A héten két mérkőzést játszik a női jégkorong-válogatott

doszerk - 2020. augusztus 26. 8:27

Edzőtáborba vonult és csütörtökön, valamint szombaton Dániával barátságos mérkőzést játszik a Tüskecsarnokban az A csoportos világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott, amelynek kispadján ekkor debütál az új szövetségi kapitány, a kanadai Lisa Haley.

Főoldali és belső kép forrása: MTI

A szövetség beszámolója szerint a felkészülést azok után lehetett elkezdeni, hogy valamennyi játékos és stábtag koronavírustesztje negatív lett. Összesen öt jeges edzés vár a csapatra, emellett a fizikális és a taktikai felkészülés is kiemelt szerepet kap. A keretben ezúttal 26 játékos szerepel, köztük a svédországi légiósok, akik az első táborban még nem vettek részt. Változást jelent majd, hogy Kreisz Emmára csatárként, Rónai Alexandrára pedig hátvédként számít a szakmai stáb. A dánok elleni mindkét összecsapás zárt kapus lesz, de online videós közvetítést biztosít a magyar szövetség a szurkolóknak. Dánia ellen a legutóbbi két meccsét megnyerte a válogatott: a tavalyi vb-n 6-2-re, ősszel a szlovákiai Nagymihályon pedig 3-1-re.

A kanadai válogatottal olimpiai és világbajnok Lisa Haley kiemelte, az első edzőtáborban elkezdtek dolgozni a támadójátékon, valamint az emberelőnyös és emberhátrányos helyzeteken, ezen a héten viszont más területekre is fókuszálnak, a letámadásra, a semleges harmadbeli játékra és a korong-elhozatalokra. "Az előnyökkel és hátrányokkal is folytatjuk a munkát, mert a speciális játékhelyzetek kihasználása vagy kivédekezése döntő az A csoportban is. Most kevésbé foglalkozom Dániával, jobban érdekel, hogyan teljesítenek a mi játékosaink ilyen helyzetben" - mondta a kanadai szakvezető.

A női jégkorong-válogatott kerete

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)

Védők: Faggyas Lilla (KMH Budapest), Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest)

Csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres, osztrák), Jókai-Szilágyi Zsófia (Lulea HF, svéd), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (MAC Budapest/Stanstead College, kanadai), Pintér Hanna (SDE Stockholm, svéd), Pintér Lili (SDE Stockholm, svéd), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Somogyi Vivien (KMH Budapest), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest), Szick Dorka (KMH Budapest)

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.