Dunaújváros Hetilap

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 7. (péntek) 8:51 - Öcaline

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

A Városüzemeltetési Osztály szakembereivel, valamint a városrész körzeti megbízottjával közösen tekintette át Barta Endre a 4. számú választókörzet megoldásra váró ügyeit, amelyeket az itt élők jeleztek felé. Az esemény során nemcsak a Római városrészben, hanem az Erkel kert és az Új Vasmű út a körzetbe tartozó részein is szemlét tartottak a résztvevők; Barta Endrét elkísérte a bejárásra Kálló Gergely országgyűlési képviselő is.

Parkoló, parkoló, parkoló

Természetesen a felmerült témák, problémák köréből nem maradhatott ki a parkolás kérdése sem. Ennek megoldására is történtek felvetések, javaslatok az esemény során. Emellett visszatérő gond egyes vendéglátó egységek törzsközönsége is, akik hangoskodásukkal zavarják a lakók nyugalmát. Emellett egy sportpálya ügyében is megoldást sürgetnek az itt élők. Ennek megoldására egy idősávot jelöltek ki a pálya használatára. Barta Endre hangsúlyozta: az egyik legégetőbb gond továbbra is a parkolóhelyek kialakítása. 
Hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a lakókkal együtt nézzenek körül az aktuális megoldandó feladatokban. Kiemelte: nem dönthetnek azok megkérdezése nélkül, akik itt laknak, így a lakókkal egyeztetve, az ő bevonásukkal eszközölnek majd a komfortérzetet növelő változtatásokat. 

A körzeti megbízottal is együttműködnek

A már említett esti hangoskodás is a terítéken szerepelt: ennek megoldására a környék körzeti megbízottjával közösen törekednek mind a lakók, mind a képviselő oldaláról. Emellett zebra felfestés, és padok kihelyezése is szerepel a programban. Barta Endre kiemelte: a körzeti megbízott bevonása kulcsfontosságú, hiszen fontos, hogy a lakók vele közvetlen kapcsolatban legyenek, és ne csak az önkormányzati képviselőn keresztül, hanem direkt módon neki jelezve találják meg a konfliktusok feloldásának módjait. Ahogy említette: néhány vendéglátó egység „közönsége” okozta kellemetlenségek jelentős részben csökkentek azt követően, hogy a lakók jelezték ezt a körzeti megbízottnak. Ahogyan fogalmazott: természetesen nem szűnt meg teljesen a probléma, ám jelentős javulást értek el. Éppen ezért tartja fontosnak, hogy a lakókért dolgozó rendőrrel szoros kapcsolatban lehessenek az itt élők. 

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Tervre terv – lendületben az Innopark

Tervre terv – lendületben az Innopark

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az elmúlt hónapok tűzoltása után a helyi gazdaság egyik fontos bázisává válhat az Innopark Nonprofit Kft., hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Dr. Huszti Zsolt ügyvezető.  A feladat nem egyszerű, de komoly tervek egész sorát valósíthatják meg a közeljövőben, ígérte. Interjú.

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

2020. szeptember 21. (hétfő)

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány születésnapi sorozatának záróeseménye lett volna a művészetterápiás műhely alkotóinak műveiből szervezett jótét célú árverés. Mit vesztettünk a meghiúsulásával – és lesz-e lehetőség a pótlására?

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Nyers László a Vasműben mozdonyvezetőként dolgozott, emellett a Kohász SE válogatott birkózója volt, sőt, több mozifilmben is szerepelt. A remek sportember nevét veszi föl a radari sportcentrum szeptember 23-án, szerdán délelőtt.