Véradók napja: köszönet minden életmentőnek!

2020. június 14. (vasárnap) 10:34 - Öcaline

"Adj vért, és ments meg három életet!" – a véradók világnapja van ma, így a szokottnál is aktuálisabb a mottó. Összeállításunk a helyi lehetőségekre fókuszál – DSTV-videóval kiegészítve!

A véradók világnapja van ma, és bár idén talán kevesebb csinnadrattával ünneplik, mint máskor, de éppen ezért érdemes hangsúlyozni: nagy-nagy köszönet jár minden életmentőnek, aki szó szerint vérét adja mások élete megmentése, gyógyulása érdekében!

Növekvő vérigény 

Ahogy arról már a közelmúltban beszámoltunk, a nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, ugyanakkor a járványhelyzet követelte maximális egészségbiztonsági szabályok betartásával ugyan, de majdnem teljes üzemmódra váltottak, nyilatkozta honlapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője.  mint elmondta, a  járványveszély elmúltával egyre többen kelnek útra, a baleset száma is növekszik, ráadásul az egészségügyben is folyamatosan nő a műtéti aktivitás. 
Így a szokásos nyár eleji mutatókhoz mérten is növekszik a vérigény – a véradók világnapján nem is lehetne aktuálisabb a mottó: "Adj vért, és ments meg három élete!"

Donortoborzó – újra

Lássuk mindezek után a havi alkalmak listáját – azzal a kiegészítéssel, hogy a közelmúltban készült, az összeállítás végén mellékelt DSTV-videóban az aktuális tudnivalókról is szó esik. De most itt a donortoborzó!

Június 16., kedd   8-10   Vérellátó (Vasmű út 10.)
Június 16., kedd 13.30-17.30 Iváncsa, Faluház (Arany J. u. 2.)
Június 18., csütörtök 13-16   Vérellátó (Vasmű út 10.)
Június 23., kedd 13.30-16.30 Baracs, Faluház (Szabadság tér 8.)
Június 25., csütörtök  9-13   Hankook (zárt véradás)
Június 30., kedd  8-10   Vérellátó (Vasmű út 10.)
Június 30., kedd 14-17 Adony, Művelődési ház (Rákóczi u. 28.)

Segíts te is, adj vért, és ments életeket!

(Fotó: Magyar Vöröskereszt)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

2020. július 03. (péntek)

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

2020. június 30. (kedd)

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

2020. június 30. (kedd)

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

2020. június 28. (vasárnap)

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

2020. június 28. (vasárnap)

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be a Barcelonai Egyetem.