A vártnál simább győzelem

spigott - 2020. augusztus 6. 18:50

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.

A Magyar Kupa csoportkörének harmadik mérkőzése várt ma délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatára, mely az eddigi három találkozójából kettőt megnyerő III. ker. TVE gárdáját látta vendégül zárt kapuk mögött a Fabó Éva Sportuszodában. Az összecsapás esélyesének a Mihók-csapat számított, ám a remélt biztos győzelemhez elsősorban védekezésben kellett előrébb lépnie a mieinknek a közelmúlt mérkőzéseihez képest.

Az egyetemisták nem kezdtek rosszul, s bár első góljukra hamar jött a válasz, Szilágyi két találatát követően már 3-1-es vezetésnek örülhettek vízilabdázóink. A negyed hajrájában elkövetett pár fegyelmezetlenséget együttesünk, elsősorban ezért nem tudta tovább növelni előnyét sőt, a Kudella ötméterese után "csak" 3-2-es DUE-vezetéssel vonultak az első pihenőre a felek. A második nyolc percre támadásban és védekezésben is tovább javult a mieink játéka, s mivel Gurisatti és Szilágyi lövései ellen továbbra sem volt ellenszere a vendégeknek, így végre elkezdett meglépni vetélytársától együttesünk, mely a térfélcsere előtt már magabiztos, 7-3-as előnynek örülhetett.

Gurisatti egyik gólja az öt közül! (Végh Zoltán felvételei)

A harmadik felvonás elején Mahieu és Ziegler is feliratkozott a góllövő listára, s bár Illés és Kisteleki találataival igyekezett tartani a lépést a fővárosi alakulat, Gurisatti harmadik szép átlövése után már 11-5-ös hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az utolsó negyedre már nem maradt túl sok izgalom, ám a tetemes előny ellenére sem vettek vissza a mieink, akik Brezovszki, Szilágyi, Gurisatti és Szellák révén összesen öt alkalommal mattolták ellenfelüket. Vízilabdázóink nemcsak támadásban, hanem védekezésben is remekeltek ebben az időszakban, így kapott gól nélkül hozták le ezt a nyolc percet, s végül sima, 16-5-ös győzelemmel őrizték meg hibátlan mérlegüket a Magyar Kupa csoportkörében.

Mihók Attila vezetőedző: - Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, s a végeredménnyel, illetve a mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok. Ezzel együtt még látható, hogy a támadásoknál még nem vagyunk játékban, de védekezésben taktikailag megoldottuk azt, amit elképzeltünk. Összességében jó meccset játszottunk, ám annál ez lényegesen nehezebb volt, mint amit a végeredmény tükröz.

DUE-Maarsk Graphics – III. ker. TVE 16-5 (3-2, 4-1, 4-2, 5-0)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 5, Gurisatti 5, Horváth 1, Mahieu 1, Garda 1, Ziegler 1. Csere: Sajben, Szabó, Mucsy, Brezovszki 1, Szellák 1, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.