Döntőben a DKKA!

spigott - 2020. augusztus 21. 20:06

Hullámzó mérkőzésen aratott kétgólos győzelmet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Békéscsaba ellen az I. BioTechUSA Jótékonysági Kézilabda Kupán.

A Rácalmási Sportcsarnok adott otthont ma délután és este az I. BioTechUSA Jótékonysági Kézilabda Kupa első két találkozójának. A viadalt, mellyel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családok sportoló gyermekeit igyekeznek segíteni a szervezők, az MTK és a Kisvárda összecsapása nyitotta, melyen a fővárosiak gyakorlatilag végig vezetve arattak 28-24-es győzelmet, s ezzel be is jutottak a torna holnapi fináléjába. Arról, hogy ki lesz az ellenfelük, az este hat órakor megrendezett DKKA – Békéscsaba találkozó volt hivatott dönteni, s a viadalt szervező dunaújvárosiak természetesen abban bíztak, hogy ők lesznek azok, akik holnap a döntőt vívhatják.

A találkozót azonban a vendégek kezdték jobban, első négy támadásukból egyaránt gólt szereztek, s többször is sikerült meglépniük két góllal a védekezésben nem túl határozott Kohásztól (3-5). Idővel azért magára talált együttesünk, mely 6-6-nál érte utol ellenfelét, majd sorozatban lőtt három góllal el is húzott a Békéscsabától (9-6). A folytatásban felváltva szerezték találataikat a csapatok, egészen a félidő hajrájáig, mikor több támadást is elrontott a DKKA, s ezt ki is használta ellenfele, mely feljött egy gólra (13-12). A félidő utolsó két percére ismét rendezte sorait csapatunk, mely Ferenczy és Kazai találatainak köszönhetően 15-12-es vezetéssel vonulhatott a pihenőre.

Képek forrása: DKKA (Miklán Klaudia felvételei)

A második etap elejét ismét a Békéscsaba kezdte erősebben, de Barján, Nick és Román is gyors gólokat szerezve nyugtatta meg a rácalmási csarnok lelátóján helyet foglalókat (19-15). Ekkor újra a mieinken volt a hibázás sora, így a Békéscsaba is kivágott egy 3-0-s etapot, s újra teljesen nyílt lett a meccs (19-18). A folytatásban is nagyon hullámzó volt a játék, az edzőknek bőven volt oka a bosszankodásra, hiszen továbbra is sokat hibáztak a felek, így a 46. percben is csak kettővel, 22-20-ra ment a DKKA. Vágó Attila 23-21-nél kért időt, s bár a vendégek többször is feljöhettek volna egyre, Szalai és Ferenczy góljainak, illetve a kiválóan védő Hlogyiknak Petrának köszönhetően 27-22-re ellépett vetélytársától a Kohász. A vendégek ekkor sem adták fel, óriási hajrába kezdtek, ám hiába csökkentették kettőre hátrányukat, tovább már nem jutottak, így a mieink végül 28-26-os győzelmet aratva jutottak be a jótékonysági torna fináléjába, ahol szombaton este hat órától az MTK-val mérkőznek meg.

DKKA – Békéscsaba 28-26 (15-12)

A DKKA gólszerzői: Ferenczy 7, Román 5, Horváth 3, Szalai 3, Kazai 3, Nick 2, Jovovity 1, Bulath 1, Barján 1, Hlogyik 1, Schatzl 1.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.