Eötvös Cirkusz: száz éve a porondon!

2020. július 10. (péntek) 12:25 - Öcaline

Kerek évfordulót ünnepel idén a világhírű társulat – ráadásul az Eötvös Cirkusz e napokban éppen Dunaújvárosban vendégszerepel.

Jubileumi turnét tart az Eötvös Cirkusz: a társulat fennállásának századik évfordulója alkalmából különleges műsorral készül, amelyben felidézik a színpadon töltött évszázadot a kezdetektől napjainkig. A hagyományos műsorszámok sem maradnak majd ki, ám a fellépések különlegességét az adja majd, hogy a társulat kalandos történetét is megismerhetik a nézők.
Ezzel a különleges programmal várják a gyermekeket és felnőtteket az Eötvös Cirkusz társulatának művészei. A cirkuszt Eötvös Nándor Aladár alapította: az ő emlékét is megidézik abban a mintegy kétórás műsorban, amely során változatos összeállítás szórakoztatja a nézőket.

Az utazások, turnék, személyes történetek egyaránt részét képezik majd az előadásoknak, árulta el kérdésünkre Picard Lili légtornász, akinek neve – a családi tradíciók révén – szintén évtizedek óta ezer szállal kötődik az Eötvös-társulathoz:
– Mindenképpen valami különlegeset, a szokásostól eltérőt szerettünk volna színpadra vinni. Rengeteg világhírű fellépők van: egyebek mellett a Donnert család zsokéi, akik lovas produkcióikkal kápráztatják el a közönséget, lóról lóra ugrálva mutatják be tudásukat. Ezek mellett trapéz attrakciók, extrém akrobaták is garantálják a felhőtlen szórakozást. A humor is szerepet kap, hiszen bohóc is várja a nézőket.

Összességében tehát egy komplex színházi előadást visznek színre a cirkusz művészei, hangsúlyozta érdeklődésünkre Picard Lili – ráadásul örömhír a műfaj helyi rajongóinak, hogy az Eötvös Cirkusz jubileumi műsorának e napokban a dunaújvárosi közönség is tapsolhat.

A társulat vasárnapig még négy előadást tart: ma este hét órától, majd július 11-én, szombaton délután négy és este hét órától, illetve 12-én, vasárnap délután négy órától a Baracsi út melletti hagyományos cirkusz téren felállított manézsban.

Boldog születésnapot, Eötvös Cirkusz – és jó szórakozást mindenkinek!

Cs. L.
(Fotó:
Eötvös Cirkusz – facebook)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Folytatódik az élményözön – itt a Fürdőnk Élménydélutánja!

Folytatódik az élményözön – itt a Fürdőnk Élménydélutánja!

2020. augusztus 07. (péntek)

Ismét lehet csobbanni, ezúttal a Fürdőnk Élménydélutánja fantázianevű eseményre csalogatják az vendégeket. A Tourinform Iroda programjának helyszíne az élményfürdő lesz szombaton, adta hírül a város hivatalos weboldala. 

Babahordozás: újkori hóbort vagy több ennél?

Babahordozás: újkori hóbort vagy több ennél?

2020. augusztus 07. (péntek)

A szakemberek egyöntetű álláspontja, hogy a babahordozás fantasztikusan jó hatással van mind a babára, mind az anyára – de mégis mi ez? Valami újkori hóbort, vagy gyökerei régebbre nyúlnak vissza? Horváth Zsuzsi tanár, a 4MOM nevű szervezet egyik vezetője, BBBI babahordozási tanácsadó vendégposztja válaszol.

Eső után szúnyogok – előzzük meg együtt az inváziót!

Eső után szúnyogok – előzzük meg együtt az inváziót!

2020. augusztus 07. (péntek)

Az elmúlt napok csapadékos időjárása, meg a mostani meleg kedvez a szúnyogtenyészetek kialakulásának – a megelőzés fontosságára figyelmeztetnek a szakemberek. Közös erővel a vízgyülemek ellen, szakmai tipptár a hajtás után!

Időjárás: ma már végig derült idő, kirobbanó nyár vár ránk!

Időjárás: ma már végig derült idő, kirobbanó nyár vár ránk!

2020. augusztus 07. (péntek)

Ne ragozzuk: kutya meleg lesz!

Időjárás: délelőtt még ősz, délután már nyár

Időjárás: délelőtt még ősz, délután már nyár

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Véget ér a csapadékos, változékony, mozgalmas periódus, délutántó derült, napos idő várható országszerte; vagyis: visszatér a nyár!

"Hello me": Hogyan ismerhető fel a kiégés?

"Hello me": Hogyan ismerhető fel a kiégés?

2020. augusztus 05. (szerda)

A kiégés szindróma mára mindenki számára ismert fogalom, azonban még így is hajlamosak vagyunk elbagatellizálni a jelentőségét. A kiégés ugyanis nem egyszerű fáradtság vagy munkahelyi nehézség – hanem olyan állapot, ami igazoltan negatív hatást gyakorol az egészségünkre, a társas kapcsolatainkra, és a teljesítményünkre is. Harsányi Kata pszichológus elemez.

Ma még kitart a zivatarzóna

Ma még kitart a zivatarzóna

2020. augusztus 05. (szerda)

A vészhelyzet fokát lejjebb vette, de szinte az egész országra kiterjedő citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a fenyegető zivatarok miatt.