Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Gyermekkönyvtár: teljes üzemmód augusztusban is!

Öcaline - 2020. július 29. 18:08

Gazdag kínálattal várja a legfiatalabb olvasókat a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára – az intézmény augusztusban is teljes nyitvatartással és szórakoztató nyári programokkal csalogatja a gyerekeket. 

Folytatódnak a népszerű sorozatok a gyermekkönyvtárban augusztusban is, tudatta honlapunkkal Tóth Éva intézményvezető. Töretlen népszerűségnek örvend a Mesekedd – keddenként, vagyis augusztus 4-én, 11-én és 18-án 15 órától 18 óráig kerül sor a vetítésekre.  A mesevideókat Orsi és Marcsi néni olvasta fel a karantén idején. A mesékhez feladatok tartoznak, a feladatlapok helyes kitöltéséért könyvjutalom jár!
Szintén nagyon népszerű programelem a könyvtári kínálatban szerdánként (augusztus 5., 12. 19., 26.) a Mesés tárlatvezetés című program –  10 órától a legkisebbeknek a Bogyó és Babóca bábkiállítást mutatják be, természetesen ezúttal is meseolvasással.
Mindezek mellett két csütörtökön – augusztus 6. 13. – még egy mesedélután is kényezteti a betűk fiatal barátait: 16 órától 6-án Marcsi néni mesél, 13-án papírszínházi bemutató lesz, valamint mind a két alkalommal 13-tól 17 óráig kreatív foglalkozásra is várják a kicsiket.
A rendszeres programelemek mellett egy különleges attrakcióval is készül a gyermekkönyvtár – a Robotika a könyvtárban című bemutatóra augusztus 14-én pénteken 13-tól 17 óráig várják a vendégeket. A kínálatról még jövünk a részletekkel, egyelőre legyen elég annyi, hogy a József Attila Könyvtár és a Merlin Ház együttműködésével megvalósuló délutánra a robotika, a programozás, a játékfejlesztés és a 3D-s nyomtatás iránt érdeklődő gyerekeket/fiatalokat várnak!

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.