A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 6. (csütörtök) 18:50 - spigott

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.

A Magyar Kupa csoportkörének harmadik mérkőzése várt ma délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatára, mely az eddigi három találkozójából kettőt megnyerő III. ker. TVE gárdáját látta vendégül zárt kapuk mögött a Fabó Éva Sportuszodában. Az összecsapás esélyesének a Mihók-csapat számított, ám a remélt biztos győzelemhez elsősorban védekezésben kellett előrébb lépnie a mieinknek a közelmúlt mérkőzéseihez képest.

Az egyetemisták nem kezdtek rosszul, s bár első góljukra hamar jött a válasz, Szilágyi két találatát követően már 3-1-es vezetésnek örülhettek vízilabdázóink. A negyed hajrájában elkövetett pár fegyelmezetlenséget együttesünk, elsősorban ezért nem tudta tovább növelni előnyét sőt, a Kudella ötméterese után "csak" 3-2-es DUE-vezetéssel vonultak az első pihenőre a felek. A második nyolc percre támadásban és védekezésben is tovább javult a mieink játéka, s mivel Gurisatti és Szilágyi lövései ellen továbbra sem volt ellenszere a vendégeknek, így végre elkezdett meglépni vetélytársától együttesünk, mely a térfélcsere előtt már magabiztos, 7-3-as előnynek örülhetett.

Gurisatti egyik gólja az öt közül! (Végh Zoltán felvételei)

A harmadik felvonás elején Mahieu és Ziegler is feliratkozott a góllövő listára, s bár Illés és Kisteleki találataival igyekezett tartani a lépést a fővárosi alakulat, Gurisatti harmadik szép átlövése után már 11-5-ös hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az utolsó negyedre már nem maradt túl sok izgalom, ám a tetemes előny ellenére sem vettek vissza a mieink, akik Brezovszki, Szilágyi, Gurisatti és Szellák révén összesen öt alkalommal mattolták ellenfelüket. Vízilabdázóink nemcsak támadásban, hanem védekezésben is remekeltek ebben az időszakban, így kapott gól nélkül hozták le ezt a nyolc percet, s végül sima, 16-5-ös győzelemmel őrizték meg hibátlan mérlegüket a Magyar Kupa csoportkörében.

Mihók Attila vezetőedző: - Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, s a végeredménnyel, illetve a mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok. Ezzel együtt még látható, hogy a támadásoknál még nem vagyunk játékban, de védekezésben taktikailag megoldottuk azt, amit elképzeltünk. Összességében jó meccset játszottunk, ám annál ez lényegesen nehezebb volt, mint amit a végeredmény tükröz.

DUE-Maarsk Graphics – III. ker. TVE 16-5 (3-2, 4-1, 4-2, 5-0)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 5, Gurisatti 5, Horváth 1, Mahieu 1, Garda 1, Ziegler 1. Csere: Sajben, Szabó, Mucsy, Brezovszki 1, Szellák 1, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.

Elmaradt a bravúr!

Elmaradt a bravúr!

2020. szeptember 23. (szerda)

Óriási csatában szenvedett vereséget a Debrecen elleni bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2020. szeptember 23. (szerda)

Egy sima és egy szoros találkozóval folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának küzdelemsorozata.

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

2020. szeptember 23. (szerda)

Rendkívüli küldöttgyűlésen döntött az elnökség összetételéről a Dunaferr SE kedden – az egyesület elnöke ismét Mátyás Gábor lett, áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben.

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

2020. szeptember 23. (szerda)

Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty-éren.

A Debrecen következik

A Debrecen következik

2020. szeptember 23. (szerda)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére a Debrecen elleni rácalmási találkozón.