Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

spigott - 2020. július 1. 14:51

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Ugyan a 2019/2020-as bajnoki szezon második fele sajnos nem a kézilabdáról szólt, a koronavírus-járvány enyhülésével lassan újraindul a sportélet hazánkban is. A bajnokságok lezárásával az eddiginél lényegesen hosszabb időt kellett eltöltenie játék nélkül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának is, s ugyan a szokásos nyári felkészülés csak július 6-án kezdődik meg, már ma randevút adtak egymásnak az együttes tagjai. Mivel a keretben rengeteg az új játékos (a tavalyi felnőtt keretből hatan maradtak), ezért a csapat vezetése úgy döntött, hogy július 1. és 3. között csapatösszetartást tart a játékosoknak, hogy jobban megismerjék egymást, s a lehető legjobban összekovácsolódjanak, mielőtt nekivágnak a közös munkának.

A gárda tagjai szerdán délelőtt a sportcsarnok előtt találkoztak egymással, majd egy közös ebéd és egy kisebb ünnepség következett, ugyanis előbb Mátyás Gábort, akadémiánk ügyvezetőjét, majd Bába Mihály gyúrót köszöntötték születésnapjuk alkalmából. A DKKA ügyvezetője is köszöntötte a csapat tagjait, kiemelve, sokat dolgoztak azon, hogy ezt a csapatot összehozzák, de nagyon örül annak, hogy végre elkezdődik a 2020/2021-es szezon, s emellett bízik abban, hogy ez a háromnapos bogácsi "túra" annyira összekovácsolja a társaságot, hogy a hétfőn kezdődő felkészülésnek már igazi csapatként tudnak majd nekivágni. Mátyás Gábor nagy várakozással tekint a szezon elé, mert egy erős, jó csapatot sikerült összehozni Dunaújvárosban, ezért nagy örömükre szolgálna, ha ez az elvégzett munkában, illetve majd az eredményekben is megmutatkozna.

Az akadémia ügyvezetőjének köszöntője után Kálló Gergely országgyűlési képviselő, valamint Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is köszöntötte a csapat tagjait, s utóbbi érdeklődésünkre elárulta, hogy ezúttal inkább szurkolóként szólalt fel, s az a célja, hogy a jövőben is inkább csak az oldalvonalon kívül örüljön a sikereknek.

"Ezúttal a szurkolói énem az erősebb, de azt gondolom, hogy az elmúlt hónapokban pontosan volt alkalmam megmutatni, mint alpolgármester, mint politikus, hogy milyen irányt szeretnénk venni a csapattal. Ez az irányváltás megtörtént, ezért a következő szezont is inkább szurkolóként szeretném végigkövetni, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy az önkormányzat ne állna a csapat mellett. Épp itt az ideje, hogy a játékosoknak csak a sporttal kelljen foglalkozniuk, itt az ideje, hogy amikor szerepelnek a hírekben, akkor csak a sportról legyen szó, s azzal az ígérettel érkeztem ma, hogy a politika hátrébb lép a sportból. A csapatra visszatérve, látva a keretet, azért bizakodhatunk, s bár a helyezések tippelésére nem vállalkoznék, de biztos vagyok abban, hogy okozunk majd kellemes meglepetéseket, s abban is, hogy előkelő helyen fogunk végezni a szezonban."

Még mielőtt a felnőtt csapat játékosai, valamint a szakmai vezetés nekivágott volna a bogácsi "túrának", egy "új" játékos is csatlakozott a kerethez, ugyanis a klub vezetése hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy akadémiánk felnőtt csapatának korábbi játékosa, Bulath Anita visszatért az együtteshez. A 106-szoros, háromszoros magyar bajnok és EHF Kupa-győztes kiválóság az elmúlt két szezont Debrecenben töltötte, majd márciusban bejelentette, hogy befejezi aktív pályafutását.

"Márciusban egy nagyon komoly döntést hoztam, aztán, ahogy jött a koronavírus, a több hónapos kihagyás, s otthon pihengettem, több csapat is megkeresett, de a Kohásszal jutottam el odáig, hogy többször is tárgyaljunk a visszatérésemről, s meg is fűztek, hogy még egy évet csináljak végig. Bár nem olyan szinten, mint korábban, hogy a bajnokság mellett a nemzetközi kupában is szerepeljek, azt már valószínűleg nem bírnám, de így tudok majd segíteni a csapatnak. Mivel sok a fiatal játékos, ezért igyekszem a rutinommal is segíteni őket, s azon fogok én is dolgozni, hogy egy jól működő, erős csapat legyen Dunaújvárosban".

Végh Zoltán felvételei

A jóízűen elfogyasztott ebédet követően buszra ültek a csapat tagjai, hogy elutazzanak Bogácsra, ahol a kikapcsolódás mellett felmérés és edzések is várnak azért a játékosokra. Gurics Attila menedzser egy változásról is beszámolt még honlapunknak, ugyanis azok után, hogy a Vác csapatánál hétfőn tíz koronavírusos megbetegedést is regisztráltak, értelemszerűen a két gárda két hét múlva esedékes edzőmérkőzését is le kellett mondani, így július 17-én a Vasas látogat Dunaújvárosba felkészülési találkozóra.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.