Futsal: meggyőző diadal a szezonnyitón (galériával!)

Öcaline - 2020. augusztus 28. 21:22

Az első félidő kiegyenlített játéka és sovány vezetése után magabiztos, 3-0 arányú győzelemmel kezdte az évadot a Dunaferr DUE Dutrade futsal csapata az Újpest ellen a sportcsarnokban ma este. (Részletek hamarosan!)

A Dunaferr óvatos optimizmussal, az újonc Újpest a meglepetés reményében várta a bajnoki nyitányt a sportcsarnokban ma este – szerencsére szépszámú közönség előtt léptek pályára a csapatok a bajnoki szezon első tétmeccsén.

Egyenlő erők után sovány hazai előny

Kapkodó játékkal és kimaradt helyzetekkel kezdődött az összecsapás, a mieinket láthatóan meglepte a fővárosiak előretolt, agresszív védőmunkája, és egészen a 3. percig kellett várni az első igazi helyzetre – egy lecsorgó labda után Östör bombája a kapufát is érintve ment mellé. Hajszálnyi dunaújvárosi fölénnyel folytatódott a meccs, de a következő ziccert a vendégek hagyták ki, Lang megugrása után Reveland nagy bravúrral hárított.
A félidő derekához közeledve egyre inkább megtalálta a ritmust a meglehetősen idegesen kezdő hazai alakulat, de Frank Tamás időkérése jelezte, hogy a Dunaferr vezetőedzője elégedetlen az eddigi mutatvánnyal.  Ezt követően egyre masszívabb lett a dunaújvárosi fölény, és két kimaradt helyzet után a vezetést is megszerezte együttesünk: egy szép kombináció végén a nagy kedvvel játszó Östör mattolta a vendégek portását (1-0). A folytatásban is lendületben maradt a Dunaferr – 9-esünk nagy bombája sajnos nem talált kaput –, de a félidő előtt ismét egyenlő erők küzdelmét láthatták a drukkerek; az eredmény viszont nem változott, sovány hazai előnnyel kezdődhetett a szünet.

A vége biztos – és most még ez a lényeg

A második félidő eleje szintén ideges, feszült játékot hozott, egy kimaradt Dunaferr-ziccerre két veszélyes helyzettel válaszoltak a vendégek, de jól zárt a hazai védelem, ráadásul a parádés formában védő Reveland eszén sem tudtak túljárni a lila vitézek. Az első percek után ismét magához ragadta a kezdeményezést a Frank-legénység, előbb Németh nagy bombája, majd egy szép Klacsák-Hinojosa akció kimaradt ziccere jelezte, hogy mihamarabb szeretné bevinni a végső csapást a Dunaferr.
Ez ekkor még nem sikerült, mindkét oldalon előfordultak idény eleji botlások és megingások, Klacsák kontrájja is kimarad, majd Németh rántott vissza sárga lapot érően egy kiugrani készülő fővárosi támadót – ráadásul hiába jutott büntetőhöz együttesünk, Sánta kísérlete is csak a kapufát forgácsolta. Maradt az 1-0, és bizony egyáltalán nem dőlhettek hátra a hazai szurkerek. A hajrá előtt vészkapusra váltott az Újpest, de továbbra is acélosan állta a sarat a Dunaferr, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, bosszút is állt az elhibázott vendégtámadásokért – egy megszerzett labdát Németh vágott az üres kapuba a mieink térfelének sarkáról, megduplázva együttesünk előnyét (2-0). Ráadásul még ki sem jött a pofonból a fővárosi gárda, következett az újabb találat: egy szöglet után a szépen ívelt labdát Hinojosa bikázta kapásból (és védhetetlenül) az újpesti hálóba.
3-0 után már nem sok kérdés maradt, a vendégek igyekeztek legalább egy szépítő gólt kicsikarni, a mieink meg még azt a luxust is megengedhették, hogy két büntetőt hibázzanak a végjátékban. Ha nem is álomjátékkal, de megérdemelten és biztosan győzött együttesünk a szezonnyitón, és ha a helyzetkihasználások/támadásbefejezés terén még javulnak a mutatók, még sokkal szebb eredmények jöhetnek.

Mestermérleg

Nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal Frank Tamás, de a Dunaferr vezetőedzője szerint megérdemelt győzelmet aratott csapata:
– Két nagyon ideges gárda mérkőzött meg egymással. Szerencsére mi szereztük meg az vezető gólt, és jó kapusteljesítménnyel meg is őriztük az előnyt. A hajrára magabiztosak lettünk, és ez visszaköszönt a végeredményben is.

Dunaferr DUE Dutrade FC - Újpest RFC 220-Volt 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Östör a 14., Németh P. a 36., Montero a 36. percben,

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland - Németh P., Klacsák, Östör, Horváth. Csere: Sánta, Szeghy, Seregy, Dorogi, Slett, Montero, Németh L. Vezetőedző: Frank Tamás.

Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0

Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0 - fotó:
Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0 - fotó:
Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0 - fotó:
Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0 - fotó:
Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0 - fotó:
Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0 - fotó:
Futsal: Dunaferr - Újpest 3-0 - fotó:

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.