Győzelem a Vasas ellen

spigott - 2020. július 24. 18:14

Az első felvonás visszafogott játéka ellenére is sima, tizenkét gólos győzelmet aratott a Vasas elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A nyári felkészülés második edzőmérkőzését játszotta ma délután négy órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata, mely ezúttal a Vasas elleni rácalmási találkozón lépett pályára. A háromszor huszonöt perces játékrészekből álló összecsapás első harmadában sokáig jól tartotta magát a fővárosi alakulat, ám a szünethez érve így is 13-10-re vezetett a Kohász. A második felvonásban egyre inkább kinyílt az olló a csapatok között, főleg támadásban javultak fel a mieink, akik a záró etap előtt már 28-21-es vezetésnek örülhettek. A harmadik harmadban még tovább nőtt a különbség, mert a mieink tizenhárom találatára csak nyolccal tudott válaszolni az ellenfél, így együttesünk végül sima, 41-29-es győzelemmel zárta a találkozót.

Képek forrása: DKKA (Miklán Klaudia felvételei)

"Tizenkét góllal nyertünk, mégis kicsit hiányérzetem van - mondta Vágó Attila vezetőedző. "Főleg az első huszonöt perc miatt, ami kicsit fásult, tompa volt. Nem voltunk elég határozottak védekezésben, kevés faulttal játszottunk, lerohanásban kapkodtunk, sok volt a labdaeladás. Összességében az harmad nem olyan volt, amilyennek vártam, de a második 25 percben kimagasló kapusteljesítménnyel (Wéninger Alexa), összeszedettebb játékkal nyolc-tízgólos előnyre tettünk szert, könnyebben lehetett kézilabdázni. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez" – értékelt a mérkőzés után a DKKA szakvezetője.

Kézilabdázóink legközelebb egy hét múlva lépnek pályára a Debrecen elleni balatonboglári összecsapáson.

DKKA – Vasas SC 41-29 (13-10, 28-21)

A DKKA gólszerzői: Schatzl 6, Barján 4, Horváth 4, Molnár 4, Szalai 3, Kazai 3, Mihály 3, Sziráki 3, Ferenczy 2, Klivinyi 2, Bulath 2, Román 2, Nick 2, Moutsogianni 1.

A rovat további hírei: Sport

Húzóembereket keres a kapitány

Húzóembereket keres a kapitány

2021. jún. 13.

Japán ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Remek eredmények hazai pályán

Remek eredmények hazai pályán

2021. jún. 13.

Összesen kilenc dobogós helyezéssel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a sportcsarnokban megrendezett országos felnőtt ranglista versenyt szombaton.

Kovács-ezüst a világkupán

Kovács-ezüst a világkupán

2021. jún. 12.

Második helyen végzett az eszéki világkupa felemáskorlát döntőjében a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia.

Bajnok a Kemi-Ker!

Bajnok a Kemi-Ker!

2021. jún. 12.

Az Akrasz-Bau elleni kétgólos sikerrel szerezte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának első helyét a Kemi-Ker Kft. gárdája.

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

Gerendán és talajon sem jött össze a döntő

2021. jún. 12.

Makovits Mirtill és Kovács Zsófia számára sem alakult jól a tornászok eszéki világkupájának második napja a selejtezőben.

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

Fényes éremben reménykednek a fiatalok

2021. jún. 11.

Jó esélyekkel vág neki az Országos Mini Bajnokság dunaújvárosi döntőjének a DSE Röplabda Akadémia U13-as együttese.

Már itthon készül a válogatott

Már itthon készül a válogatott

2021. jún. 11.

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női vízilabda válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik a csapat – soraiban öt dunaújvárosi játékossal.