Terítéken: nagy találkozás, nagy siker így is, úgy is

2020. június 24. (szerda) 12:21 - Öcaline

Minden fronton totális áttörés volt a Csibész Csibefalodában rendezett megmozdulás múlt szombaton; eljött az idő, hogy a netes barátkozás után személyesen is összefussanak a Terítéken Dunaújváros csoport tagjai. Nagyon jó hangulatú találka kerekedett – finom kajákkal és egy nemes felajánlással!

Ahogy arról már az elmúlt időszak kedvcsinálóiban is olvashattak, nemcsak a weben, de immár a való világban is aktivizálták magukat a Terítéken Dunaújváros és környéke facebook csoport tagjai. 

Csupa-csupa finomság

A csapat szervezőinek ötlete nyomán múlt szombaton „élő randevú” helyszíne lett a Csibész Csibefaloda – a Táncsics Mihály utcai bázis terasza adott otthont az I. Terítékenes Találkozó (leánykori nevén: „Terítéken Kómatál”) közösségi eseményének. A finom falatokról Márkus Diána és Grónás Henrik gondoskodott – az édességek és sósságok jegyében, de majd írom szépen sorban.
Lelkes amatőr konyhabűvész, professzionális haspók és gasztrokulturális kalandor vagyok, naná, hogy az első között érkeztem. És persze hiába próbált lebeszélni Henrik, már a fetás bazsalikomos joghurttal bolondított lecsós füstölt sajtos quesadilla (tortillára hajazó vékony lepény, benne a jóféleségekkel) kísérleti példányából kértem egy adaggal – fantasztikusan finom volt, utólag is köszönet érte! Közben benépesült a terasz, folyamatos volt a kóstolás és az elemzés, nekem is legurult a cucc, jöhetett a következő adag. Diána mentás eperöntettel vagy nutellával kínált churros-t készített, szintén telitalálat a helyi frontokon csurgatott fánk néven is ismert finomság; kívül roppant, belül olvadt, az eperöntet meg annyira, de annyira finom volt, hogy a végén a spanyol királyi etikett szabályait is mellőzve az utolsó cseppig kihörpintettem az egészet. 

Minden szinten siker

Időközben megkezdődött – és ahogy hallottam, egészen az esti záróráig megállás nélkül tartott – a receptcsere is, nem volt nehéz megjósolni, hogy az élő találkozás varázsát ez a tényező is még tovább emeli. Kedvenc kollaborációs példámmal Klárianyu rukkolt ki; nemrég eperlekvár-fronton egyeztetett Juhász Gabikával, aztán előbb jól megfogadta a tippet (a lekvárt egy kis pezsgővel kell felütni), a találkozóra aztán már egy meglepi üveg finomsággal érkezett, hadd örüljön a tippadó is. Örült!
És ha már a sikeres együttműködéseknél járunk, azt se hallgassuk el, hogy utólag is remek ötletnek és nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult a becsületkassza intézménye. Az est bevételét (takkra pontosan 51 ezer 500 forintot) jótét célra ajánlotta föl a Terítéken csapata – azóta már az is kiderült, hol landol az adomány. A program szervezői a bevételből az Útkeresés Segítő Szolgálat közvetítésével összesen hat hátrányos helyzetű gyermek teljes ellátását tudják fedezni a Dunaújvárosi Napközis Táborban.
Így, ettől lett kerek a történet – aki ott volt, nemcsak jól érezte magát, de jelenlétével (és a finom falatok elfogyasztásával) még segített is! Biztos, hogy nem vagyok vele egyedül, úgyhogy a zárszót többes számban írom: várjuk a folytatást!

Addig is meséljen még néhány kép!

 

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Városi kutyatartási etikett 4. – ingoványos terepen

Városi kutyatartási etikett 4. – ingoványos terepen

2020. szeptember 25. (péntek)

Az előző cikkekben tényeken alapuló, biztos dolgokat osztottam meg veletek a városi kutyatartási etikettel, pontosabban a póráz nélküli foglalkozásokkal kapcsolatban. Most egy kicsit ingoványosabb, jobbára ugyanakkor tapasztalati tényeken alapuló tudásról írok. 

Lassan befejezhetjük az esőtáncot – érkezik a csapadékzóna!

Lassan befejezhetjük az esőtáncot – érkezik a csapadékzóna!

2020. szeptember 25. (péntek)

Heves esőzés, viharos szél, de még akár jég is lehet – a középső országrészt várhatóan kora este éri el.

Esőemberek: fuss velük, fuss értük – negyedszerre is!

Esőemberek: fuss velük, fuss értük – negyedszerre is!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Idén immár negyedszerre szervezi meg jótékony célú közösségi akcióját a Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete és a Carissa Sportegyesület: a "Fuss velünk, fuss értünk!" programjára a Dózsa Mozicentrum előtti téren várják a résztvevőket szombaton.

Még a szebbik orcáját fordítja felénk az ősz

Még a szebbik orcáját fordítja felénk az ősz

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fátyolfelhő és napsütés, kellemes meleg. Holnaptól becsúnyul, állítólag.

Még meleg, de már befutnak a felhők, csapadékkal

Még meleg, de már befutnak a felhők, csapadékkal

2020. szeptember 23. (szerda)

Jó volna már egy (két, három) nap kiadós esőkkel, és ma végre esélyes, hogy megérkezik térségünkbe a csapadékzóna.
 

Babahordozás járvány idején (2.)

Babahordozás járvány idején (2.)

2020. szeptember 22. (kedd)

Mini sorozatunk első részében arról olvashattak, hogy a hordozás akkor is képes megkönnyíteni a mindennapokat, ha az élet a megszokott mederben folyik, de előnyeit még fokozottabban érezzük a koronavírus tilalmai esetén. Szakértőnk, B. Dániel Alexandra hordozási tanácsadó, kisgyermeknevelő folytatja az okfejtést – itt a második, befejező rész! 

Tényleg, de TÉNYLEG az utolsó zavartalan nyári nap

Tényleg, de TÉNYLEG az utolsó zavartalan nyári nap

2020. szeptember 22. (kedd)

Az indián nyár még egyet lobban, aztán elbúcsúzik – este már befuthat a közelgő front előszele. De: ma még napos és meleg időnk lesz!