Döntetlen a Haladás ellen

spigott - 2020. augusztus 5. 20:46

Jó iramú mérkőzést játszott szombathelyi ellenfelével a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy spanyol játékossal erősítette meg játékoskeretét.

A bajnokság egyik élcsapatának számító Haladás elleni találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát szerdán este fél héttől a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Melyben egy új játékost is köszönthettünk, ugyanis először lépett pályára Dunaújvárosban a spanyol Antonio Hinojosa Montero. A 24 éves játékos tavaly a spanyol másodosztályú Atlético Mengíbar együttesében szerepelt, s mint azt Frank Tamás vezetőedző elárulta, bízik abban, hogy hamar sikerül beilleszkednie a csapatba, s komoly erősítést jelent majd a bajnoki küzdelmek alatt.

A Haladás elleni hazai, de zárt kapuk mögött megrendezett összecsapást nem kezdte rosszul a Dunaferr, s az első hat-hét percben egyértelműen a mieink elképzelései szerint alakult a játék, amit több helyzet, majd Csányi Dávid 10. percben szerzett közeli találata is jelzett. A folytatásban lényegesen feljebb tolta védekezését a szombathelyi alakulat, mely egy szép góllal hamar egyenlíteni tudott, így kezdődhetett minden elölről. Az első harminc perc második felében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gólnak már egyik oldalon sem örülhettek a felek, így 1-1-es állásról vágtak neki a folytatásnak.

Antonio Montero biztató játékkal mutatkozott be a Dunaferrben! (Végh Zoltán felvételei)

A második etap első igazán nagy lehetősége éppen Montero előtt adódott, ám hiába szerzett szemfülesen labdát, tíz méteres lövése után a kapufa megmentette a vendégeket az újabb góltól. Nem sokáig szerencsére, mert a 48. percben Szeghy fordult le védőjéről, majd lőtt óriási gólt a bal felsőbe, ám ennek sem örülhettünk sokáig, mert egy saját kapu előtt eladott labdából pillanatok alatt egalizált a Haladás (2-2). A mérkőzésből hátralévő időben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, igazán komoly helyzet már egyik kapu előtt sem adódott, így a nagy iramú összecsapás 2-2-es döntetlennel ért véget.

Frank Tamás vezetőedző: - Jó iramú, hasznos mérkőzést játszottunk a remek erőkből álló Haladással, bár az is igaz, hogy ellenfelünktől ezúttal három játékos is hiányzott. Rajtunk azért érezhető volt, hogy hétfőn egy három harmados kemény meccset játszottunk az Újpesttel, de így is láthattunk szép dolgokat a csapattól. Persze bőven van még feladatunk, támadásban és védekezésben is fejlődhetünk, de van még két és fél hetünk, több edzőmérkőzésünk is, szóval bízom benne, hogy a bajnoki rajtig előrébb lépünk a játék minden elemében.

 

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.