A Szombathely nagy falat volt

doszerk - 2020. július 26. 13:41

Csak egy árnyalatnyival több bátorságot hiányolt Illés Márton vezetőedző az első idei felkészülési mérkőzésen a DKKA ifi csapatának játékából. A felnőtt másodosztályban induló gárda itthon fogadta pénteken a Szombathelyi KKA NBI/B-s csapatát, két mérkőzésen.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA (Miklán Klaudia felvételei)

A közös bennünk, hogy mivel mindkét egyesületnek van NB I-es csapata, így a B-osztályban induló együttesek tagjai - a szabályok szerint - nem lehetnek idősebbek 19 évesnél. Mindez azt jelenti, hogy a bajnokságban a rendkívül fiatal összetételű Dunaújvárosnak rutinos felnőtt játékosok ellen kell helytállnia. A Szombathely azzal az előnnyel lépett pályára pénteken, hogy náluk összeszokottabb a társaság, míg a DKKA összeállítása erre a szezonra igencsak megfiatalodott. Hét játékos távozott a tavalyi keretből (hárman a felnőtt csapatba kaptak meghívót), helyükre 16-17 évesek érkeztek. 18 éves is alig van köztük. - Nagyon jó meccsek voltak! Láttuk, hogy hol tartunk, és pontosan ezt vártam 3 hét edzés után. Vannak pontatlanságok, hibák, de alapvetően ott vagyunk, ahol terveztük - értékelt Illés Márton, aki azt is elárulta, a bátorságot hiányolta csupán a lányokból. - Nagyon kemény szezon vár ránk. Nekünk most a bentmaradásért kell megküzdenünk és ezt csak nagyon-nagyon bátran fogjuk tudni elérni - tette hozzá a vezetőedző, aki annak ellenére elégedett a lányok teljesítményével, hogy az ellenfelet egyik mérkőzésen sem sikerült legyőzni.

Eredmények:

DKKA-Szombathely 28-33 (12-14)
DKKA-Szombathely 30-44 (14-21)

Az akadémisták jövő hét pénteken a Ferencváros másodosztályú csapata ellen játszanak itthon. A Fradi a legutóbbi lezárt bajnokságot megnyerte, kemény mérkőzés lesz, de sokat lehet majd tanulni belőle, derült ki a DKKA közleményéből.

A rovat további hírei: Sport

Húzóembereket keres a kapitány

Húzóembereket keres a kapitány

2021. jún. 13.

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Remek eredmények hazai pályán

Remek eredmények hazai pályán

2021. jún. 13.

Összesen kilenc dobogós helyezéssel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a sportcsarnokban megrendezett országos felnőtt ranglista versenyt szombaton.

Kovács-ezüst a világkupán

Kovács-ezüst a világkupán

2021. jún. 12.

Második helyen végzett az eszéki világkupa felemáskorlát döntőjében a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia.

Bajnok a Kemi-Ker!

Bajnok a Kemi-Ker!

2021. jún. 12.

Az Akrasz-Bau elleni kétgólos sikerrel szerezte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának első helyét a Kemi-Ker Kft. gárdája.

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

2021. jún. 12.

Makovits Mirtill és Kovács Zsófia számára sem alakult jól a tornászok eszéki világkupájának második napja a selejtezőben.

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

2021. jún. 11.

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Már itthon készül a válogatott

Már itthon készül a válogatott

2021. jún. 11.

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női vízilabda válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik a csapat – soraiban öt dunaújvárosi játékossal.