Munkában az utánpótlás

2020. július 28. (kedd) 13:19 - spigott

A korosztályos bajnokság élvonalát célozza meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia első számú serdülő együttese.

Az idei szezontól Guricsné Horváth Beáta készíti fel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő I-es csapatát. A debreceni születésű szakember több évet játszott az élvonalban, a DVSC csapatával EHF Kupa-győzelmet ünnepelhetett, ám az elmúlt évtizedben már a kispadról igyekszik segíteni csapatainak. Serdülő I-es csapatunk új szakvezetője hétfőn találkozott először tanítványaival, s mint azt elárulta, komoly munka vár rájuk a következő hetekben.

"Hosszú volt a szünet, s nyilván volt azért kiadva edzésterv a csapat tagjainak, amit meg tudtak csinálni, de valóban sok idő telt el a legutóbbi közös edzés óta. Én hétfőn vettem át a lányokat, s biztos vagyok abban, hogy nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy olyan állapotba kerüljünk, amiben már el lehet kezdeni a bajnokságot. Kicsit úgy is éreztem, hogy kevés erre az időnk, ezért korábban kiadtam nekik egy egyhetes edzéstervet, amit meg kellett csinálniuk. Ezek elsősorban fizikális és erőnléti gyakorlatok voltak, ezeket tudták otthon elvégezni, ám a labda nyilvánvalóan nagyon hiányzott már mindenkinek. Most kicsivel több, mint egy hónapunk van a felkészülésre, neki is vágtunk a munkának sőt, pénteken már edzőmérkőzést is játszunk a Ferencváros ellen."

Mint azt megtudtuk, komoly változások voltak a csapat keretében, de az első tapasztalatok jók, mindenki nagy elánnal vetette magát a közös munkába.

"Ez a serdülő I-es csapat játszik majd a serdülő első osztályban, illetve az ifjúsági másodosztályban is, jelenleg tizenkilenc játékosból áll a csapat, de az edzéseket sérülések miatt egyelőre tizenheten kezdték meg. Ebből a korosztályból nagyon sokan felmentek az ifjúsági csapatba, s összesen nyolc játékos érkezett az U15-ös csapatból, de a keret nyitott, s ha a fiatalabbak között lesznek olyanok, akik jól teljesítenek, természetesen őket is megnézzük.  Az első tapasztalatok jók voltak, nagyon szorgalmasak a lányok, már a kiadott edzésterv alapján elvégzett munkából láttam, hogy nem lesz a hozzáállással probléma, s a mai első közös edzésünkön is nagyon becsületesen dolgoztak, küzdöttek, akartak, s mindent a maximális fordulatszámom igyekeztek megcsinálni."

Végh Zoltán felvételei

A serdülők edzője jó tapasztalatokat szerzett eddig Dunaújvárosban, s mint azt elárulta, minden feltétel adott ahhoz, hogy a csapat továbbra is a bajnokság élvonalába tartozzon.

"Úgy látom, hogy Dunaújvárosban is nagyon komoly szinten folyik a munka, serdülőink profi játékosnak készülnek, ennek megfelelően dolgoznak napi két edzéssel, s minden adott itt ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Ezek közül az első az, hogy minél jobban megismerjük egymást a lányokkal, s minél jobban együtt tudjunk dolgozni, ami viszont a szezont illeti, nem lehet más a célunk, mint az, hogy ott legyünk a bajnokság elején."

A rovat további hírei: Sport

Megrendezhető a maraton Európa-bajnokság

Megrendezhető a maraton Európa-bajnokság

2020. augusztus 05. (szerda)

Győrben rendezheti meg a kajak-kenusok maratoni Európa-bajnokságát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Idén nem lesz Nagy Sportágválasztó

Idén nem lesz Nagy Sportágválasztó

2020. augusztus 05. (szerda)

A szervezők a tavaszi után az őszi eseményt is törölték, így idén nem lesz Nagy Sportágválasztó.

DSTV: ahol még a lelkesedés pattogatatja a pettyest

DSTV: ahol még a lelkesedés pattogatatja a pettyest

2020. augusztus 05. (szerda)

Hatcsapatos, körmérkőzéses tornát szervezett a város amatőr kispályás focicsapatainak a DLSZ: a Decathlon Nyári Kupáért kiírt megméretés méltán aratott nagy sikert a résztvevők körében – parázs hangulatú meccsek kerekedtek, szívből jövő, lelkes játékkal. DSTV-összegzés a hajtás után! 

Lisa Haley: láttam a fejlődést

Lisa Haley: láttam a fejlődést

2020. augusztus 05. (szerda)

Jól sikerült az A csoportos női jégkorong válogatott felkészülésének első állomása.

Elkészült az őszi szezon programja

Elkészült az őszi szezon programja

2020. augusztus 05. (szerda)

Nem pihenhet sokat augusztusban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melyre sorozatban várnak majd a bajnoki mérkőzések.

Ivkovics hosszabbított

Ivkovics hosszabbított

2020. augusztus 04. (kedd)

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

2020. augusztus 04. (kedd)

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a 23. alkalommal megrendezett Szarvasi Kenumaratonon.