkozás, nagy siker így is, úgy is

Öcaline - 2020. június 24. 12:21

Minden fronton totális áttörés volt a Csibész Csibefalodában rendezett megmozdulás múlt szombaton; eljött az idő, hogy a netes barátkozás után személyesen is összefussanak a Terítéken Dunaújváros csoport tagjai. Nagyon jó hangulatú találka kerekedett – finom kajákkal és egy nemes felajánlással!

Ahogy arról már az elmúlt időszak kedvcsinálóiban is olvashattak, nemcsak a weben, de immár a való világban is aktivizálták magukat a Terítéken Dunaújváros és környéke facebook csoport tagjai. 

Csupa-csupa finomság

A csapat szervezőinek ötlete nyomán múlt szombaton „élő randevú” helyszíne lett a Csibész Csibefaloda – a Táncsics Mihály utcai bázis terasza adott otthont az I. Terítékenes Találkozó (leánykori nevén: „Terítéken Kómatál”) közösségi eseményének. A finom falatokról Márkus Diána és Grónás Henrik gondoskodott – az édességek és sósságok jegyében, de majd írom szépen sorban.
Lelkes amatőr konyhabűvész, professzionális haspók és gasztrokulturális kalandor vagyok, naná, hogy az első között érkeztem. És persze hiába próbált lebeszélni Henrik, már a fetás bazsalikomos joghurttal bolondított lecsós füstölt sajtos quesadilla (tortillára hajazó vékony lepény, benne a jóféleségekkel) kísérleti példányából kértem egy adaggal – fantasztikusan finom volt, utólag is köszönet érte! Közben benépesült a terasz, folyamatos volt a kóstolás és az elemzés, nekem is legurult a cucc, jöhetett a következő adag. Diána mentás eperöntettel vagy nutellával kínált churros-t készített, szintén telitalálat a helyi frontokon csurgatott fánk néven is ismert finomság; kívül roppant, belül olvadt, az eperöntet meg annyira, de annyira finom volt, hogy a végén a spanyol királyi etikett szabályait is mellőzve az utolsó cseppig kihörpintettem az egészet. 

Minden szinten siker

Időközben megkezdődött – és ahogy hallottam, egészen az esti záróráig megállás nélkül tartott – a receptcsere is, nem volt nehéz megjósolni, hogy az élő találkozás varázsát ez a tényező is még tovább emeli. Kedvenc kollaborációs példámmal Klárianyu rukkolt ki; nemrég eperlekvár-fronton egyeztetett Juhász Gabikával, aztán előbb jól megfogadta a tippet (a lekvárt egy kis pezsgővel kell felütni), a találkozóra aztán már egy meglepi üveg finomsággal érkezett, hadd örüljön a tippadó is. Örült!
És ha már a sikeres együttműködéseknél járunk, azt se hallgassuk el, hogy utólag is remek ötletnek és nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult a becsületkassza intézménye. Az est bevételét (takkra pontosan 51 ezer 500 forintot) jótét célra ajánlotta föl a Terítéken csapata – azóta már az is kiderült, hol landol az adomány. A program szervezői a bevételből az Útkeresés Segítő Szolgálat közvetítésével összesen hat hátrányos helyzetű gyermek teljes ellátását tudják fedezni a Dunaújvárosi Napközis Táborban.
Így, ettől lett kerek a történet – aki ott volt, nemcsak jól érezte magát, de jelenlétével (és a finom falatok elfogyasztásával) még segített is! Biztos, hogy nem vagyok vele egyedül, úgyhogy a zárszót többes számban írom: várjuk a folytatást!

Addig is meséljen még néhány kép!

 

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Nehéz elhinni, mennyire esztétikus lehet a LED szalagok hatása

Nehéz elhinni, mennyire esztétikus lehet a LED szalagok hatása

2021. szep. 22.

Aki egyszer is látott már igazán esztétikusan kialakított LED szalagokat működés közben, azt bizonyára örökre megidézi a nem akármennyire szép látvány. (X)

Derűs találka – nem tompulnak az emlékek

Derűs találka – nem tompulnak az emlékek

2021. szep. 21.

Ölelések és könnyek, derűs mosolyok és évtizedes emlékek – 60 éves érettségi találkozóra gyűlt össze a Sztálinvárosi Általános Gimnázium 1961-ben végzett IV. A osztályának nebulói.

Felnőtt játszótér és kocogókör a Bocskai István utcában

Felnőtt játszótér és kocogókör a Bocskai István utcában

2021. szep. 21.

felnőtt játszóteret, valamint egy kocogókört és létrehoztak a Bocskai István utca 5. mögötti területen. A munkálatokról, valamint a körzetet érintő további fejlesztésekről Mezei Zsolt önkormányzati képviselő számolt be hétfőn.

Az OSB lap mérete és ára

Az OSB lap mérete és ára

2021. szep. 21.

Az OSB-t, mint anyagot rendkívül széles körben alkalmazzák, ugyanis sokoldalú építőanyagról van szó. Összeállításunk komplett tipptárat is tartalmaz a felhasználás lehetséges módjairól. (X)

DSTV: benzingőz és gumikoptatás a Duna-parton (galériával)

DSTV: benzingőz és gumikoptatás a Duna-parton (galériával)

2021. szep. 21.

Bimmer Parádé címmel rendeztek rendhagyó márkatalálkozót a Duna-parton, derül ki a DSTV összegzéséből. A BMWPartyzans megmozdulását jótét céllal szervezték – hangkép és galéria a hajtás után!
 

Idén is nagy sikert aratott az újtelepi ÖKO Nap (galériával)

Idén is nagy sikert aratott az újtelepi ÖKO Nap (galériával)

2021. szep. 20.

Ahogy ígérték, plusz a palacsintaözön: mind a városrészt és egy hadosztálynyi önkéntest megmozgató közösségi események, mind a környezettudatos gondolkodás terén csillagos ötöst érdemelt a Városvédők Újtelepért Egyesület immár hagyományos rendezvénye.

Hét végére visszatér az indián nyár

Hét végére visszatér az indián nyár

2021. szep. 20.

Két napra viszont beköszönt az ősz, felhős, csapadékos idővel számolhatunk a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végére 22-25 fok, kellemes, szabadba csábító napsütés várható!