Döntetlen a Haladás ellen

2020. augusztus 5. (szerda) 20:46 - spigott

Jó iramú mérkőzést játszott szombathelyi ellenfelével a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy spanyol játékossal erősítette meg játékoskeretét.

A bajnokság egyik élcsapatának számító Haladás elleni találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát szerdán este fél héttől a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Melyben egy új játékost is köszönthettünk, ugyanis először lépett pályára Dunaújvárosban a spanyol Antonio Hinojosa Montero. A 24 éves játékos tavaly a spanyol másodosztályú Atlético Mengíbar együttesében szerepelt, s mint azt Frank Tamás vezetőedző elárulta, bízik abban, hogy hamar sikerül beilleszkednie a csapatba, s komoly erősítést jelent majd a bajnoki küzdelmek alatt.

A Haladás elleni hazai, de zárt kapuk mögött megrendezett összecsapást nem kezdte rosszul a Dunaferr, s az első hat-hét percben egyértelműen a mieink elképzelései szerint alakult a játék, amit több helyzet, majd Csányi Dávid 10. percben szerzett közeli találata is jelzett. A folytatásban lényegesen feljebb tolta védekezését a szombathelyi alakulat, mely egy szép góllal hamar egyenlíteni tudott, így kezdődhetett minden elölről. Az első harminc perc második felében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gólnak már egyik oldalon sem örülhettek a felek, így 1-1-es állásról vágtak neki a folytatásnak.

Antonio Montero biztató játékkal mutatkozott be a Dunaferrben! (Végh Zoltán felvételei)

A második etap első igazán nagy lehetősége éppen Montero előtt adódott, ám hiába szerzett szemfülesen labdát, tíz méteres lövése után a kapufa megmentette a vendégeket az újabb góltól. Nem sokáig szerencsére, mert a 48. percben Szeghy fordult le védőjéről, majd lőtt óriási gólt a bal felsőbe, ám ennek sem örülhettünk sokáig, mert egy saját kapu előtt eladott labdából pillanatok alatt egalizált a Haladás (2-2). A mérkőzésből hátralévő időben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, igazán komoly helyzet már egyik kapu előtt sem adódott, így a nagy iramú összecsapás 2-2-es döntetlennel ért véget.

Frank Tamás vezetőedző: - Jó iramú, hasznos mérkőzést játszottunk a remek erőkből álló Haladással, bár az is igaz, hogy ellenfelünktől ezúttal három játékos is hiányzott. Rajtunk azért érezhető volt, hogy hétfőn egy három harmados kemény meccset játszottunk az Újpesttel, de így is láthattunk szép dolgokat a csapattól. Persze bőven van még feladatunk, támadásban és védekezésben is fejlődhetünk, de van még két és fél hetünk, több edzőmérkőzésünk is, szóval bízom benne, hogy a bajnoki rajtig előrébb lépünk a játék minden elemében.

 

A rovat további hírei: Sport

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.

Elmaradt a bravúr!

Elmaradt a bravúr!

2020. szeptember 23. (szerda)

Óriási csatában szenvedett vereséget a Debrecen elleni bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2020. szeptember 23. (szerda)

Egy sima és egy szoros találkozóval folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának küzdelemsorozata.

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

2020. szeptember 23. (szerda)

Rendkívüli küldöttgyűlésen döntött az elnökség összetételéről a Dunaferr SE kedden – az egyesület elnöke ismét Mátyás Gábor lett, áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben.

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

A jó főpróba után jöhet az előadás Szegeden

2020. szeptember 23. (szerda)

Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty-éren.

A Debrecen következik

A Debrecen következik

2020. szeptember 23. (szerda)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére a Debrecen elleni rácalmási találkozón.