Dunaújváros Hetilap

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

2020. július 14. (kedd) 17:28 - Öcaline

A hírt – a hivatalos felületeket megelőzve – facebook oldalán jelentette be Pintér Tamás polgármester. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Újra nyit az élményfürdő; a rekreációs bázis a hosszú pauza után először július 15-én, szerdán fogadja a vendégeket, erről tartott ma sajtótájékoztatót Mezei Zsolt alpolgármesterrel Pintér Tamás, aki az örömhírt egy felhívás kíséretében osztotta meg külön posztban a facebook felületén. Íme:
"Az élményfürdőt ezentúl a DVG Zrt. üzemelteti majd, vagyis ismét Dunaújvárosban döntünk a sorsunkról. A vírushelyzet miatt egyelőre a külső medencék vannak nyitva, ezeket a Fabó Éva sportuszoda felől lehet megközelíteni, a két intézmény együtt használható majd. Az elmúlt hetekben a DVG munkatársai az udvaron több tucat köbméter szemetet szedtek össze, a medencékben kijavították a hibás burkolatot, visszahelyezték a csúszdák hiányzó elemeit, megnyitottak egy eddig sosem használt vizesblokkot, feltöltötték a medencéket, és persze ami nagyon fontos: megszerezték az ehhez szükséges engedélyeket. Köszönöm a munkájukat, a dunaújvárosiakat pedig arra kérem: vigyázzunk a fürdőre, mert most már igazán a miénk!"

A sajtótájékoztatón szó esett a centrum nyitvatartási rendjéről, illetve a fürdő használatával kapcsolatos tudnivalókról is – csapataink harcban, amint befut az idevágó összegzés, frissítjük az állományt; addig itt az alaphír, örüljünk együtt!

UPDATE 18.04 – itt a tájékoztató teljes anyaga!

Miután a DVG. Zrt. átvette a korábbi üzemeltetőtől, elvégezte a megfelelő karbantartási munkálatokat, illetve beszerezte a szükséges engedélyeket, így július 15-én, szerdán reggel fél hattól ismét megnyílik az Élményfürdő Dunaújvárosban. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Élmény, fürdő

Mint a tájékoztatón megtudtuk, több fontos változás is érinti az úszni, felfrissülni vágyó lakosságot: a legfontosabb, hogy az uszodában válthatják meg belépőiket a látogatók, és innen közelíthetik meg majd a medencéket. Ezen kívül csupán a külső medencék használatára van lehetőség, ahol a reggeli órákban (a nyitástól délelőtt kilencig) úszó sávokat jelölnek ki a sportolni vágyó vendégek számára. Emellett egyszerre ötszáz ember tartózkodhat az Élményfürdőben: a létszámot folyamatosan ellenőrizni fogják a dolgozók.

Versenyképes áron

A jegyárak meglehetősen barátian alakulnak: a két órás úszójegy továbbra is elérhető, 580 forintos áron. Szintén újdonság, hogy az uszoda vendégei is tetszés szerint használhatják majd az Élményfürdőt. Reggel kilenc órától a csúszdák használatára is lehetőség van, ezek használata augusztus elsejéig az árban foglalt, illetve a napozóágyak is bérmentesen (kaució ellenében) vehetőek igénybe. A kétórás, uszodában váltott bérletek az Élményfürdőben is érvényesek.

"Jöttömre a büfé felől számítsatok…"

Arról is szó esett az eseményen, hogy öltözési, zuhanyzási lehetőségek a Fabó Éva Sportuszodában állnak rendelkezésre. A strand reggel fél hat és este nyolc óra között tart nyitva, és büfé is várja az éhes- szomjas vendégeket – számolt be minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester.

Cs. L.
(Fotó: Pintér Tamás facebook)

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.