Pontos hétvégében bíznak a focisták

spigott - 2020. augusztus 23. 7:48

A Taksony otthonában folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Mint ismert, nem a legjobban, három vereséggel kezdte az NB III-as pontvadászat idei küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, ám Lőrincz Emil alakulata az előző hét végén megtörte rossz sorozatát, s a Körösladány elleni 4-3-as győzelemmel végre megszerezte első pontjait a bajnokságban. Ez egyben azt is jelentette, hogy a mieink feljöttek a tabella tizenhatodik helyére, s így egy kicsit nyugodtabban készülhettek következő bajnokijukra, melyet ma este fél hattól játszanak a Taksony otthonában.

A DPASE mai vetélytársa a tizenegyedik helyen áll a tabellán úgy, hogy első meccsét az Újpest II. ellen 1-0-ra elveszítette, majd kiütéses, 8-1-es sikert aratott a Majosi SE otthonában, míg a legutóbbi két fordulóban előbb a Monor, majd a Dabas ellen ért el döntetlent. Nem vár tehát könnyű meccs a dunaújvárosiakra, akik mindenképpen nélkülözni fogják a Körösladány ellen kiállított Barta Barnabást, aki egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Képek: DO-archív

Jó hír viszont, hogy Báló Tamás egymeccses eltiltása viszont lejárt, így a rutinos játékos újra helyet kaphat a DPASE kezdőjében, s van esély arra is, hogy a felkészülés alatt megsérült Lakatos Gergőre is számíthat Lőrincz Emil vezetőedző. Mint arról beszámoltunk, a hét elején egy rutinos, közel száz NB I-es mérkőzést maga mögött tudható hátvédet is igazoltak labdarúgóink Vadász Viktor személyében, s mivel minden engedélye megvan a játékra, amennyiben a szakvezetés úgy dönt, akár már ma este be is mutatkozhat együttesünkben, mely a siker, a három pont megszerzésének reményében vág neki idei ötödik bajnoki mérkőzésének.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.