Dunaújváros Hetilap

Duna Dog Center Alapítvány: a cél a felelős állattartással kapcsolatos hiteles információk megosztása

2020. augusztus 14. (péntek) 12:35 - doszerk

Második alkalommal szervezte meg gyermektáborát a Duna Dog Center Alapítvány: a szervezet bevallott célja, hogy már fiatal korban megismertesse a későbbi kutya tulajdonosokkal a felelős állattartással kapcsolatos fontos és hasznos tudnivalókat. Ebben a kezdeményezésben Dunaújváros önkormányzata is partner, így egyebek amellett, hogy óvodákba és általános iskolákba is ellátogatnak majd az alapítvány tagjai, egy médiakampányban is megosztják majd tudásukat, tapasztalataikat a szakértők.

A Duna Dog Center Alapítvány elnöke, Czibere Cecília és Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere közös sajtótájékoztatón számolt be a szervezet és a városvezetés együttműködéséről, közös céljaikról.

A legkisebbek számítanak leginkább

A közelmúltban második alkalommal szervezte meg azt a gyermektábort a Duna Dog Center Alapítvány, amelynek során a gyermekek a felelős állattartás feltételeivel ismerkedhettek meg. Mint azt Czibere Cecília, az alapítvány elnöke sajtótájékoztatón elmondta: fontos, hogy már fiatal korban megismertessük a leendő kutya tulajdonosokkal azt, hogy egy állat nem csak örömmel, hanem feladatokkal is jár. Erre főként a városban is növekvő kutya létszám miatt van szükség. Mint elmondta: kezdeményezésük során óvodákba és általános iskolákba is ellátogatnak majd, ahol a korábbiakhoz hasonlóan ezt a szemléletet igyekeznek majd szélesebb körben megismertetni, elfogadtatni. Kiemelte: Dunaújváros önkormányzata aktívan közreműködik mindebben, és teret biztosít számukra ahhoz, hogy ezen elképzeléseiket megvalósítsák.

Leolvasó a Városháza téren, jó kapcsolat az érintettekkel

Az eseményen Barta Endre elmondta: az alapítványon kívül jó kapcsolatot ápolnak egyebek mellett Létai Attilával, a város ebrendészével, az pedig már a korábbi tevékenységek, aktivitások során is látszott, hogy a jelenlegi városvezetés elkötelezett a felelős állattartás, állatvédelem mellett: ennek ékes bizonyítéka, hogy Kálló Gergely, a térség országgyűlési képviselője a Városháza téren egy kutya chip leolvasót helyezett el, amellyel az elkóborolt ebek gazdáit lehet azonosítani, ezáltal megkönnyítve, hogy hazataláljanak a csatangoló négylábúak.

Médiakampány az állatokért

A közeljövőben az együttműködés új szintre emelkedik majd, hiszen a Dunaújváros Hetilap felületein olyan cikkek jelennek majd meg, amelyet a Duna Dog Center Alapítvány által felkért szakértők (egyebek mellett állatorvosok) jegyeznek majd, amellyel deklarált cél, hogy releváns információval lássák el a leendő és jelenlegi kutya tulajdonosokat.

Végh Zoltán felvételei

Természetesen mellékeljük az ehhez kapcsolódó kérdőívet is, amelynek kitöltésével a lakosság nyújthat segítséget abban, milyen témákat érintsenek a későbbiekben megjelenő cikkek.

Kitöltéshez kattintson ide

Cs. L.

A rovat további hírei: Közélet

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

Együtt lehetünk büszkék a hőseinkre!

2020. szeptember 23. (szerda)

Múltidéző pillanatok és szép szavak: ünnepi eseménysorozat helyszíne volt a bázis ma délelőtt, immár hivatalosan is Dunaújváros első olimpikonja, a Dunaferr Sportegyesület örökös bajnoka, Nyers László nevét viseli a radari küzdősport centrum.

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

DSTV: "Az acél szépsége" – könyvbemutató a múzeumban

2020. szeptember 23. (szerda)

A Vasmű aranykoráról szóló könyv bemutatójának adott otthont az Intercisa Múzeum második emeleti előadóterme a napokban. Az acél szépsége címet viselő kötet szerkesztője Szente Tünde, aki összesen 35 érintett bevonásával foglalta össze Horváth István, a Dunaferr korábbi vezérigazgatójának dunaújvárosi pályafutását. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

Európai Mobilitási Hét: környezettudatos kínálat a ligetben (galériával)

2020. szeptember 22. (kedd)

Gazdag kínálattal, színes programmal ért véget az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata: a Klímavédelmi Akciónap és Autómentes Nap eseményeivel a Vasvári iskola előtt és a Petőfi ligetben várták az érdeklődőket.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt a Gombos-ügyről

2020. szeptember 22. (kedd)

A "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója megdöbbenéssel értesült Cserna Gábornak, a Fidesz helyi elnökének a kirohanásáról, amelyben közgyűlési mandátumának visszaadására szólította fel Gombos Istvánt, hangzott el Szabó Zsolt frakcióvezető Városházán tartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

"Jószoli 30": az elmaradt jótékony árverés margójára

2020. szeptember 21. (hétfő)

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány születésnapi sorozatának záróeseménye lett volna a művészetterápiás műhely alkotóinak műveiből szervezett jótét célú árverés. Mit vesztettünk a meghiúsulásával – és lesz-e lehetőség a pótlására?

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

Sportcsarnok viseli Nyers László nevét

2020. szeptember 21. (hétfő)

Nyers László a Vasműben mozdonyvezetőként dolgozott, emellett a Kohász SE válogatott birkózója volt, sőt, több mozifilmben is szerepelt. A remek sportember nevét veszi föl a radari sportcentrum szeptember 23-án, szerdán délelőtt. 

Szívvel, lélekkel alkot, díjakat érdemelt

Szívvel, lélekkel alkot, díjakat érdemelt

2020. szeptember 21. (hétfő)

Több rangos országos elismerést is elhódított, mára túlzás nélkül világszerte ismerik és keresik egyedi, bőven a művészet határait túllépő munkáit. 2018-ban a Kiemelt Magyar Kézműves Remek díjat érdemelte, idén jó eséllyel pályázik az Év Kiváló Szakembere elismerésre Steixner István. Miniportré.