Hozták a kötelezőt

2020. augusztus 3. (hétfő) 18:54 - spigott

A Szeged elleni sima hazai győzelemmel folytatta a Magyar Kupa csoportkörének küzdelmeit a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A Honvéd elleni 23-8-as fővárosi siker után végre hazai környezetben is medencébe ugorhatott a Magyar Kupa csoportkörében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely a hétvégi szaunatűz miatt zárt kapuk mögött, nézők nélkül látta vendégül a Szeged gárdáját hétfőn délután öt órától a Fabó Éva Sportuszodában.

Az összecsapás esélyesének egyértelműen Mihók Attila együttese számított, s a mieink úgy is kezdték a találkozót, ahogy azt a szakvezetés megálmodta. A remek védekezéssel helyzetbe kerülni sem engedte ellenfelét együttesünk, mely Szilágyi és Mahieu találataival lépett meg a szegediektől úgy, hogy szinte minden támadásából gólt szerzett. Az első negyedben nyolc alkalommal céloztak pontosan az egyetemisták, akik a második nyolc percben sem hagytak sok levegőt vetélytársuknak. Ugyan egy kisebb figyelmetlenséget kihasználva a 12. percben szépített a Szeged, ez még szépségtapasznak sem volt elég, mert a félidő végére már tizenhat szerzett gólnál járt a DUE, s innentől már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyerik a meccset Mihók Attila tanítványai (16-1).

Talán a tetemes előny miatt, de a térfélcserét követően jelentősen csökkent a koncentráció hazai oldalon, s ez elsősorban a védekezésre volt igaz. Ami az első két negyedben remekül működött, az a harmadik felvonásban már nem nagyon, így a vendégek négy alkalommal is mattolták a hazai védelmet, s ugyan a túloldalon is született öt találat, mégsem lehetett elégedett a látottakkal a szakvezetés (21-5). Vízilabdázóink az utolsó etapra sem tudtak igazán felpörögni, s ezt ki is használta az ellenfél, mely ezt a játékrészt újabb négy gólt szerezve hozta egálra, de a mieink tükörsima győzelmét így sem veszélyeztette semmi (25-9).

Végh Zoltán felvételei

Mihók Attila: - Felemás félidők mérkőzése volt ez, mert az első két negyedben nagyon jól működött a védekezésünk, s ebből adódóan a támadások befejezésével sem volt probléma. A második félidő hasonlított a honvéd elleni meccs második feléhez, tompák voltunk, sok hibát követtünk el védekezésben, s ezt a Szeged ki is használta. Nem örülünk a két meccsen kapott tizenhét gólnak, s bár a lőtt góljaink száma rendben van, sokkal jobban örülnék annak, ha fele ennyi lőtt gól mellé csak fel ennyit kapnánk.

DUE-Maarsk Graphics – SZNVE 25-9 (8-0, 8-1, 5-4, 4-4)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 5, Mahieu 1, Mucsy 2, Ziegler, Brezovszki 1, Huszti 1. Csere: Balog (kapus), Sajben 1, Gurisatti 5, Horváth 3, Pál, Garda 4, Szellák 2. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Fél percre volt a bravúr!

Fél percre volt a bravúr!

2020. szeptember 19. (szombat)

Óriásit küzdött, hátrányból is felállt, ám a véghajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Berettyóújfalu otthonában.

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

2020. szeptember 19. (szombat)

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

2020. szeptember 19. (szombat)

Az újonan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videojáték Ultimate Team játékmódjában.

Továbbra is élen a Multisteel

Továbbra is élen a Multisteel

2020. szeptember 19. (szombat)

Meglepetésből és papírforma eredményből is jutott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának péntek esti mérkőzésein.

Bravúros siker a nyitányon

Bravúros siker a nyitányon

2020. szeptember 18. (péntek)

Négy szettben aratott megérdemelt, szép győzelmet a MAFC-BME otthonában a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

2020. szeptember 18. (péntek)

Mérnökök segítik a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar férfi kajaknégyes felkészülését, a kvartett így sokkal közelebb került a nagy rivális németekhez, mint korábban bármikor.

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2020. szeptember 18. (péntek)

Szoros első félidő után biztos győzelmet aratott a Bronz Kávézó Dunabiztos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának csütörtöki találkozóján.