Dunaújváros Hetilap

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

doszerk - 2020. június 1. 18:26

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Az új üzemeltető nem is késlekedett, a szerdai műszaki átadás után elkezdték a belső munkálatokat, hiszen bár az épület és annak környezete szépen megújult, a belső terek még üresek. 

Közösségi tér születik

A Szrogh György által tervezett műemléki védettségű épület külseje és környezte után az új üzemeltetőnek köszönhetően, a nyitás után a belső terekre sem lehet majd ráismerni. Természetesen az épület ikonikus jegyeinek megtartásával egy igazi közösségi teret hoznak létre. Modern büfét alakítanak ki, ahol a mozikban megszokott kínálat, többek között az elmaradhatatlan nachos és popcorn várja majd a látogatókat. 
A büfé mellett természetesen számos más újdonság várja majd a látogatókat. A moziszékeket a nagyteremben és a kamarateremben is lecserélik, az új prémium kategóriás székek olasz szövettel borítottak. E mellett légkondicionáló berendezéssel is ellátják az épületet. A legnagyobb durranás azonban kétségtelenül a Christie VIVE audiorendszer, aminek hangzása egészen egyedülálló, ilyen rendszer Dunaújvároson kívül csak Kaposváron működik moziban. Az új üzemeltető több tízmillió forintos beruházást végez el a következő néhány héten az épületben. 

Színfolt és központ

Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: a városvezetésnek az volt a célja, hogy a dunaújvárosiak egy teljesen megújult mozit kaphassanak, egy olyan épületet, ami egy új színfoltja és központja lehet a városnak, és ami a legmodernebb, legszínvonalasabb minőséget képviseli, hiszen Dunaújváros mozizás tekintetében is megérdemli azt a minőséget, amit Székesfehérvár, Győr vagy Budapest.
Az alpolgármester hozzátette: amellett, hogy az új mozi minden szempontból a legmagasabb színvonalat nyújtja majd a látogatóknak, a városnak is bevételt hoz, hiszen az új üzemeltető immár koncessziós díjat is fog fizetni:
– Nagyon büszke vagyok erre a megállapodásra, hiszen egy olyan befektetőt sikerült meggyőznünk arról, hogy Dunaújvárosban érdemes sok tízmillió forintot befektetnie, aki az ország számos más pontján már sikerrel és színvonalasan működtet mozikat. Így két legyet ütöttünk egy csapásra: egy igényes mozit adhatunk át, ami ráadásul bevételt is hoz a városnak, ez pedig nem elhanyagolható a mai nehéz időkben.  
Fontos megemlíteni, hogy a KULTIK 100 százalékban magyar tulajdonú hálózat, összesen 19 mozi a tagja, így a KULTIK a második legnagyobb mozihálózat Magyarországon. 

A mozi nyitására a KULTIK várhatóan június végére készen áll majd – a megnyitást azonban a járványhelyzet is befolyásolja.

(Forrás: dunaujvaros.hu; fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!