Dunaújváros Hetilap

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 2. (csütörtök) 15:18 - spigott

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Mint arról beszámoltunk már, július 1-jétől a nagyközönség számára is kinyitott a Fabó Éva Sportuszoda, igaz komoly megkötésekkel, ugyanis a május 24-én meghozott rendelet szerint hétköznaponként reggel 5:30-tól 7:30-ig vehették birtokba a létesítmény belső medencéit a látogatók. A döntés szült némi feszültséget az úszás szerelmeseinek körében, így Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester az uszodában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy újabb kétórás idősávot biztosítanak a nagyközönségnek az uszoda használatára.

"Meghallottuk azt a lakossági igényt, hogy többet szeretnék igénybe venni a Fabó Éva Sportuszodát, több úszási lehetőségre vágynak, így örömmel jelenthetjük be, hogy jövő héttől az eddigi 5:30 és 7:30 közötti idősáv mellett plusz két órában, 11:30-től 13:30-ig hódolhat szenvedélyének a nagyközönség. Szeretnék eloszlatni egy félreértést is, mert két nyilvános "úszóidőszak" között és után nem tart zárva a létesítmény, hanem több száz gyermek van táborban, végzi az edzéseket, hiszen a három sportág művelői, a búvárúszók, az úszók, valamint a vízilabdázók használják a létesítményt."


A városvezető nemcsak az uszoda nyitva tartásáról számolt be a jelenlévőknek, hanem arról is, hogy az önkormányzat felkészült az élményfürdő megnyitására is.

"Az élményfürdő külső medencéjét már feltöltöttük vízzel, várjuk a vízminta eredményét, s amennyiben megfelelő minőségű lesz a víz, úgy azonnal ki tudjuk nyitni az élményfürdőt is, a város felkészült rá. A város többi sportlétesítményéhez hasonlóan az élményfürdőt is a DVG Zrt. fogja üzemeltetni. Utóbbinál most lesz egy három hónapos próbaidőszak, mely alatt felmérjük a lehetőségeket, s bár nyilván hosszabb távban gondolkozunk, egy olyan lehetőséget kaptunk, ami a hosszútávon a város, lakosság és a sportolók számára is megfelelő lesz" – árulta el Barta Endre alpolgármester.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.