Dunaújváros Hetilap

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

spigott - 2020. július 2. 15:18

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Mint arról beszámoltunk már, július 1-jétől a nagyközönség számára is kinyitott a Fabó Éva Sportuszoda, igaz komoly megkötésekkel, ugyanis a május 24-én meghozott rendelet szerint hétköznaponként reggel 5:30-tól 7:30-ig vehették birtokba a létesítmény belső medencéit a látogatók. A döntés szült némi feszültséget az úszás szerelmeseinek körében, így Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester az uszodában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy újabb kétórás idősávot biztosítanak a nagyközönségnek az uszoda használatára.

"Meghallottuk azt a lakossági igényt, hogy többet szeretnék igénybe venni a Fabó Éva Sportuszodát, több úszási lehetőségre vágynak, így örömmel jelenthetjük be, hogy jövő héttől az eddigi 5:30 és 7:30 közötti idősáv mellett plusz két órában, 11:30-től 13:30-ig hódolhat szenvedélyének a nagyközönség. Szeretnék eloszlatni egy félreértést is, mert két nyilvános "úszóidőszak" között és után nem tart zárva a létesítmény, hanem több száz gyermek van táborban, végzi az edzéseket, hiszen a három sportág művelői, a búvárúszók, az úszók, valamint a vízilabdázók használják a létesítményt."


A városvezető nemcsak az uszoda nyitva tartásáról számolt be a jelenlévőknek, hanem arról is, hogy az önkormányzat felkészült az élményfürdő megnyitására is.

"Az élményfürdő külső medencéjét már feltöltöttük vízzel, várjuk a vízminta eredményét, s amennyiben megfelelő minőségű lesz a víz, úgy azonnal ki tudjuk nyitni az élményfürdőt is, a város felkészült rá. A város többi sportlétesítményéhez hasonlóan az élményfürdőt is a DVG Zrt. fogja üzemeltetni. Utóbbinál most lesz egy három hónapos próbaidőszak, mely alatt felmérjük a lehetőségeket, s bár nyilván hosszabb távban gondolkozunk, egy olyan lehetőséget kaptunk, ami a hosszútávon a város, lakosság és a sportolók számára is megfelelő lesz" – árulta el Barta Endre alpolgármester.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói.