A Debrecen örülhetett

2020. július 31. (péntek) 19:04 - spigott

Az első félidő végét nagyon elrontotta, s végül kilencgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Debrecen elleni edzőmeccsen.

A nyári felkészülési időszak harmadik edzőmérkőzését játszotta pénteken délután öt órától Balatonbogláron a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Vágó Attila tanítványai az ellen a Debrecen ellen léptek pályára, mely a közelmúltban előbb a Fraditól szenvedett szoros vereséget, majd nem sokkal később a címvédő Győrtől már lényegesen nagyobb különbséggel, tizennyolc góllal kaptak ki. A mieink eddig két felkészülési találkozót játszottak, előbb az ifjúsági válogatottat verték meg 38-28-ra, majd az NB I/B-s Vasast 41-29-re, ám ezúttal lényegesen nehezebb feladat várt Szalai Babettékre a jó erőkből álló Loki ellen.

A mérkőzés első hat-hét percében felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám 4-4-es állás után sorozatban háromszor is betalált a Debrecen, mely a játékrész derekához érve 8-5-ös előnynek örülhetett. Egészen a félidő hajrájáig úgy tűnt, hogy ez a két-három gól különbség állandósul a felek között, ám az utolsó hét percben egy 5-0-s rohammal szakította le együttesünket Köstner Vilmos gárdája, mely a szünetre már 16-9-es vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: DKKA

A fordulást követően is jobban kezdett a Loki, mely 24-12-re meglépett a Kohásztól sőt, a játékrész derekánál már 29-15-re vezetett. A találkozó utolsó negyed órájára összekapta magát Vágó Attila csapata, ám hiába dolgozott le öt találatot is jelentős hátrányából, a meccset végül simán, 33-24-re a Debrecen nyerte.

Vágó Attila: - Jól mentünk bele a mérkőzésbe. Jól kezdtünk, magas hőfokon dolgoztunk. Talán egy kicsit túl is pörögtünk, elvitt a hév, a lendület. A védekezés teljesen rendben volt, a támadás kicsit kapkodó! Számomra érthetetlen módon azután az első félidő közepén következett egy 10 perces rövidzárlat, ami alatt sok labdát adtunk el, ebből sok könnyű gólt tudott lőni az ellenfél, direkt indításokból. Ekkor olyan különbség lett, amit a végéig nem tudtunk leküzdeni. Összességében azonban nagyon hasznos volt ez a mérkőzés, kijöttek azok a hibák, amelyeknek ilyenkor ki kell jönniük. Még van időnk ezeken javítani, dolgozni. Mindenképpen dicséret illeti a lányokat, mert az utolsó pillanatig becsülettel küzdöttek!

DVSC – DKKA 33-24 (16-9)

A DKKA gólszerzői: Bulath 7, Klivinyi 6, Horváth 3, Szalai 2, Barján 2, Román D. 2, Kazai 1, Nick 1.

A rovat további hírei: Sport

Megrendezhető a maraton Európa-bajnokság

Megrendezhető a maraton Európa-bajnokság

2020. augusztus 05. (szerda)

Győrben rendezheti meg a kajak-kenusok maratoni Európa-bajnokságát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Idén nem lesz Nagy Sportágválasztó

Idén nem lesz Nagy Sportágválasztó

2020. augusztus 05. (szerda)

A szervezők a tavaszi után az őszi eseményt is törölték, így idén nem lesz Nagy Sportágválasztó.

DSTV: ahol még a lelkesedés pattogatatja a pettyest

DSTV: ahol még a lelkesedés pattogatatja a pettyest

2020. augusztus 05. (szerda)

Hatcsapatos, körmérkőzéses tornát szervezett a város amatőr kispályás focicsapatainak a DLSZ: a Decathlon Nyári Kupáért kiírt megméretés méltán aratott nagy sikert a résztvevők körében – parázs hangulatú meccsek kerekedtek, szívből jövő, lelkes játékkal. DSTV-összegzés a hajtás után! 

Lisa Haley: láttam a fejlődést

Lisa Haley: láttam a fejlődést

2020. augusztus 05. (szerda)

Jól sikerült az A csoportos női jégkorong válogatott felkészülésének első állomása.

Elkészült az őszi szezon programja

Elkészült az őszi szezon programja

2020. augusztus 05. (szerda)

Nem pihenhet sokat augusztusban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melyre sorozatban várnak majd a bajnoki mérkőzések.

Ivkovics hosszabbított

Ivkovics hosszabbított

2020. augusztus 04. (kedd)

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

2020. augusztus 04. (kedd)

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a 23. alkalommal megrendezett Szarvasi Kenumaratonon.