Dunaújváros Hetilap

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2020. július 14. 17:28

A hírt – a hivatalos felületeket megelőzve – facebook oldalán jelentette be Pintér Tamás polgármester. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Újra nyit az élményfürdő; a rekreációs bázis a hosszú pauza után először július 15-én, szerdán fogadja a vendégeket, erről tartott ma sajtótájékoztatót Mezei Zsolt alpolgármesterrel Pintér Tamás, aki az örömhírt egy felhívás kíséretében osztotta meg külön posztban a facebook felületén. Íme:
"Az élményfürdőt ezentúl a DVG Zrt. üzemelteti majd, vagyis ismét Dunaújvárosban döntünk a sorsunkról. A vírushelyzet miatt egyelőre a külső medencék vannak nyitva, ezeket a Fabó Éva sportuszoda felől lehet megközelíteni, a két intézmény együtt használható majd. Az elmúlt hetekben a DVG munkatársai az udvaron több tucat köbméter szemetet szedtek össze, a medencékben kijavították a hibás burkolatot, visszahelyezték a csúszdák hiányzó elemeit, megnyitottak egy eddig sosem használt vizesblokkot, feltöltötték a medencéket, és persze ami nagyon fontos: megszerezték az ehhez szükséges engedélyeket. Köszönöm a munkájukat, a dunaújvárosiakat pedig arra kérem: vigyázzunk a fürdőre, mert most már igazán a miénk!"

A sajtótájékoztatón szó esett a centrum nyitvatartási rendjéről, illetve a fürdő használatával kapcsolatos tudnivalókról is – csapataink harcban, amint befut az idevágó összegzés, frissítjük az állományt; addig itt az alaphír, örüljünk együtt!

UPDATE 18.04 – itt a tájékoztató teljes anyaga!

Miután a DVG. Zrt. átvette a korábbi üzemeltetőtől, elvégezte a megfelelő karbantartási munkálatokat, illetve beszerezte a szükséges engedélyeket, így július 15-én, szerdán reggel fél hattól ismét megnyílik az Élményfürdő Dunaújvárosban. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Élmény, fürdő

Mint a tájékoztatón megtudtuk, több fontos változás is érinti az úszni, felfrissülni vágyó lakosságot: a legfontosabb, hogy az uszodában válthatják meg belépőiket a látogatók, és innen közelíthetik meg majd a medencéket. Ezen kívül csupán a külső medencék használatára van lehetőség, ahol a reggeli órákban (a nyitástól délelőtt kilencig) úszó sávokat jelölnek ki a sportolni vágyó vendégek számára. Emellett egyszerre ötszáz ember tartózkodhat az Élményfürdőben: a létszámot folyamatosan ellenőrizni fogják a dolgozók.

Versenyképes áron

A jegyárak meglehetősen barátian alakulnak: a két órás úszójegy továbbra is elérhető, 580 forintos áron. Szintén újdonság, hogy az uszoda vendégei is tetszés szerint használhatják majd az Élményfürdőt. Reggel kilenc órától a csúszdák használatára is lehetőség van, ezek használata augusztus elsejéig az árban foglalt, illetve a napozóágyak is bérmentesen (kaució ellenében) vehetőek igénybe. A kétórás, uszodában váltott bérletek az Élményfürdőben is érvényesek.

"Jöttömre a büfé felől számítsatok…"

Arról is szó esett az eseményen, hogy öltözési, zuhanyzási lehetőségek a Fabó Éva Sportuszodában állnak rendelkezésre. A strand reggel fél hat és este nyolc óra között tart nyitva, és büfé is várja az éhes- szomjas vendégeket – számolt be minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester.

Cs. L.
(Fotó: Pintér Tamás facebook)

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.