Lisa Haley: láttam a fejlődést

doszerk - 2020. augusztus 5. 8:30

Jól sikerült az A csoportos női jégkorong válogatott felkészülésének első állomása.

Mint arról a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) honlapja beszámolt, hétfőn befejeződött a női válogatott első edzőtábora a szezonban. A 37 főből álló keret egy hétig készült együtt a Tüskesátorban az új szövetségi kapitány, Lisa Haley irányításával. A játékosokat két csoportra osztották a hét során, így végezték a jeges gyakorlásokat, majd a piros és a fehér csapat kétszer is játszott egymással. Ezen volt lehetőség gyakorolni az emberelőnyt és emberhátrányt, a három a három elleni játékot, valamint a büntetőket is. A programban fizikai felmérés, csapatépítés és sportpszichológiai beszélgetés is szerepelt. A keretben lehetőséget kapott a bizonyításra sok U18-as játékos is, többen először vehettek részt felnőtt edzőtáborban. Nem voltak ezúttal itt a légiósok, míg a kanadai születésű, honosított játékosok közül egyedül Alexandra Gowie húzott korcsolyát. A munka augusztus végén folytatódik, amikor a tervek szerint svájci tornán vesz részt a válogatott, szintén A csoportos riválisok ellen játszva.

Képek forrása: MTI (Illyés Tibor felvételei)

Lisa Haley szövetségi kapitány: "Nagyon jól zártuk az edzőtábort, a hétfői volt a legerősebb nap. A játékosok energikusabban játszottak, a csapatjáték igazán jól ment. Láttam a fejlődést a hét során. Az edzőtábor célja az volt, hogy felmérjük, hol tartunk és minek kell következnie. Hatékonyan töltöttük az időt, rengeteg információt szereztünk, amelyeket felhasználva kidolgozhatjuk a megfelelő terveket a következő hónapokra, egészen a világbajnokságig. Jó volt a lányok hozzáállása, nagyon nyitottak voltak arra, hogy kipróbálják a különféle elképzeléseket, miközben tudták, hogy figyeljük őket és elemezzük, hová illenek. A jégen kívül is jó dolgokat tapasztaltam. Erős a vezetői képesség is, látszik, hogy a játékosok törődnek egymással, segítik egymást, és jó a kapcsolatuk a vezéregyéniségekkel. Izgalmas volt látni a 14-16 éves fiatalokat, akik nagyon tehetségesek és remek érzékük van a hokihoz. Fizikálisan biztosan kell még fejlődniük, de nagyszerűek az adottságaik" - fogalmazott a szakember az MJSZ honlapjának.

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.