Dunaújváros Hetilap

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

Öcaline - 2020. július 13. 9:52

A Városháza és a városi fenntartású cégek életébe nyertek betekintést a "Rajta, Újváros!" Egyesület önkormányzati képviselői azon az előadássorozaton, amit a napokban rendeztek a frakció tagjainak. 

Előadássorozatot szervezett képviselői számára a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója azzal a céllal, hogy a képviselők pontos képet kapjanak az önkormányzati fenntartású vállalatok, így egyebek mellett a DVG. Zrt., illetve a Városháza működéséről. 

Minden téren segítség

A képzés végén Pintér Tamás köszönte meg a képviselők és az előadók munkáját. A polgármester elmondta: a frakció tagjai végig nagy lelkesedéssel és szorgalommal vettek részt a képzésben, ennek köszönhetően még felkészültebben tudnak a lakók, a körzetükben élők rendelkezésére állni egy- egy kérés megoldásában. Egészen friss példa, hogy Petrovickijné dr. Angerer Ildikó környezetvédelmi vezető főtanácsos tartott legutóbb előadást a képviselőknek a Városháza dísztermében. A környezetvédelem az egyik zászlóshajója a jelenlegi városvezetésnek, hiszen választási programjukban is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a környezettudatosság jegyében minél élhetőbbé, zöldebbé és barátságosabbá tegyék Dunaújvárost.

Felkészülnek a kihívásokra

A képviselők korábban ellátogattak a Dunanett telephelyére és a DVG Zrt.-hez is, ahol minden ágazatvezető beszámolt tevékenységéről. Pintér Tamás elmondta: jól emlékszik, hogy képviselőként őt is a legkülönfélébb kérdésekkel keresték meg a lakók, ez a képzés pedig éppen abban segíti a képviselőket, hogy minden témában legyen alapismeretük, így rögtön tudjanak reagálni a felmerült lakossági kérdésekre; ha pedig egy-egy témában további intézkedés szükséges, akkor már tudják, hogy kihez kell fordulniuk. 
A polgármester hozzátette: így jól képzett, az aktuális problémákra érzékenyen reagáló, a városi cégek és a hivatal szervezeti felépítését jól ismerő politikusok valóban segíthetik a lakosok életét, kényelmét. Utassy Éva a képzéssel kapcsolatban elmondta: nagyon fontos, hogy gyors válaszokat tudjanak adni, hiszen, ha egy lakó bármilyen ügyben megkeresi, akkor az illetőnek ez komoly problémát okoz – a választott képviselőnek pedig azzal is rá kell szolgálnia a bizalomra, hogy hiteles válaszokat tud adni a felmerülő kérdésekre.

Cs. L.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.