Az MTK nyerte a jótékonysági tornát

spigott - 2020. augusztus 22. 21:16

Könyörtelenül kihasználta a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia hibáit az MTK gárdája az I. BioTechUSA Jótékonysági Kézilabda Kupa rácalmási fináléjában ma délután, együttesünk végül a második helyen zárta a rangos felkészülési erőpróbát.

Miután tegnap este 28-26-ra legyőzte a Békéscsabát, ma már az I. BioTechUSA Jótékonysági Kézilabda Kupa fináléjában lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely az MTK ellen harcolt a végső győzelemért a Rácalmási Sportcsarnokban ma délután. A mieink összecsapása előtt rendezték meg a viadal bronzmeccsét, mely nem hozott túl nagy csatát, ugyanis a Kisvárda kiütéses, 35-22-es sikert aratott a kissé kedvetlenül, de emellett rengeteg hibával játszó Békéscsaba ellen.

A torna döntője remek hangulatban kezdődött a kitartóan és a mieinket nagyon hangosan buzdító közönségnek köszönhetően, ám a fővárosiak igyekeztek igen hamar elszomorítani a hazai drukkereket. Ehhez kellettek azonban a Kohász játékosainak hibái is, mert míg a vendégek szinte minden támadásukból betaláltak, addig Vágó Attila tanítványai több ziccert is elhibáztak, így vezetőedzőnknek már az első félidő derekán muszáj volt időt kérnie, mert négy góllal, 8-4-re meglépett az MTK. A folytatás is meglehetősen hullámzó játékot hozott, többször is lett volna lehetősége a mieinknek arra, hogy minimálisra csökkentsék hátrányukat, ám rendre közbejött egy bosszantó hiba, egy eladott labda, vagy egy kihagyott ziccer, így Bulath Anita időntúli szabaddobásból lőtt gólja ellenére is 17-14 arányban vezetett a szünetben a kék-fehér alakulat.

A második felvonás előtt abban reménykedtünk, hogy sikerül pontosítania játékán a Kohásznak, s az első percekben fel is jöttek kettőre Bulath Anitáék, ám újra jöttek a nem várt hibák, melyeket könyörtelenül kihasznált az MTK, s a 40. percben már 24-18-as vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Jött is az újabb hazai időkérés, mely után végre támadásban és védekezésben is összekapta magát együttesünk, de hiába felezte meg hátrányát a 48. percre, a hajrában ismét a fővárosiak voltak sokkal pontosabbak, s végül magabiztos, 34-28-as győzelemmel szerezték meg az I. BioTechUSA Jótékonysági Kézilabda Kupa első helyét.

A végig kiváló hangulatú torna eredményhirdetésén nemcsak a csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is elismerték a szervezők, s ahogy az várható volt, itt is taroltak a fővárosiak. A legjobb hazai játékosnak járó díjat nem nyerhették meg persze, ezt Ferenczy Fruzsina kapta, ám a legjobb kapusnak Suba Sárát (MTK), a legjobb játékosnak Szöllősi-Zácsik Szandrát (MTK) választották a szervezők, míg a gólkirálynőnek járó elismerést Marincsák Nikolett érdemelte ki remek teljesítményével.

A Rácalmási Sportcsarnok végig remek házigazdája volt a viadalnak, mely természetesen jótékonysági célt is szolgált, így a csapatok által hozott rengeteg sportfelszerelés mellett 254 ezer 430 forintot adtak át a szervezők a Sportszervezetek Országos Szövetségét (SOSZ) képviselő Mátyás Gábornak.

Az esti összecsapást követően Vágó Attila elsősorban az elkövetett hibák miatt volt bosszús, a küzdőszellemmel, a hozzáállással a vereség ellenére is elégedett lehetett:
- Ahogy a Békéscsaba elleni pénteki találkozón, úgy ezúttal is nagyon hullámzó volt a játékunk, de a vereség ellenére is emelt fővel jöhettünk le a pályáról, mert végig nagyot küzdöttünk. Sajnos túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy legyőzzük az MTK-t, mely rendkívül hatékonyan használta ki a megingásainkat. Ezzel együtt nagyon tanulságos és hasznos volt számunkra ez a két nap, látjuk, hogy miben kell még előrébb lépnünk a bajnoki rajtig.

Az I. BioTechUSA Jótékonysági Kézilabda Kupa végeredménye: 1. MTK, 2. DKKA, 3. Kisvárda, 4. Békéscsaba

Különdíjak

Legjobb hazai játékos: Ferenczy Fruzsina (DKKA)
Legjobb kapus: Suba Sára (MTK)
Legjobb játékos: Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)
Gólkirálynő: Marincsák Nikolett (MTK)

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.