Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

2020. július 3. (péntek) 11:35 - Öcaline

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Enni változatlanul jó, meg továbbra is a minőségi koszt híve vagyok, úgyhogy nem véletlenül lett az elmúlt hetekben az egyik kedvenc lelőhelyem a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport a facebook felületén.

A haspók-üzemmód

A terv ezúttal is az volt, hogy a csoport tagjai által favorizált téma köré szervezzem a mostani összeállítást. Műhelytitok: sokáig erős volt a szendvics-vonal, kegyetlenül jól tartotta megát a gyümölcsös finomságok ármádiája is, de aztán jött egy sorozat, és eldőlt: a mostani összeállítást a rántott finomságoknak szentelem. 

Azt mondani sem kell, hogy bármikor, bárhol és (majdnem) bármilyen élethelyzetben kapható vagyok egy rántott csirkecomb-filére, meg úgy bármiféle rántott hús jöhet, de még a békacomb is, viszont most igyekeztem – önmegtartóztatás terén jelesre vizsgázva – kicsit tágítani a kört. Íme!

Nincs megállás

Szerencsére a tervben abszolút partnerek voltak (önkéntelenül is, hiszen eddig rendre utólag válogattam) a „terítékenes” csapat tagjai. Grónás Henrik a húsos csodák mellett egy másik nagy klasszikust, rántott sajtot rittyentett (salátaágyra pakolt chips-szeel kínálta), míg Hortobágyi Erika sárga(!) laskagombát és cukkinit rántott ki – itt a rafinált-artisztikus majonézes tálalásra is felhívnám a figyelmet!

A klasszik vonalat első ránézésre Németh-Giczei Szilvia Éva képviseli; a kukoricás rizzsel és sok-sok zöld finomsággal tálalt rántott csirkemell képéhez mellékelt leírásból kiderül, hogy itt meg a bunda frontján van egy jókora csavar – a közismert liszt-tojás-prézli kombó helyett joghurt és morzsa lett a hús fedrétege. Belegondolni sem merek, milyen finom lehet!

Tartsanak, tartsatok továbbra is velünk – örüljünk együtt a Terítéken/Dunaújváros együttműködésnek; és persze: jó étvágyat!

(Szakmai partnerünk a www.teritekujvaros.hu címen érhető el; fotók: Terítéken Dunaújváros)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: jó kedvvel, hőséggel

Időjárás: jó kedvvel, hőséggel

2020. augusztus 08. (szombat)

futott be a szombat, kedves olvasó, mára biztos nem érvényes a Tom Paine című darab legendás kaposvári előadásának legendás aranymondása: "Itt fogsz megfagyni, haver!" 

Folytatódik az élményözön – itt a Fürdőnk Élménydélutánja!

Folytatódik az élményözön – itt a Fürdőnk Élménydélutánja!

2020. augusztus 07. (péntek)

Ismét lehet csobbanni, ezúttal a Fürdőnk Élménydélutánja fantázianevű eseményre csalogatják az vendégeket. A Tourinform Iroda programjának helyszíne az élményfürdő lesz szombaton, adta hírül a város hivatalos weboldala. 

Babahordozás: újkori hóbort vagy több ennél?

Babahordozás: újkori hóbort vagy több ennél?

2020. augusztus 07. (péntek)

A szakemberek egyöntetű álláspontja, hogy a babahordozás fantasztikusan jó hatással van mind a babára, mind az anyára – de mégis mi ez? Valami újkori hóbort, vagy gyökerei régebbre nyúlnak vissza? Horváth Zsuzsi tanár, a 4MOM nevű szervezet egyik vezetője, BBBI babahordozási tanácsadó vendégposztja válaszol.

Eső után szúnyogok – előzzük meg együtt az inváziót!

Eső után szúnyogok – előzzük meg együtt az inváziót!

2020. augusztus 07. (péntek)

Az elmúlt napok csapadékos időjárása, meg a mostani meleg kedvez a szúnyogtenyészetek kialakulásának – a megelőzés fontosságára figyelmeztetnek a szakemberek. Közös erővel a vízgyülemek ellen, szakmai tipptár a hajtás után!

Időjárás: ma már végig derült idő, kirobbanó nyár vár ránk!

Időjárás: ma már végig derült idő, kirobbanó nyár vár ránk!

2020. augusztus 07. (péntek)

Ne ragozzuk: kutya meleg lesz!

Időjárás: délelőtt még ősz, délután már nyár

Időjárás: délelőtt még ősz, délután már nyár

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Véget ér a csapadékos, változékony, mozgalmas periódus, délutántó derült, napos idő várható országszerte; vagyis: visszatér a nyár!

"Hello me": Hogyan ismerhető fel a kiégés?

"Hello me": Hogyan ismerhető fel a kiégés?

2020. augusztus 05. (szerda)

A kiégés szindróma mára mindenki számára ismert fogalom, azonban még így is hajlamosak vagyunk elbagatellizálni a jelentőségét. A kiégés ugyanis nem egyszerű fáradtság vagy munkahelyi nehézség – hanem olyan állapot, ami igazoltan negatív hatást gyakorol az egészségünkre, a társas kapcsolatainkra, és a teljesítményünkre is. Harsányi Kata pszichológus elemez.