Dunaújváros Hetilap

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2020. július 14. 17:28

A hírt – a hivatalos felületeket megelőzve – facebook oldalán jelentette be Pintér Tamás polgármester. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Újra nyit az élményfürdő; a rekreációs bázis a hosszú pauza után először július 15-én, szerdán fogadja a vendégeket, erről tartott ma sajtótájékoztatót Mezei Zsolt alpolgármesterrel Pintér Tamás, aki az örömhírt egy felhívás kíséretében osztotta meg külön posztban a facebook felületén. Íme:
"Az élményfürdőt ezentúl a DVG Zrt. üzemelteti majd, vagyis ismét Dunaújvárosban döntünk a sorsunkról. A vírushelyzet miatt egyelőre a külső medencék vannak nyitva, ezeket a Fabó Éva sportuszoda felől lehet megközelíteni, a két intézmény együtt használható majd. Az elmúlt hetekben a DVG munkatársai az udvaron több tucat köbméter szemetet szedtek össze, a medencékben kijavították a hibás burkolatot, visszahelyezték a csúszdák hiányzó elemeit, megnyitottak egy eddig sosem használt vizesblokkot, feltöltötték a medencéket, és persze ami nagyon fontos: megszerezték az ehhez szükséges engedélyeket. Köszönöm a munkájukat, a dunaújvárosiakat pedig arra kérem: vigyázzunk a fürdőre, mert most már igazán a miénk!"

A sajtótájékoztatón szó esett a centrum nyitvatartási rendjéről, illetve a fürdő használatával kapcsolatos tudnivalókról is – csapataink harcban, amint befut az idevágó összegzés, frissítjük az állományt; addig itt az alaphír, örüljünk együtt!

UPDATE 18.04 – itt a tájékoztató teljes anyaga!

Miután a DVG. Zrt. átvette a korábbi üzemeltetőtől, elvégezte a megfelelő karbantartási munkálatokat, illetve beszerezte a szükséges engedélyeket, így július 15-én, szerdán reggel fél hattól ismét megnyílik az Élményfürdő Dunaújvárosban. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Élmény, fürdő

Mint a tájékoztatón megtudtuk, több fontos változás is érinti az úszni, felfrissülni vágyó lakosságot: a legfontosabb, hogy az uszodában válthatják meg belépőiket a látogatók, és innen közelíthetik meg majd a medencéket. Ezen kívül csupán a külső medencék használatára van lehetőség, ahol a reggeli órákban (a nyitástól délelőtt kilencig) úszó sávokat jelölnek ki a sportolni vágyó vendégek számára. Emellett egyszerre ötszáz ember tartózkodhat az Élményfürdőben: a létszámot folyamatosan ellenőrizni fogják a dolgozók.

Versenyképes áron

A jegyárak meglehetősen barátian alakulnak: a két órás úszójegy továbbra is elérhető, 580 forintos áron. Szintén újdonság, hogy az uszoda vendégei is tetszés szerint használhatják majd az Élményfürdőt. Reggel kilenc órától a csúszdák használatára is lehetőség van, ezek használata augusztus elsejéig az árban foglalt, illetve a napozóágyak is bérmentesen (kaució ellenében) vehetőek igénybe. A kétórás, uszodában váltott bérletek az Élményfürdőben is érvényesek.

"Jöttömre a büfé felől számítsatok…"

Arról is szó esett az eseményen, hogy öltözési, zuhanyzási lehetőségek a Fabó Éva Sportuszodában állnak rendelkezésre. A strand reggel fél hat és este nyolc óra között tart nyitva, és büfé is várja az éhes- szomjas vendégeket – számolt be minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester.

Cs. L.
(Fotó: Pintér Tamás facebook)

A rovat további hírei: Közélet

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

2023. feb. 03.

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. 

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

2023. feb. 03.

Az áremelkedésekről szóló sorozat újabb helyszíne volt a piac a DSTV összeállításában. Mint kiderült, aki hazai és házias ízekre vágyik, annak még mindig érdemes a Piac tér felé venni az irányt. Hangkép.
 

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

2023. feb. 02.

Hat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés. Sok még a kérdőjel, nem látni a megoldást.

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

2023. feb. 02.

Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá még múlt csütörtökön.