A Debrecen örülhetett

2020. július 31. (péntek) 19:04 - spigott

Az első félidő végét nagyon elrontotta, s végül kilencgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Debrecen elleni edzőmeccsen.

A nyári felkészülési időszak harmadik edzőmérkőzését játszotta pénteken délután öt órától Balatonbogláron a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Vágó Attila tanítványai az ellen a Debrecen ellen léptek pályára, mely a közelmúltban előbb a Fraditól szenvedett szoros vereséget, majd nem sokkal később a címvédő Győrtől már lényegesen nagyobb különbséggel, tizennyolc góllal kaptak ki. A mieink eddig két felkészülési találkozót játszottak, előbb az ifjúsági válogatottat verték meg 38-28-ra, majd az NB I/B-s Vasast 41-29-re, ám ezúttal lényegesen nehezebb feladat várt Szalai Babettékre a jó erőkből álló Loki ellen.

A mérkőzés első hat-hét percében felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám 4-4-es állás után sorozatban háromszor is betalált a Debrecen, mely a játékrész derekához érve 8-5-ös előnynek örülhetett. Egészen a félidő hajrájáig úgy tűnt, hogy ez a két-három gól különbség állandósul a felek között, ám az utolsó hét percben egy 5-0-s rohammal szakította le együttesünket Köstner Vilmos gárdája, mely a szünetre már 16-9-es vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: DKKA

A fordulást követően is jobban kezdett a Loki, mely 24-12-re meglépett a Kohásztól sőt, a játékrész derekánál már 29-15-re vezetett. A találkozó utolsó negyed órájára összekapta magát Vágó Attila csapata, ám hiába dolgozott le öt találatot is jelentős hátrányából, a meccset végül simán, 33-24-re a Debrecen nyerte.

Vágó Attila: - Jól mentünk bele a mérkőzésbe. Jól kezdtünk, magas hőfokon dolgoztunk. Talán egy kicsit túl is pörögtünk, elvitt a hév, a lendület. A védekezés teljesen rendben volt, a támadás kicsit kapkodó! Számomra érthetetlen módon azután az első félidő közepén következett egy 10 perces rövidzárlat, ami alatt sok labdát adtunk el, ebből sok könnyű gólt tudott lőni az ellenfél, direkt indításokból. Ekkor olyan különbség lett, amit a végéig nem tudtunk leküzdeni. Összességében azonban nagyon hasznos volt ez a mérkőzés, kijöttek azok a hibák, amelyeknek ilyenkor ki kell jönniük. Még van időnk ezeken javítani, dolgozni. Mindenképpen dicséret illeti a lányokat, mert az utolsó pillanatig becsülettel küzdöttek!

DVSC – DKKA 33-24 (16-9)

A DKKA gólszerzői: Bulath 7, Klivinyi 6, Horváth 3, Szalai 2, Barján 2, Román D. 2, Kazai 1, Nick 1.

A rovat további hírei: Sport

Szoros meccsek az élvonalban

Szoros meccsek az élvonalban

2020. szeptember 22. (kedd)

Megszerezte első pontjait az SZP-Asztalos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályában.

Kajak-kenu vk - Lehetnek nézők a hétvégén a Maty-éren

Kajak-kenu vk - Lehetnek nézők a hétvégén a Maty-éren

2020. szeptember 22. (kedd)

A szervezőbizottság a múlt hétvégén, ugyancsak a Maty-éri pályán rendezett Olimpiai Reménységek Versenyének tanulságait is mérlegelve úgy döntött, hogy várja a szurkolókat a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupára.

Itthon tartották a pontokat

Itthon tartották a pontokat

2020. szeptember 22. (kedd)

Jó első félidő után küzdelmes második, de újra győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi AC felnőtt férfi kézilabda csapata az NB II-es bajnokságban.

Az olimpia valóban képes összehozni az egész világot

Az olimpia valóban képes összehozni az egész világot

2020. szeptember 21. (hétfő)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az olimpiai játékok az egyetlen olyan esemény, amely képes összehozni a világ országait.

Pont nélküli hétvége

Pont nélküli hétvége

2020. szeptember 21. (hétfő)

Három vereséggel zárta a serdülő bajnokság első fordulóját a DSE Röplabda Akadémia U17-es együttese.

Az ORV-n is remekeltek a Dunaferr kajak-kenusai

Az ORV-n is remekeltek a Dunaferr kajak-kenusai

2020. szeptember 21. (hétfő)

Parádésan szerepelt a magyar válogatott a kajak-kenusok Szegeden megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén.

Bajnokot avattak!

Bajnokot avattak!

2020. szeptember 21. (hétfő)

A 30+30-as számban Tasi Tamás, míg 40 vegyesben Sike József győzelmét hozta a Gyenesdiáson rendezett 50 méteres futócéllövő országos bajnokság.